rss
Chef Maki a BGF-en – Távol-keleti ízek költöztek a tankonyhába

Chef Maki a BGF-en – Távol-keleti ízek költöztek a tankonyhába

Újabb izgalmas menüvel bővítette kurzuskínálatát a Makifood Főzőiskola: a hétvégén először izakaya órát tartottak a BGF KVIK tankonyhájában. Chef Maki irányításával a kurzuson olyan finomságok készültek, mint a tofu és 100 napos tojás saláta szezám öntettel, a rák és spenót yuzukoshou tészta, vagy éppen a grillezett rizsgolyók teában.

Kulcsinformációk

 • Izakaya órát tartott a Makifood Főzőiskola a BGF Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kara tankonyhájában.
 • Chef Maki 2011 szeptembere óta tartja kurzusait a BGF-en.
 • Az izakaya menü a spanyol tapashoz hasonló, italozás mellé fogyasztott japán ételekből áll.
 • A kurzus résztvevői egyebek mellett olyan finomságok készítését sajátíthatták el, mint a tofu és 100 napos tojás saláta szezám öntettel, a rák és spenót yuzukoshou tészta, vagy éppen a grillezett rizsgolyók teában. 

Idézet

Maki Stevenson (Chef Maki), a Makifood Főzőiskola szakácsa:

 • Amikor 2007-ben elindult a főzőiskola, eleinte egy kis lakásban tartottam az órákat a barátaim körében. Szájról szájra terjedt a tanfolyam híre, hamar kinőttük a konyhát, így költözött a főzőiskola ide, a BGF KVIK modern, jól felszerelt tankonyhájába. A növekvő érdeklődés részben annak köszönhető, hogy igyekszem az órákat a résztvevők igényei szerint kialakítani, folyamatosan bővítem kurzusaim körét, így a sokféle japán óra mellett például olasz és mexikói ételek elkészítését is szívesen tanítom.”
 • Férjem magyar, akivel a munkája miatt 2006-ban költöztünk vissza New York-ból Budapestre. Igazából amerikában már anyukám és nagymamám is hétvégi főzőtanfolyamokat tartottak a saját konyhájukban -- ez egyfajta családi karrier nálunk. New Yorkban, a Natural Gourmet Institute for Health and Culinary Arts-on végeztem szakácsként, majd több ottani étteremben dolgoztam. Miután visszaköltöztünk, Budapesten 2007-ben nyitottam meg a Makifood Főzőiskolát.”

Eredeti sajtóközlemény

Chef Maki a BGF-en – Távol-keleti ízek költöztek a tankonyhába

Fotók

 (A képekre duplán kattintva a fotók letölthetők.)

Videó

 


Kapcsolódó tartalmak

A Makifood honlapja

A Makifood blogja

A Makifood Facebook oldala

A BGF honlapja

A BGF Facebook oldala

Intézményi információ

Magyarország legnagyobb, mintegy 20 ezer hallgatót képező főiskolája, a Budapesti Gazdasági Főiskola (BGF) 2000. január elsejétől a három jogelőd intézmény – a Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Főiskola, a Külkereskedelmi Főiskola, valamint a Pénzügyi és Számviteli Főiskola – összevonásával alakult meg. A jogelőd intézményekben végzettek, illetve az elmúlt években BGF-es oklevelet szerzők a hazai munkaerőpiac legelismertebb, legkeresettebb szakemberei, számosan közülük a magyar társadalom és gazdaság vezető személyiségei.
Budapesti Gazdasági Főiskola küldetése az, hogy az üzleti tudományokban, valamint a kapcsolódó tudományágak területén az alapképzés, a mesterképzés, a szakirányú továbbképzés és egyéb felsőfokú szakképzés szintjén az ország és a kelet-közép-európai térség egyik vezető gazdasági felsőoktatási intézménye legyen.
A Budapesti Gazdasági Főiskola 2010 májusában a Felsőoktatási Minőségi Díj elismerésben részesült a minőségfejlesztés terén elért kiemelkedő eredményeinek elismeréséül. Az intézmény 2011 júniusában tagságot kapott az Európai Egyetemek Szövetségében (EUA), mely Európa vezető felsőoktatási szervezete, míg 2012-ben a Nemzetközi Egyetemi Szövetséghez (IAU), az UNESCO felsőoktatási szervezetéhez csatlakozott.


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

 • twitter
 • facebook
 • linkedin
 • youtube
 • flickr

Fotók » Flickr