rss
MGYOSZ: gondoljuk újra az EU-források felhasználását!

MGYOSZ: gondoljuk újra az EU-források felhasználását!

Az európai uniós források felhasználásának mielőbbi átcsoportosítását javasolja az MGYOSZ annak érdekében, hogy a tartós, de már rövid távon is érzékelhető gazdasági növekedést és munkahelyteremtést biztosító projektek kapjanak ilyen pénzügyi támogatást. A munkaadói szervezet ezzel összhangban ágazati szintű, a kormány és az egyes szakterületek által közösen kidolgozott jövőképeket látna szívesen, amelyekhez a vállalatok a stratégiájukat igazíthatják.

Kulcsinformációk

 • A BUSINESSEUROPE levélben tett javaslatot Herman Van Rompuy, az Európa Tanács elnöke számára a pénzügyi konszolidációt és a gazdasági növekedés serkentését elősegítő lépésekre.
 • A javaslatok közül az MGYOSZ hazánk szempontjából is kiemelten fontosnak tartja az EU-támogatások átstrukturálására vonatkozó elképzelést.
 • Az MGYOSZ véleménye szerint,  javasolt az uniós strukturális alapok le nem hívott összegeit a növekedést, a munkahelyteremtést és az egyes országokban elkerülhetetlen szerkezeti reformok végrehajtását elősegítő csatornákba terelni.
 • Az MGYOSZ megvizsgálandónak tartja, hogy a szinte befagyott vállalkozói hitelpiac élénkítésére allokálhatóak-e további uniós források.
 • Az MGYOSZ egyetért a Kormánnyal abban, hogy a gazdaság növekedési pályára állításához az eladósodottság csökkentése és jelentős munkahelyteremtés szükséges.
 • A munkaadók szerint elsősorban olyan projektek számára érdemes uniós forrásokat biztosítani, amelyek hosszú távon is fennmaradó munkahelyek létrejöttével járnak.
 • Az EU-támogatások átgondolt átcsoportosításának érdekében az MGYOSZ célszerűnek tartja egy munkabizottság felállítását, ahova a munkaadói érdekképviseletek is meghívást nyernek.

Eredeti közlemény

MGYOSZ: gondoljuk újra az EU-források felhasználását!

VideóKapcsolódó tartalmak

MGYOSZ: A Magyarország iránti bizalom csak együttműködéssel állítható helyre -- állásfoglalás

Az MGYOSZ honlapja

A BUSINESSEUROPE honlapja

Háttér-információ

A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége 1902-ben alakult. A versenyszféra több mint 60%-át képviseli mind a befektetett tőke, mind a forgalom és a munkavállalók számát tekintve. 6000 közép- és nagyvállalatot, 51 szakmai és 15 megyei-regionális szövetséget tömörít. Az MGYOSZ 2005 óta tagja az 1958-ban alakult BUSINESSEUROPE-nak.

A BUSINESSEUROPE Európa legbefolyásosabb munkaadói érdekképviseleti szervezeteként 35 ország 41 munkaadói szövetségeit tömöríti, és 25 multinacionális vállalat is közvetlen tagja. A csúcsszervezet által képviselt 20 millió kis-, közép- és nagyvállalat összesen 120 millió embernek ad munkát az Unióban.


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

 • twitter
 • facebook
 • linkedin
 • youtube
 • flickr

Fotók » Flickr