rss
Az UNESCO felsőoktatási szervezetéhez csatlakozott a BGF

Az UNESCO felsőoktatási szervezetéhez csatlakozott a BGF

Tagjává választotta a Budapesti Gazdasági Főiskolát az UNESCO felsőoktatási szervezete, a Nemzetközi Egyetemi Szövetség. A kiterjedt nemzetközi kapcsolatrendszer további szélesítésével a BGF célja többek között az oktatási-tudományos együttműködések, a közös kutatások bővítése, illetve a hallgatók külföldi tapasztalatszerzésének ösztönzése.

Kulcsinformációk

  • Csatlakozott a Nemzetközi Egyetemi Szövetséghez a Budapesti Gazdasági Főiskola.
  • Az UNESCO felsőoktatási szervezete tagjai részére konferenciákat, találkozókat szervez, szakpolitikai vitákban vesz részt, információs szolgáltatásokat nyújt, és kutatásokat folytat.
  • A BGF Magyarország egyik legszélesebb nemzetközi kapcsolatrendszerével rendelkező felsőoktatási intézménye. A Főiskola célja az, hogy e tagság révén is bővítse az oktatási-tudományos együttműködéseket, a közös kutatásokat, illetve ösztönözze a hallgatók külföldi tapasztalatszerzését.

Idézet

Sándorné dr. Kriszt Éva, a BGF rektora:

Fontosnak tartjuk a BGF nemzetközi kapcsolatrendszerének folyamatos bővítését, megerősítését, mivel a versenyképesség fenntartásához, az oktatás fejlesztéséhez elengedhetetlen a kiterjedt együttműködés, illetve a közös kutatások. Ezen kívül globalizálódó világunkban lényeges, hogy a hallgatóink számára minél szélesebb körű külföldi tanulási, szakmai gyakorlati, kutatási lehetőségeket biztosítsunk, melyek kínálatát a nemzetközi oktatási szervezetekben elnyert tagság révén tovább bővíthetjük.”

Eredeti sajtóközlemény

Az UNESCO felsőoktatási szervezetéhez csatlakozott a BGF

Fotók

(A képekre duplán kattintva a fotók letölthetők.)

Kapcsolódó tartalmak

A Nemzetközi Egyetemi Szövetség honlapja

A Nemzetközi Egyetemi Szövegség Facebook oldala

A BGF honlapja

A BGF Facebook oldala

Intézményi információk

Magyarország legnagyobb, mintegy 20 ezer hallgatót képező főiskolája, a Budapesti Gazdasági Főiskola (BGF) 2000. január elsejétől a három jogelőd intézmény – a Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Főiskola, a Külkereskedelmi Főiskola, valamint a Pénzügyi és Számviteli Főiskola – összevonásával alakult meg. A jogelőd intézményekben végzettek, illetve az elmúlt években BGF-es oklevelet szerzők a hazai munkaerőpiac legelismertebb, legkeresettebb szakemberei, számosan közülük a magyar társadalom és gazdaság vezető személyiségei.

Budapesti Gazdasági Főiskola küldetése az, hogy az üzleti tudományokban, valamint a kapcsolódó tudományágak területén az alapképzés, a mesterképzés, a szakirányú továbbképzés és egyéb felsőfokú szakképzés szintjén az ország és a kelet-közép-európai térség egyik vezető gazdasági felsőoktatási intézménye legyen.

A Budapesti Gazdasági Főiskola 2010 májusában a Felsőoktatási Minőségi Díj elismerésben részesült a minőségfejlesztés terén elért kiemelkedő eredményeinek elismeréséül, míg 2011 júniusában tagságot kapott az Európai Egyetemek Szövetségében (EUA), mely Európa vezető felsőoktatási szervezete.


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr