rss
MGYOSZ: A Magyarország iránti bizalom csak együttműködéssel állítható helyre

MGYOSZ: A Magyarország iránti bizalom csak együttműködéssel állítható helyre

Nemzetközi és hazai szinten egyaránt intenzívebb egyeztetéseket, az érintettekkel folytatott szorosabb együttműködést javasol a Kormány számára a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége. A munkaadói szervezet szerint ez a Magyarország iránti bizalom helyreállításának nélkülözhetetlen eszköze.

Kulcsinformációk

  • Magyarország nemzetközi megítélése mára a gazdasági mutatók által indokoltnál is rosszabbá vált.
  • Az elvesztett bizalom visszanyerése nemcsak az EU, a nemzeti kormányok és az IMF, hanem a működő tőke és a pénzügyi befektetők vonatkozásában is létfontosságú.
  • Az MGYOSZ a kormányprogram vállalkozásokat érintő alapvető célkitűzéseivel messzemenően egyetértett. Azonban az elmúlt időszak erőltetett ütemű törvénykezése a legtöbb esetben lehetetlenné tette az előzetes egyeztetetések lefolytatását és a döntéshozatal megalapozását segítő hatástanulmányok elkészítését.
  • A bizalom visszaszerzésének legfontosabb eszköze hazai és nemzetközi viszonylatban egyaránt az érdekeltekkel fenntartott partneri viszony, illetve a mindenkori minimális szabályokon túlmenő, részletes tartalmi egyeztetés.
  • A bizalom helyreállítása érdekében a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége a következő javaslatokat fogalmazza meg a Kormány számára:

1. A lehető legrövidebb idő alatt állapodjunk meg az EU-val és az IMF-fel az ország finanszírozásának biztosítása érdekében
2. Tartsunk fenn folyamatos formális és informális jó viszonyt a nemzetközi szereplőkkel
3. A kormányzat kössön tartós békét a bankokkal, és tegye érdekeltté őket a vállalati finanszírozás érdemi bővítésében
4. Minél hamarabb induljon be az érdemi munka a versenyszféra most alakuló állandó konzultációs fórumán.  Ez a fórum lehetőséget ad úgy az előkészítés alatt álló szabályozások egyeztetésére, mint a már életbe lépett, de problematikus szabályozások utólagos hangolására.

Eredeti közlemény

MGYOSZ: A Magyarország iránti bizalom csak együttműködéssel állítható helyre

Kapcsolódó tartalmak

Több munkahelyre van szükség Európában – 12 pontos munkaadói javaslatcsomag a foglalkoztatás ösztönzése érdekében

MGYOSZ: Csődökhöz és leépítésekhez vezethet az állami bérmegállapítás a magánszektorban

Az MGYOSZ honlapja

Háttér-információ

A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége 1902-ben alakult. A versenyszféra több mint 60%-át képviseli mind a befektetett tőke, mind a forgalom és a munkavállalók számát tekintve. 6000 közép- és nagyvállalatot, 51 szakmai és 15 megyei-regionális szövetséget tömörít. Az MGYOSZ 2005 óta tagja az 1958-ban alakult BUSINESSEUROPE-nak.

A BUSINESSEUROPE Európa legbefolyásosabb munkaadói érdekképviseleti szervezeteként 35 ország 41 munkaadói szövetségeit tömöríti, és 25 multinacionális vállalat is közvetlen tagja. A csúcsszervezet által képviselt 20 millió kis-, közép- és nagyvállalat összesen 120 millió embernek ad munkát az Unióban.


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr