rss
Biztos Jövő Ösztöndíjprogramot indít a BGF

Biztos Jövő Ösztöndíjprogramot indít a BGF

A felsőoktatási intézmények között mindeddig egyedülálló ösztöndíjalapokat hozott létre a Budapesti Gazdasági Főiskola a Hallgatói Önkormányzattal együttműködésben a gazdaság-, illetve társadalomtudományi képzéseire felvételiző önköltséges hallgatók támogatására. A Biztos Jövő Ösztöndíjprogram keretében a legjobb tanulmányi eredményeket elérő hallgatók 100 vagy 50%-os önköltségi díj támogatásra pályázhatnak évente 14 millió forint összértékben. Az ösztöndíjakat az intézmény elsősorban saját forrásból biztosítja, de a jövőben a vállalati partnerek hozzájárulására is számít.

Kulcsinformációk

  • Biztos Jövő Ösztöndíjprogramot indít, valamint önköltségidíj-kedvezmények bevezetését tervezi a BGF a gazdaság-, illetve társadalomtudományi alapképzéseire jelentkező diákok körében.
  • Az ösztöndíjakra a 2012/2013-as tanévtől kezdődően a legjobb tanulmányi eredményt elérő önköltséges hallgatók pályázhatnak, akik az intézménytől az önköltségi díj teljes összegét, vagy 50 százalékát kaphatják vissza.
  • Az ösztöndíjak forrását elsősorban a Főiskola karai, valamint a Hallgatói Önkormányzat saját bevéteiből biztosítja, de a jövőben a BGF vállalati partnerek hozzájárulására is számít.

Idézet

Sándorné dr. Kriszt Éva, a Budapesti Gazdasági Főiskola rektora:

A Budapesti Gazdasági Főiskola Felsőoktatási Minőségi Díjas intézményként a magas színvonalú képzés mellett különösen nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a minőségi oktatás ne csak a jó anyagi körülmények között élő hallgatók számára legyen elérhető, hanem a hátrányos helyzetű, de jó képességű fiatalok is kibontakoztathassák tehetségüket. Bízunk benne, hogy a most meghirdetett ösztöndíjprogramunk révén segíthetjük a társadalmi mobilitást és támogatott hallgatóink tovább növelik majd a BGF-en végzett sikeres egykori hallgatók népes táborát.”

Eredeti sajtóközlemény

Biztos Jövő Ösztöndíjprogramot indít a BGF

VideoFotók

(A képekre duplán kattintva a fotók letölthetők.)

Kapcsolódó tartalmak

A BGF honlapja

A BGF Facebook oldala

Intézményi információ

Magyarország legnagyobb, mintegy 20 ezer hallgatót képező főiskolája, a Budapesti Gazdasági Főiskola (BGF) 2000. január elsejétől a három jogelőd intézmény – a Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Főiskola, a Külkereskedelmi Főiskola, valamint a Pénzügyi és Számviteli Főiskola – összevonásával alakult meg. A jogelőd intézményekben végzettek, illetve az elmúlt években BGF-es oklevelet szerzők a hazai munkaerőpiac legelismertebb, legkeresettebb szakemberei, számosan közülük a magyar társadalom és gazdaság vezető személyiségei.
Budapesti Gazdasági Főiskola küldetése az, hogy az üzleti tudományokban, valamint a kapcsolódó tudományágak területén az alapképzés, a mesterképzés, a szakirányú továbbképzés és egyéb felsőfokú szakképzés szintjén az ország és a kelet-közép-európai térség egyik vezető gazdasági felsőoktatási intézménye legyen.
A Budapesti Gazdasági Főiskola 2010 májusában a Felsőoktatási Minőségi Díj elismerésben részesült a minőségfejlesztés terén elért kiemelkedő eredményeinek elismeréséül, míg 2011 júniusában tagságot kapott az Európai Egyetemek Szövetségében (EUA), mely Európa vezető felsőoktatási szervezete.


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr