rss
Minden hatodik hallgató legalább három nyelven beszél

Minden hatodik hallgató legalább három nyelven beszél

A Budapesti Gazdasági Főiskolán tanulmányokat folytató diákok közül minden hatodik hallgató három vagy több nyelven beszél, legalább középszinten. A Főiskola Diplomás Pályakövetési Rendszere keretében végzett kutatása szerint a felsőfokú tanulmányaik alatt a diákok több mint fele dolgozik, a szakterületén vagy ahhoz kapcsolódó területen. Külföldi tanulmányokat a hallgatók 7%-a folytat, a legtöbben Németországban, a diploma megszerzését követően pedig a diákok 59%-a tanulna tovább. A hallgatók készségeit, motivációit felmérő kutatásban több mint 1600 hallgató vett részt.

Kulcsinformációk

 • Diplomás Pályakövetési Rendszere keretében 1658 hallgató bevonásával széleskörű kutatást folytatott a Budapesti Gazdasági Főiskola, hogy feltérképezze a hallgatók készségeit, motivációit, illetve továbbtanulási terveiket, célkitűzéseiket.
 • A felmérésből kiderült, hogy a hallgatók 96%-a beszél legalább egy idegen nyelven, minden hatodik hallgató azonban három vagy több nyelvet is elsajátított már.
 • A hallgatók 7%-a tanult külföldön felsőfokú tanulmányai idején, átlagosan 7-8 hónapot. A legtöbben Németországban, Európán kívül pedig az Egyesült Államokban tanultak.
 • A válaszadók többsége bizakodó atekintetben, hogy sikerül-e találnia igényeinek megfelelő kötelező szakmai gyakorlati helyet, és elégedettek a kötelező szakmai gyakorlat rendszerével.
 • A felmérésben részt vett hallgatók 53%-a vállal munkát a képzés ideje alatt. A nappali képzésben tanulók 38%-a, a levelezők 91%-a, míg a távoktatásban részt vevők 85%-a dolgozik tanulmányai alatt.
 • A válaszadók 69%-a szerint jó vagy nagyon jó intézmény a Budapesti Gazdasági Főiskola. A hallgatók 72%-a, ha most felvételizne is a BGF-et választaná.

Eredeti sajtóközlemény

Minden hatodik hallgató legalább három nyelven beszél

Fotók

 (a képekre duplán kattintva a fotók letölthetők)

Kapcsolódó tartalmak

A BGF honlapja

A BGF Facebook oldala

Intézményi információk

Magyarország legnagyobb, mintegy 20 ezer hallgatót képező főiskolája, a Budapesti Gazdasági Főiskola (BGF) 2000. január elsejétől a három jogelőd intézmény – a Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Főiskola, a Külkereskedelmi Főiskola, valamint a Pénzügyi és Számviteli Főiskola – összevonásával alakult meg. A jogelőd intézményekben végzettek, illetve az elmúlt években BGF-es oklevelet szerzők a hazai munkaerőpiac legelismertebb, legkeresettebb szakemberei, számosan közülük a magyar társadalom és gazdaság vezető személyiségei.
Budapesti Gazdasági Főiskola küldetése az, hogy az üzleti tudományokban, valamint a kapcsolódó tudományágak területén az alapképzés, a mesterképzés, a szakirányú továbbképzés és egyéb felsőfokú szakképzés szintjén az ország és a kelet-közép-európai térség egyik vezető gazdasági felsőoktatási (főiskolai) intézménye legyen.
A Budapesti Gazdasági Főiskola 2010 májusában a Felsőoktatási Minőségi Díj elismerésben részesült a minőségfejlesztés terén elért kiemelkedő eredményeinek elismeréséül.
A Budapesti Gazdasági Főiskola tagja az Európai Egyetemek Szövetségének (EUA) és az európai gyakorlatorientált képzést folytató felsőoktatási intézményeket tömörítő EURASHE-nak.


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

 • twitter
 • facebook
 • linkedin
 • youtube
 • flickr

Fotók » Flickr