rss
BGF-es diákok karácsonyi menüje nyerte el az Első Magyar Fehérasztal Lovagrend serlegét

BGF-es diákok karácsonyi menüje nyerte el az Első Magyar Fehérasztal Lovagrend serlegét

Ünnepi halászlé variációk, karácsonyi borjúszűz, almás libamájtorony és mozaikos bejgli fűszeres narancsízelítővel – többek között ezek a különlegességek alkották a december 14-én megrendezett Ketter László gasztronómiai verseny nyertes menüsorát. A Gödöllő Környéki Regionális Turisztikai Egyesület hagyományőrző megmérettetését a Budapesti Gazdasági Főiskola Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenformalmi Karának hallgatói nyerték, míg a veresegyházi „Négy dudás egy csárdában” csapat közönségdíjat vehetett át.

Kulcsinformációk

  • Idén immáron 10. alkalommal rendezte meg a Gödöllő Környéki Regionális Turisztikai Egyesület hagyományőrző gasztronómiai versenyét, mely tavaly óta dr. Ketter László nevét viseli.
  • A versenyre ezévben karácsonyi menüsorokkal lehetett jelentkezni.
  • A 12 ünnepi ételsort téma, munkaigényesség, ízvilág, tálalás, dekoráció, hőfok és állomány szerint bírálta el a szakmai zsűri
  • A fődíjat, az Első Magyar Fehérasztal Lovagrend vándorserleget a BGF Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar hallgatói vehették át, míg a míg a veresegyházi „Négy dudás egy csárdában” csapat különdíjat kapott.

Idézet

Hidvégi Hedvig, a BGF tanársegédje, a győztes csapat felkészítője:

„Hosszú tervezés, kísérletezés, gyakorlás eredménye ez a siker. A hallgatók számára különösen nagy kihívás volt, hogy a menüsor egyes elemeivel tanulmányaik során még nem találkoztak, elkészítésüket most kellett elsajátítaniuk, illetve olyan szokatlan megoldásra is vállalkoztunk, mint a mozaikos bejgli, melyet együtt kísérleteztünk ki. Nagy odafigyelést igényelt az ételek helyszíni előkészítése, és a megfelelő időzítés is. Büszke vagyok a csapat kiváló teljesítményére, és bízom benne, hogy jövőre sikerül majd megvédenünk a vándorkupát.”

Eredeti sajtóközlemény

BGF-es diákok karácsonyi menüje nyerte el az Első Magyar Fehérasztal Lovagrend serlegét

Fotók

forrás: Gödöllő Környéki Regionális Turisztikai Egyesület

(a képekre duplán kattintva a fotók letölthetők)

Kapcsolódó tartalmak

A BGF honlapja

A BGF Facebook oldala

A Gödöllő Környéki Regionális Turisztikai Egyesület honlapja

Intézményi információ

Magyarország legnagyobb, mintegy 20 ezer hallgatót képező főiskolája, a Budapesti Gazdasági Főiskola (BGF) 2000. január elsejétől a három jogelőd intézmény – a Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Főiskola, a Külkereskedelmi Főiskola, valamint a Pénzügyi és Számviteli Főiskola – összevonásával alakult meg. A jogelőd intézményekben végzettek, illetve az elmúlt években BGF-es oklevelet szerzők a hazai munkaerőpiac legelismertebb, legkeresettebb szakemberei, számosan közülük a magyar társadalom és gazdaság vezető személyiségei.
Budapesti Gazdasági Főiskola küldetése az, hogy az üzleti tudományokban, valamint a kapcsolódó tudományágak területén az alapképzés, a mesterképzés, a szakirányú továbbképzés és egyéb felsőfokú szakképzés szintjén az ország és a kelet-közép-európai térség egyik vezető gazdasági felsőoktatási intézménye legyen.
A Budapesti Gazdasági Főiskola 2010 májusában a Felsőoktatási Minőségi Díj elismerésben részesült a minőségfejlesztés terén elért kiemelkedő eredményeinek elismeréséül, míg 2011 júniusában tagságot kapott az Európai Egyetemek Szövetségében (EUA), mely Európa vezető felsőoktatási szervezete.


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr