rss
30.000 euró összdíjazású nemzetközi pályázat építészhallgatóknak – már negyedszer

30.000 euró összdíjazású nemzetközi pályázat építészhallgatóknak – már negyedszer

A VELUX Cégcsoport 2004-ben a természetes fény jótékony hatásait és építészeti alkalmazási lehetőségeit kutatva indította útjára kezdeményezését, a Nemzetközi VELUX Díjat építészhallgatók számára. Az érdeklődést mutatja, hogy 2010-ben a megmérettetésre 55 országból közel 700 pályázat érkezett, 15 hazánkból. A korábbi két pályázaton pedig magyar díjazottak is szerepeltek. A 30.000 euró összdíjazású pályázat célja a hallgatók ösztönzése, hogy minél mélyrehatóbban ismerjék meg a napfényben rejlő építészeti lehetőségeket. A nemzetközi zsűri elismert építészekből és építőipari szakemberekből áll, melynek tagja Alvaro Siza portugál építész is.

Kulcsinformációk

 • A VELUX Cégcsoport 2004-ben a természetes fény jótékony hatásait és építészeti alkalmazási lehetőségeit kutatva indította útjára kezdeményezését, a Nemzetközi VELUX Díjat építészhallgatók számára.
 • A pályázat témája, „A jövő fényforrása”, mely  a természetes megvilágítás lehetőségeire, fontosságára hívja fel a figyelmet, valamint arra ösztönzi a hallgatókat, hogy mélyrehatóbban is megismerjék alkalmazását az építészetben.
 • A Cégcsoport a fenntartható életmód elkötelezett híveként nemzetközi pályázata tekintetében is arra bátorítja a hallgatókat, hogy a projektek során is bátran alkalmazzanak a fenntarthatóságot szem előtt tartó megoldásokat és megvalósítási lehetőségeket.
 • 2010-ben a megmérettetésre 55 országból közel 700 pályázat érkezett, 15 hazánkból, a korábbi két pályázaton pedig magyar díjazottak is szerepeltek.
 • 2004-ben és 2008-ban magyar diákok sikerének is örülhettünk. 2010-ben a közel 700 beadott pályamű közül 15 hazánkból érkezett be.
 • A 30.000 euró összdíjazású pályázat célja a hallgatók ösztönzése, hogy minél mélyrehatóbban ismerjék meg a napfényben rejlő építészeti lehetőségeket.
 • A hagyományokat követve a pályázatokat ez alkalommal is nemzetközi építészekből és építőipari szakemberekből álló szakmai zsűri bírálja el, köztük Alvaro Siza portugál építésszel.

Eredeti közlemény

Link: 30.000 euró összdíjazású nemzetközi pályázat építészhallgatóknak – már negyedszer

Idézet

Őz Beáta, a VELUX Magyarország Kft. értékesítési vállalatának ügyvezetője.

„Hisszük, hogy a jövő fenntartható, innovatív építészetének kulcsa a jövő építészeinek képzése, motiválása, inspirálása. A szakemberek és a termékek egymásra találása nyomán születhetnek olyan megoldások, amelyek magasabb és egyben fenntarthatóbb szintre emelik az ember, a természet és az épített környezet összhangját. Cégcsoportunk célja, hogy folyamatosan olyan termékeket tervezzünk, fejlesszünk és gyártsunk, melyek alkalmazásával – a friss levegő és a természetes fény jótékony hatását kihasználva – élhető, egészséges, kellemes belső terek alakíthatóak ki. Ezen célkitűzés és szemléletmód mentén haladva indult útjára és vált hagyománnyá a Nemzetközi VELUX Díj. Az elmúlt évben 15 pályamunka érkezett be Magyarországról. Bízunk benne, a mostani verseny során is aktív hazai részvételre számíthatunk, valamint, hogy a magyar építészhallgatók a korábbi sikereket folytatva a 2012-es díjkiosztóról elismerésekkel térhetnek haza.

Fényképek

Kapcsolódó tartalmak

Dél-koreai diákcsapat kapta az építészhallgatóknak szóló Nemzetközi VELUX Díj 8.000 eurós fődíját

A Nemzetközi VELUX Díj honlapja (angol nyelvű)

A Nemzetközi VELUX Díj Facebook oldala (angol nyelvű)

A VELUX Magyarország Kft. honlapja

Háttér-információk

A VELUX Magyarország Kft.-ről

A VELUX az építőanyag-ipar egyik vezető világmárkája és vállalata, amely kínálatát közel 40 országban értékesíti. A cégcsoport 11 országban rendelkezik gyártóegységekkel, közöttük Magyarországon, Fertődön, amely a régió egyik legnagyobb munkaadója. A VELUX Magyarország Kft.1986 óta van jelen a hazai piacon – A harmadik legnyereségesebb építőipari vállalat. Piacvezetőként élen jár az innovatív, ugyanakkor energiatakarékos és környezetbarát termékek bevezetése terén. A cég célja, hogy termékeivel – melyek a tetőn keresztül természetes fénnyel és friss levegővel látják el az épületeket – minőségi lakóterek és munkahelyek jöjjenek létre, újításain keresztül lehetővé téve azok energiagazdaságos kialakítását is.

2011-ben a VELUX márka immáron negyedik alkalommal nyerte el az üzleti kommunikáció egyik legrangosabb elismerésének számító Business Superbrands díjat. Az elismeréssel azokat a márkákat tüntetik ki, amelyek joggal szolgálnak rá a vásárlók és az üzleti partnerek bizalmára.

 A VELUX Cégcsoportról

A VELUX Cégcsoport küldetése, hogy jobb lakókörnyezetet teremtsen a tetőn keresztül érkező napfénnyel és friss levegővel. Termékprogramja tetőtéri ablakok és lapostetős házakra készült megoldások széles skáláját fedi le. A vállalat számos árnyékolót, beépítőterméket és távvezérlő elemeket, valamint a tetőbe integrálható napkollektorokat is gyárt. A VELUX Cégcsoport a világ mintegy 40 országában képviselteti magát értékesítési vállalattal, 11 országban pedig termékgyártás is folyik. Megközelítően 10.000 alkalmazottat foglalkoztat, és a VKR Holding A/S tulajdonát képezi. A VKR Holding A/S korlátolt felelősségű társaság, amely alapítványok és az alapító család 100%-os tulajdonában van. További részletek: www.velux.com.


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

 • twitter
 • facebook
 • linkedin
 • youtube
 • flickr

Fotók » Flickr