rss
A kiszámítható gazdaságpolitika és a vállalkozások versenyképességének megőrzése vezethet ki a válságból

A kiszámítható gazdaságpolitika és a vállalkozások versenyképességének megőrzése vezethet ki a válságból

A bankok és a tőzsde pozíciójának megerősítése, a stabil, kiszámítható gazdaságpolitika és a vállalkozások versenyképességének megőrzése a válságból való kilábalás legfontosabb eszközei – ez a gazdaságpolitikai elemző, valamint a banki és tőzsdei szektor képviselőjének egybehangzó véleménye. A LeitnerLeitner adótanácsadó és könyvvizsgáló cég és az Osztrák Nagykövetség Kereskedelmi Osztályának közös konferenciáján Heinrich Schaller, a bécsi tőzsde elnök-vezérigazgatója, Kovács Levente, a Magyar Bankszövetség főtitkára, valamint Vértes András, a GKI Gazdaságkutató Zrt. elnöke tartott előadást.

Kulcsinformációk

  • Az osztrák központú LeitnerLeitner adótanácsadó és könyvvizsgáló cég Finanzfoyer című nemzetközi szakmai fórumát idén Budapesten rendezte meg.
  • A válság kihívásai – megszorítás vs. gazdaságélénkítés alcímű rendezvény Magyarország, valamint Európa válságból való kilábalásának, a gazdaság felpörgetésének lehetőségeit igyekezett bemutatni tőzsdei, banki és általános gazdaságpolitikai szemszögből.
  • A konferencián Heinrich Schaller, a bécsi tőzsde elnök-vezérigazgatója, Kovács Levente, a Magyar Bankszövetség főtitkára, valamint Vértes András, a GKI Gazdaságkutató Zrt. elnöke tartott előadást.
  • A szakemberek egybehangzó véleménye szerint a bankok és a tőzsde pozíciójának megerősítése, a stabil, kiszámítható gazdaságpolitika és a vállalkozások versenyképességének megőrzése a válságból való kilábalás legfontosabb eszközei.

Idézetek

Siklós Márta, a magyarországi LeitnerLeitner ügyvezetője:

A LeitnerLeitner konferenciáinak évről-évre az a célja, hogy vendégeink első kézből informálódhassanak azon makrogazdasági trendekről, amelyek alapvetően befolyásolják a vállalkozások gazdasági környezetét. A konferencia teret ad a legégetőbb helyi és európai gazdaságpolitikai problémák és megoldási stratégiák megvitatásának az adott ország legfontosabb gazdasági szereplőinek részvételével. Nem láthattuk előre, hogy ez a beszélgetés ennyire aktuális lesz majd. Bízom benne, hogy előadóink javaslatai és meglátásai e falakon kívül is hallhatóak lesznek.”

Heinrich Schaller, a Wiener Börse és a CEE Stock Echange Group elnök-vezérigazgatója:

Fontos, hogy Európa államai és a tőkepiac szereplői közösen lépjenek fel a tőkepiacok megerősítése érdekében. Ezt egyrészt a privatizáció tőzsdén keresztüli megvalósításával, új cégek tőzsdei bevezetésével és nem utolsó sorban a tőkepiaci ismeretek, befektetési lehetőségek széles körű megismertetésével lehet elérni. Ugyanakkor célszerű leépíteni a működést szükségtelenül akadályozó gátakat, és ilyeneket a jövőben sem szabad bevezetni, itt elsősorban a vállalatok határokon átívelő egyes tranzakcióinak tervezett megadóztatására gondolok.”

Kovács Levente, a Magyar Bankszövetség főtitkára:

A pénzügyi szektor és a gazdaság fejlődése között pozitív korreláció figyelhető meg. Azaz a gazdasági élénkülés elengedhetetlen előfeltétele a tőkeerős, nyereséges bankrendszer. Bankhitelek nélkül a vállalkozások beruházásai elmaradnak, ami káros hatással van a lakossági fogyasztásra, így ezen keresztül a GDP mértékére is.”

Vértes András, a GKI Gazdaságkutató Zrt. elnöke:

A bizalom visszaszerzése érdekében a politika és a pénzügyi szektor szereplőinek meg kell kezdeniük az érdemi, érdekegyeztetési párbeszédet. Vissza kell állítani a jogbiztonságot, meg kell erősíteni az Alkotmánybíróság, a Magyar Nemzeti Bank, az Állami Számvevőszék és a Költségvetési Tanács szerepét. Magyarországnak meg kell egyeznie az IMF-fel és az Európai Unióval, és akár a csökkenő szuverenitást is vállalnia kell annak érdekében, hogy a nemzetközi szervezetek segítségével újra a stabilitás és a fejlődés útjára lépjünk.”

Eredeti sajtóközlemény

A kiszámítható gazdaságpolitika és a vállalkozások versenyképességének megőrzése vezethet ki a válságból

Fotók

 (a képekre duplán kattitva a fotók letölthetők)

Kapcsolódó tartalmak

A LeitnerLeitner honlapja

Céginformáció

Leitner+Leitner TAX Adótanácsadó Kft.
A LeitnerLeitner Közép-Kelet Európa egyik vezető adótanácsadó és könyvvizsgáló társasága, megbízható szakmai partner nemzeti és nemzetközi adójogi és gazdasági problémamegoldásokban egyaránt. Elsősorban a nemzetközi adótanácsadásban, a határon átnyúló ügyletekben szerzett több évtizedes tapasztalatot, összesen mintegy 700 magasan képzett munkatárssal rendelkezik. Legyen szó nemzetközi konszernekről, középvállalkozásokról, pénz- vagy biztosító intézetekről, szabadfoglalkozású szakmák képviselőiről, vagy köztestületekről, a LeitnerLeitner a legszélesebb körben ajánl testre szabott, kreatív megoldási javaslatokat. Tevékenysége során a LeitnerLeitner a szaktudás, a megbízhatóság és a gyorsaság elvét követi. A vállalat Közép-Kelet Európa nyolc országában – Ausztriában, Bosznia-Hercegovinában, Horvátországban, Magyarországon, Romániában, Szerbiában, Szlovákiában, Szlovéniában – tart fenn saját irodát, Csehországban (Vorlickova Partner) és Németországban (Flick Gocke Schaumburg) pedig kizárólagos együttműködő partnerei révén van jelen. 2011-től a nemzetközi hálózattal rendelkezo Praxity csoport tagjává vált. A budapesti LeitnerLeitner irodát 1994-ben alapították, és jelenleg több mint 50 munkatársat foglalkoztat, akik több éves gyakorlattal rendelkeznek az adótanácsadás, a könyvvizsgálat és a könyvelés területén.


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr