rss
MGYOSZ – Sikeres megállapodás a szakszervezetekkel

MGYOSZ – Sikeres megállapodás a szakszervezetekkel

A mai napon megállapodás született a kormány, a munkaadói és a munkavállalói képviseletek között a Munka Törvénykönyvének módosításairól. A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ) aktív szerepet játszott azon a háromoldalú egyeztetésen, melynek végső fázisában a szakszervezetek jogállását érintő rendelkezésekről folytattak egyeztetést, és jutottak olyan megállapodásra, amely biztosítja a munkavállalói érdekvédelem feltételeit.

Kulcsinformációk

  • Az elmúlt hónapokban intenzív egyeztetés folyt az érdekeltek között az új Munka Törvénykönyvének egyes részleteiről.
  • Az eheti tárgyalásokon a szakszervezetek működésére és jogállására vonatkozó kérdésekben is sikerült megállapodásra jutnia a feleknek.
  • A szakszervezeti képviselők szélesebb köre kaphat munkajogi védettséget, nő az érdekvédelemre fordítható munkaidő-kedvezmény, ami erős garanciát jelent a szakszervezetek megfelelő működésére.
  • A szakszervezeti tagdíjakat továbbra is a munkaadó vonja majd le a bérekből, ezzel is egyszerűsítve a szakszervezetek adminisztratív működését.

Eredeti közlemény

MGYOSZ – Sikeres megállapodás a szakszervezetekkel

Fényképek

Rolek Ferenc

Idézet

Rolek Ferenc, a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének alelnöke

  • „Azt gondolom, hogy a mai napon egy tisztességes megállapodást kötöttünk a munkavállalók és a kormány képviselőivel, ami minden szempontból összhangban van a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) és az Európai Unió munkaügyi szabályozásaival egyaránt. Komoly erőfeszítésekre és kompromisszumokra volt szükség minden oldalról ahhoz, hogy ezt az eredményt végül elérhessük. Véleményem szerint a szakszervezetek számára is előnyös a mostani megegyezés, hiszen olyan módosításokat tartalmaz, melyek egyértelműen partnerséget jelentenek a munkaadók, a munkavállalók és a kormányzati szervek között, és garantálják a szakszervezeti autonómia megmaradását”

Kapcsolódó tartalmak

Több munkahelyre van szükség Európában – 12 pontos munkaadói javaslatcsomag a foglalkoztatás ösztönzése érdekében

Az MGYOSZ honlapja

Háttér-információ

A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége 1902-ben alakult. A versenyszféra több mint 60%-át képviseli mind a befektetett tőke, mind a forgalom és a munkavállalók számát tekintve. 6000 közép- és nagyvállalatot, 51 szakmai és 15 megyei-regionális szövetséget tömörít. Az MGYOSZ 2004 óta tagja az 1958-ban alakult BUSINESSEUROPE-nak.


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr