rss
25 éves a tetőtériablak-gyártás Magyarországon

25 éves a tetőtériablak-gyártás Magyarországon

Negyedszázada vezető pozícióban a VELUX Magyarország Kft. a tetőtéri ablakok piacán 

A VELUX Magyarország Kft. hazánk harmadik legnyereségesebb építőipari vállalataként a gazdasági válság ellenére növekvő eredményeket ért el 2010-ben, valamint több mint 2 milliárd forint összértékű fejlesztést és beruházást valósított meg az elmúlt évben. A VELUX Cégcsoport magyarországi gyártóbázisa 1000 fő foglalkoztatásával a kisalföldi régió egyik legnagyobb munkaadója. A vállalat a siker egyik kulcsát a folyamatos, hatékonyságnövelő- és költségoptimalizáló fejlesztésekben látja, melyek hosszútávon fenntartható termékmegoldásokat eredményeznek. 

Kulcsinformációk

  • A magyar piacon 25 éve jelen lévő VELUX Magyarország Kft. hazánk harmadik legnyereségesebb építőipari vállalataként a gazdasági válság ellenére növekvő eredményeket ért el 2010-ben: az elmúlt két évtizedben a VELUX Magyarország Kft. éves nettó árbevétele több mint nyolcvanszorosára nőtt: míg 1990-ben 406 millió volt, 2010-re ennek mértéke meghaladta a 32 milliárd forintot.
  • 2010-2011-ben a fenntarthatóság jegyében a VELUX Magyarország Kft. kb. 250 millió forint értékű beruházást valósított meg, amely során teljessé tette napkollektor-gyártósorát az abszorber-előállításhoz szükséges technológiával. Ennek köszönhetően a komplett napkollektor-gyártás a cégcsoporton belül kizárólag Magyarországon történik.
  • Ezen túlmenően az építőipari vállalat a tetőtéri ablakok gyártása során keletkező faforgács elszívására szolgáló rendszert is újratelepítette egy megközelítőleg 400 millió forint értékű beruházással. Az előzetes mérések szerint a korábbi energiafelhasználáshoz képest 40%-os energia-megtakarítást realizált a gyár, továbbá szén-dioxid kibocsátását 490 tonnával csökkentette.
  • Az elmúlt 25 évben az alkalmazottak számában és a termelőterület méretében is komoly fejlődés következett be: a VELUX Magyarország Kft. a kisalföldi régió egyik legnagyobb munkaadójává vált, mára csaknem 104 ezer négyzetméternyi területen folyik a gyártás a fertődi és fertőszentmiklósi üzemekben. 2010-ben közel 100 új dolgozót vett fel a vállalat, 61%-ban segítséggel élőket. Így munkavállalói létszáma 2010-re az 1000 főt is meghaladta.

Eredeti közlemény

Link: 25 éves a tetőtériablak-gyártás Magyarországon 

Infografika

Az infografika itt szabadon nagyítható változatban is megtekinthető.

A képre kattintva az infografika letölthető nagyobb méretben.

 VELUX 25 év, infografika 

Idézetek

Vincze Zoltán, a VELUX Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója 

 „Vállalatunk piacvezető szerepének kialakításában és a pozitív fejlődésben elsősorban a folyamatos fejlesztések, beruházások, valamint termelési tevékenységünk növekedése játszik szerepet. A gyártási folyamatok hatékonyságnövelése és optimalizálása érdekében az elmúlt 25 évben több mint 25 milliárd forint értékben invesztáltunk fejlesztésekbe, 2010-ben pedig összesen 3,9%-kal több ablakot, illetve alkatrészt gyártottunk, mint egy évvel korábban.”  

Őz Beáta, a VELUX Magyarország Kft. értékesítési vállalatának ügyvezetője 

Piacvezetőként ugyanakkor feladatunknak tartjuk, hogy folyamatosan kutassuk az új üzleti lehetőségeket, melyekből velünk együtt építész, építőanyag-kereskedő és ablakbeépítő partnereink is profitálnak. A jövőt illetően optimisták vagyunk. A gazdasági válság hozadéka például, hogy sokkal nagyobb figyelem fordul a fenntartható növekedés, a zöld gazdaság fejlesztése felé az egész világon és itthon is. A VELUX Cégcsoport stratégiai partnerként csatlakozott az e cél gyakorlati megvalósításán dolgozó Green Growth Leaders nemzetközi társuláshoz.” 

Fényképek

A galária képei innen tölthetőek le. 

  

Kapcsolódó tartalmak

 A zöld gazdaság globális fejlesztését és terjedését támogató nemzetközi szervezet alakult Koppenhágában 

2011-től új lendületet kap a napkollektor-gyártás 

Mind árbevételét, mind létszámát tekintve növekedést könyvelt el 2010-ben a VELUX Magyarország Kft. 

Csökkentette széndioxid-kibocsátását a VELUX Magyarország Kft. fertődi gyártóbázisa egy fenntarthatósági beruházás nyomán 

Háttér-információk

A VELUX Magyarország Kft.-ről 

A VELUX az építőanyag-ipar egyik vezető világmárkája és vállalata, amely kínálatát közel 40 országban értékesíti. A cégcsoport 11 országban rendelkezik gyártóegységekkel, közöttük Magyarországon, Fertődön, amely a régió egyik legnagyobb munkaadója. A VELUX Magyarország Kft.1986 óta van jelen a hazai piacon – A harmadik legnyereségesebb építőipari vállalat. Piacvezetőként élen jár az innovatív, ugyanakkor energiatakarékos és környezetbarát termékek bevezetése terén. A cég célja, hogy termékeivel – melyek a tetőn keresztül természetes fénnyel és friss levegővel látják el az épületeket – minőségi lakóterek és munkahelyek jöjjenek létre, újításain keresztül lehetővé téve azok energiagazdaságos kialakítását is. 

2011-ben a VELUX márka immáron negyedik alkalommal nyerte el az üzleti kommunikáció egyik legrangosabb elismerésének számító Business Superbrands díjat. Az elismeréssel azokat a márkákat tüntetik ki, amelyek joggal szolgálnak rá a vásárlók és az üzleti partnerek bizalmára. 

A VELUX Cégcsoportról 

A VELUX Cégcsoport küldetése, hogy jobb lakókörnyezetet teremtsen a tetőn keresztül érkező napfénnyel és friss levegővel. Termékprogramja tetőtéri ablakok és lapostetős házakra készült megoldások széles skáláját fedi le. A vállalat számos árnyékolót, beépítőterméket és távvezérlő elemeket, valamint a tetőbe integrálható napkollektorokat is gyárt. A VELUX Cégcsoport a világ mintegy 40 országában képviselteti magát értékesítési vállalattal, 11 országban pedig termékgyártás is folyik. Megközelítően 10.000 alkalmazottat foglalkoztat, és a VKR Holding A/S tulajdonát képezi. A VKR Holding A/S korlátolt felelősségű társaság, amely alapítványok és az alapító család 100%-os tulajdonában van. További részletek: www.velux.com.


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr