rss
18 millió forint bevétel a harmadik Fogadj be! jótékonysági aukción

18 millió forint bevétel a harmadik Fogadj be! jótékonysági aukción

18 millió forint gyűlt össze tegnap a Concorde Értékpapír Zrt. és a Mosoly Otthon Alapítvány által kezdeményezett Fogadj be! program aukcióján. A Műcsarnokban megrendezésre került autista fiatalok képzőművészeti alkotásait felvonultató árverésen a támogatók licitjeikkel hívták fel a figyelmet arra, hogy a válság ellenére sem feledkezhetünk meg azokról, akiknek segítségre van szükségük.

Kulcsinformációk

 • Harmadik alkalommal került megrendezésre november 27-én a Concorde Értékpapír Zrt. és a Mosoly Otthon Alapítvány közös kezdeményezése, a Fogadj be! aukció.
 • Az aukción 17 tehetséges autista alkotó 99 műve került kalapács alá, és 18 millió forintnyi bevétel gyűlt össze a támogatóknak köszönhetően.
 • A tavalyi évhez hasonlóan idén is Virág Judit művészettörténész, a Virág Judit Galéria tulajdonosa vezette az árverést.
 • A vasárnapi aukció házigazdája az ismert televíziós műsorvezető, Krizsó Szilva volt, az eseményen pedig fellépett Kulka János, Kossuth-díjas színművész, az autizmus nagykövete is.

Eredeti sajtóközlemény

18 millió forint bevétel a harmadik Fogadj be! jótékonysági aukción

Videók

Fotók

Idézetek

Jaksity György, a Concorde Értékpapír Zrt. igazgatóságának elnöke, a Mosoly Otthon alapítvány elnöke

 • „Örömmel tölt el, hogy a mecenatúrát, illetve a civil szférát is érzékelhetően sújtó hazai és nemzetközi válság és rossz hangulat ellenére sikeres volt az idei aukciónk is. Számos olyan támogatónk van, akik már a tavalyi évben is licitáltak a képekre, mindez pedig külön öröm számomra, hiszen pontosan az volt az eredeti célunk, hogy hosszú távú kapcsolat jöjjön létre a támogatók és a lakóotthonok között. Óriási segítséget jelent ez az autizmussal élők és nevelőik számára, mivel így nem csak az egyszeri támogatás optimális, gyakran életmentő felhasználásában gondolkodhatnak. Fejlesztési programjuk lehetőséget kap, hogy újabb állomásokat célozzon meg.”

Virág Judit galériatulajdonos, az aukció vezetője

 • „A válság a művészeti szférát és a non-profit szervezeteket súlyosan érintette, ezért is tartom kiemelkedő eredménynek az idei aukció sikerét. Az, hogy a képzőművészeti kánonban nehezebben elhelyezhető, autista fiatalok műalkotásainak aukcióján újra ilyen jelentős összeg folyt be, mindent elmond a programról. Személy szerint megtiszteltetésnek tekintem, hogy már több éve részese lehetek ennek a minden szempontból különleges kezdeményezésnek.”

Kapcsolódó tartalmak

Harmadszor is Fogadj be! – Jótékonysági aukció autista fiatalok képeiből

A 2010-es aukció eredményei - sajtóközlemény

A MOHA oldala

A Concorde Értékpapír Zrt. honlapja

Céginformáció

A Mosoly Otthon Alapítvány
A Concorde Értékpapír Zrt és a Mosoly Alapítvány által 2006-ban közösen létrehozott szervezet célja, hogy az autista, értelmileg sérült, illetve halmozottan sérült gyerekek és fiatal felnőttek számára nappali intézményeket, bentlakásos otthonokat hozzanak létre, illetve hozzájáruljanak a már meglévő intézmények fejlesztéséhez. Ezenkívül speciális programokat és kulturális eseményeket is szerveznek, művészi csoportokat támogatnak – mindezt az érdekvédelmi tevékenység területén dolgozó civil szervezetekkel együttműködésben.

A Concorde Értékpapír Zrt.
A Concorde Értékpapír Zrt. Magyarország vezető független befektetési banki tevékenységet végző társasága, melyet 18 éve indítottak el magyar tulajdonosai, és ez idő alatt egy kereskedéssel és elemzéssel foglalkozó pénzügyi cégből vált integrált befektetési szolgáltatásokat nyújtó vállalatcsoporttá. A Concorde a Budapesti, Frankfurti és Varsói Értéktőzsde és a Befektetési Szolgáltatók Szövetségének tagja. A Concorde Csoport négy tagvállalatból áll, ezek: a Concorde Értékpapír Zrt., a Concorde Alapkezelő zrt., a Concorde Vállalati Pénzügyek Kft. és a Concorde Pénzügyi Tanácsadó Kft. A csoporthoz tartozó vállalatok szolgáltatásai az értékpapír forgalmazástól, a vagyonkezelésen és az elemzési tevékenységen, valamint a vállalati pénzügyi és befektetési tanácsadáson át a tőkepiaci tranzakciók szervezéséig terjednek.

További információk

A Fogadj be! programmal kapcsolatos anyagokat, illetve az előző aukcióról szóló információkat letölthetik, illetve megtekinthetik a  http://www.mosolyotthon.hu/fogadj_be.html oldalon kialakított sajtószobában.


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

 • twitter
 • facebook
 • linkedin
 • youtube
 • flickr

Fotók » Flickr