rss
Harmadszor is Fogadj be! – Jótékonysági aukció autista fiatalok képeiből

Harmadszor is Fogadj be! – Jótékonysági aukció autista fiatalok képeiből

Immáron harmadik alkalommal szervez autizmussal élő alkotók műveit felvonultató aukciót a Fogadj be! program keretében a Concorde Értékpapír Zrt. és a Mosoly Otthon Alapítvány. A kezdeményezés célja a segítséggel élő fiatalok helyzetének javítása, és képzőművészeti alkotásaik bemutatásával a velük szembeni előítéletek lebontása. A művészeti és szociális szempontból is egyedülálló program újabb állomásaként november 27-én a Műcsarnokban árverezik el az autista alkotók képeit.

Kulcsinformációk

 • 2011-ben újabb aukcióval folytatódik a Concorde Értékpapír Zrt. és az autista fiatalokat gondozó lakóotthonokat segítő Mosoly Otthon Alapítvány (MOHA) által három évvel ezelőtt indított Fogadj be! program.
 • Hasonlóan a tavalyi évhez, az idei eseményen is olyan alkotások kerülnek árverésre, melyek az autista fiatalokat befogadó kis létszámú lakóotthonok művészeti foglalkozásai során jöttek létre. A művek létrehozásában – akárcsak az előző években – Tarr Hajnalka képzőművész, a program művészeti vezetője nyújtott segítséget a fiataloknak.
 • A képek idei, november 27-i árverését Virág Judit, az egyik legnagyobb hazai galéria és aukciósház tulajdonosa vezeti majd, az est háziasszonya Krizsó Szilvia lesz, az eseményen pedig fellép Kulka János Kossuth-díjas színész, az autizmus nagykövete is.
 • Az idei évben, akárcsak a tavalyi, nagy sikerű rendezvényen autista alkotóművészek 100 műalkotására licitálhatnak majd az érdeklődők.
 • 2011 májusában a Magyar Nemzeti Galériában rendhagyó tárlatot mutattak be a válogatásból. A Privát Labirintusok névre keresztelt kiállításon 17 autista és 9 kortárs képzőművész képei együtt kerültek bemutatásra.
 • A tavalyi árverésen már kizárólag autista alkotók műveiből válogathattak a licitálók, az érdeklődés azonban így sem csökkent, amit bizonyított az aukción befolyt 26 millió forint. A nagy sikerre való tekintettel ezen a koncepción a szervezők most sem változtattak, a tavalyi évhez hasonlóan újból kizárólag autista művészek képeire lehet licitálni a november végi eseményen.
 • Az esten bemutatásra kerül, s egyúttal megvásárolható lesz az “ALIBI hat hónapra” irodalmi sorozat legújabb, kimondottan erre az alkalomra megjelenő kiadványa, Gyermekkor címmel, melynek teljes bevételét  a két társkiadó, az Alibi Kiadó szerkesztősége és a Sanoma Media Budapest Zrt. a Mosoly Otthon Alapítvány részére ajánlja fel.

Eredeti sajtóközlemény

Link: Harmadszor is Fogadj be! – jójékonysági aukció autista fiatalok képeiből

Videók

Idézetek

Jaksity György, a Concorde Értékpapír Zrt. igazgatóságának elnöke, a Mosoly Otthon alapítvány elnöke

 • “Az aukció elindításakor, három évvel ezelőtt nem lehettünk biztosak abban, hogy milyen fogadtatása lesz a kezdeményezésünknek. A 2008-as árverés sikere után alakult ki szorosabb kapcsolat a művészek, a lakóotthonok és a támogatók között. Ennek a szimbiózisnak köszönhetően jöttek létre az otthonok művészeti foglalkozásain azok az alkotások, melyek a tavalyi évben szerepeltek az aukción. Idén is ezt a koncepciót folytatva, bízunk abban, hogy a rendhagyó műfajú árverés az idén is sikeres lesz. Nem az a lényeg, hogy az alkotásokra pusztán segítő szándékból, vagy a művészi értékük miatt licitálnak. A legfontosabb mindenekelőtt az, hogy segítsünk a lakóotthonok nehéz helyzetén. Ugyanakkor elnézve a Nemzeti Galériában kiállított, tavaly árverésre bocsátott alkotásokat, meggyőződésem, hogy többségük megállja a helyét a kortárs művészeti palettán is.”

Tarr Hajnalka képzőművész, a Fogadj be! program művészeti mentora

 • “A Nemzeti Galériában a nyár folyamán közel 5.000 látogató tekintette meg a Privát Labirintusok című kiállítást, melyen kortárs művészek munkái mellett az idei és a tavalyi árverésen szereplő képek is láthatóak voltak. A 2010-es aukciónk és az MNG kiállítás a legtöbb jelentős művészeti fórumon komoly publicitást kapott, ami véleményem szerint szintén alátámasztja azt, hogy a lakóotthonokban készült műalkotások túlmutatva egy kedves rajzon elindultak egy valódi művészi pályán. Hasonlóan a tavalyi évhez, bízunk abban, hogy idén is sikeres lesz ez a több szempontból is különleges árverés.”

Virág Judit galériatulajdonos, az aukció vezetője

 • “A művészeti palettán nem könnyű elhelyezni ezeket a képeket, egy biztos fogódzót azonban találhatunk. A kortárs művészet egyik legfontosabb kritériuma, hogy egy teljesen egyedi látásmódot és vizualitást jelenítsen meg. Ebben az értelemben azt gondolom, hogy a november végi árverésen bemutatásra kerülő képek is mindenképpen megállják a helyüket, ezért őszintén bízunk abban, hogy hasonlóan a tavalyihoz, 2011-ben is sikeres lesz az aukciónk.”

Kapcsolódó tartalmak

A MOHA oldala

A Concorde Értékpapír Zrt. honlapja

A 2010-es aukció eredményei - sajtóközlemény

Céginformáció

A Concorde Értékpapír Zrt. Magyarország vezető független befektetési banki tevékenységet végző társasága, melyet 18 éve indítottak el magyar tulajdonosai, és ez idő alatt egy kereskedéssel és elemzéssel foglalkozó pénzügyi cégből vált integrált befektetési szolgáltatásokat nyújtó vállalatcsoporttá. A Concorde a Budapesti, Frankfurti és Varsói Értéktőzsde és a Befektetési Szolgáltatók Szövetségének tagja. A Concorde Csoport négy tagvállalatból áll, ezek: a Concorde Értékpapír Zrt., a Concorde Alapkezelő zrt., a Concorde Vállalati Pénzügyek Kft. és a Concorde Pénzügyi Tanácsadó Kft. A csoporthoz tartozó vállalatok szolgáltatásai az értékpapír forgalmazástól, a vagyonkezelésen és az elemzési tevékenységen, valamint a vállalati pénzügyi és befektetési tanácsadáson át a tőkepiaci tranzakciók szervezéséig terjednek.


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

 • twitter
 • facebook
 • linkedin
 • youtube
 • flickr

Fotók » Flickr