rss
Növeli a lakosság zöldberuházási kedvét és hosszú távon új munkahelyeket teremthetnek a napkollektorok kiépítésére vonatkozó pályázatok a VELUX Magyarország Kft. véleménye szerint

Növeli a lakosság zöldberuházási kedvét és hosszú távon új munkahelyeket teremthetnek a napkollektorok kiépítésére vonatkozó pályázatok a VELUX Magyarország Kft. véleménye szerint

Október 25-én a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megnyitotta a Zöld Beruházási Rendszer (ZBR) keretein belül meghirdetett, megújuló energiahordozók felhasználását elősegítő, napkollektor-rendszerek kiépítését szolgáló pályázatát. Őz Beáta, a VELUX Magyarország Kft. értékesítési vállalatának ügyvezetője szerint a támogatás mértéke ideális, ösztönzi a lakosság zöldberuházási kedvét, lerövidíti a családok számára a megtérülési időt, a napkollektor-használat terjedése ráadásul az import energiát hazai munkahelyekkel helyettesíti.

Kulcsinformációk

  • A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium október 25-én nyitotta meg pályázatát, mely a megújuló energiahordozók felhasználását és a napkollektor-rendszerek kiépítését ösztönzi. A támogatás célja a meglévő lakóépületek széndioxid-kibocsátásának csökkenését eredményező valamint energiahatékonyságát célzó, napenergiát hasznosító rendszerek beszerzése és telepítése.
  • A VELUX Magyarország Kft. a széndioxid-kibocsátás csökkenését célzó kezdeményezések elkötelezett híveként támogatja a pályázat céljait: a vállalat értékesítési vállalatának ügyvezetője, Őz Beáta szerint a támogatás mértéke ideális, ösztönzi a lakosság zöldberuházási kedvét, lerövidíti a családok számára a megtérülési időt, a napkollektor-használat terjedése ráadásul az import energiát hazai munkahelyekkel helyettesíti.
  • A napenergia hasznosítása főként a használati-melegvíz előállítása és az épületek fűtése esetén biztosít kiváló energiahatékonyságot és minimális környezeti terhelést. Energiafelhasználásunk közel 40%-a az épületek fűtését szolgálja, ennek közel egyhatoda a meleg víz előállításához szükséges. Egyetlen napkollektor segítségével azonban egy család nyári használati meleg víz igénye fedezhető. Ez az arány még a téli hónapokban is elérheti akár a 30-40%-ot, éves szinten pedig 70-80%-ot.
  • Az összesen 2,97 milliárd forint értékű támogatása vissza nem térítendő utófinanszírozás formájában történik. A lakásonként igényelhető támogatás mértéke nem haladhatja meg a bekerülési költség 50%-át, amelynek felső határa maximum 800.000 forint lehet. A VELUX Magyarország Kft. álláspontja szerint a pályázat valóban az energia-megtakarítást célzó épület-felújításokban lemaradt piaci szegmenst célozza.
  • A támogatás jelentősen előmozdíthatja a napkollektorok alkalmazását, s a környezettudatos tervezési és építési folyamatok elterjedését Magyarországon, továbbá Őz Beáta szerint „a fenntarthatóságot támogató megoldások alkalmazásán túl minden egyes hazai felhasználónak eladott napkollektor az import energiát hazai munkahelyekkel helyettesíti, valamint az állam adóbevételét is növeli”.

Eredeti közlemény

Link: Növeli a lakosság zöldberuházási kedvét és hosszú távon új munkahelyeket teremthetnek a napkollektorok kiépítésére vonatkozó pályázatok a VELUX Magyarország Kft. véleménye szerint

Idézetek

Őz Beáta, a VELUX Magyarország Kft. értékesítési vállalatának ügyvezetője:

„Energiafelhasználásunk közel 40%-a az épületek fűtését szolgálja, ennek közel egyhatoda a meleg víz előállításához szükséges. Egyetlen napkollektorral azonban egy család a nyári időszakban teljes használati meleg víz igényét (30-40 liter/nap átlagot véve) tudja fedezni. Ez az arány még a téli hónapokban is elérheti akár a 30-40%-ot, éves szinten pedig 70-80%-ot is.”

„Piaci tapasztalataink alapján e támogatás valóban az energia-megtakarítást célzó épület-felújításokban lemaradt piaci szegmenst célozza.”

„A fenntarthatóságot támogató megoldások alkalmazásán túl minden egyes hazai felhasználónak eladott napkollektor az import energiát hazai munkahelyekkel helyettesíti, továbbá az állam adóbevételét is növeli.”

Fényképek

A galéria képei innen tölthetőek le.

 Kapcsolódó tartalmak

2011-től új lendületet kap a napkollektor-gyártás (közösségimédia-közlemény)

 A VELUX Magyarország Kft. szakmai javaslatokkal támogatja a Nemzetgazdasági Minisztérium Otthonteremtési stratégiáját (közösségimédia-közlemény)

Új Széchenyi Terv - Zöld Beruházási Rendszer: Pályázati felhívás

A VELUX Magyarország Kft. honlapja

Háttér-információk

 A VELUX Magyarország Kft.-ről

A VELUX az építőanyag-ipar egyik vezető világmárkája és vállalata, amely kínálatát közel 40 országban értékesíti. A cégcsoport 11 országban rendelkezik gyártóegységekkel, közöttük Magyarországon, Fertődön, amely a régió egyik legnagyobb munkaadója. A VELUX Magyarország Kft.1986 óta van jelen a hazai piacon – a harmadik legnyereségesebb építőipari vállalat. Piacvezetőként élen jár az innovatív, ugyanakkor energiatakarékos és környezetbarát termékek bevezetése terén. A cég célja, hogy termékeivel – melyek a tetőn keresztül természetes fénnyel és friss levegővel látják el az épületeket – minőségi lakóterek és munkahelyek jöjjenek létre, újításain keresztül lehetővé téve azok energiagazdaságos kialakítását is.

2011-ben a VELUX márka immáron negyedik alkalommal nyerte el az üzleti kommunikáció egyik legrangosabb elismerésének számító Business Superbrands díjat. Az elismeréssel azokat a márkákat tüntetik ki, amelyek joggal szolgálnak rá a vásárlók és az üzleti partnerek bizalmára.

A VELUX Cégcsoportról

A VELUX Cégcsoport küldetése, hogy jobb lakókörnyezetet teremtsen a tetőn keresztül érkező napfénnyel és friss levegővel. Termékprogramja tetőtéri ablakok és lapostetős házakra készült megoldások széles skáláját fedi le. A vállalat számos árnyékolót, beépítőterméket és távvezérlő elemeket, valamint a tetőbe integrálható napkollektorokat is gyárt. A VELUX Cégcsoport a világ mintegy 40 országában képviselteti magát értékesítési vállalattal, 11 országban pedig termékgyártás is folyik. Megközelítően 10.000 alkalmazottat foglalkoztat, és a VKR Holding A/S tulajdonát képezi. A VKR Holding A/S korlátolt felelősségű társaság, amely alapítványok és az alapító család 100%-os tulajdonában van. További részletek: www.velux.com.


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr