rss
A Masterplast-sikertörténet a tőzsdén folytatódik

A Masterplast-sikertörténet a tőzsdén folytatódik

A magyar tulajdonú Masterplast Nyrt. részvényei hamarosan megjelennek a Budapesti Értéktőzsdén. A technikai bevezetésre – a PSZÁF jóváhagyását követően 2011 novemberének második felében kerülhet sor, amit a társaság tervei szerint 2012-ben tőkebevonás követ.

Kulcsinformációk

 • Az 1997-ben alapított Masterplast-csoport a kelet-közép-európai régió egyik vezető hőszigetelőanyag-gyártó és -forgalmazó vállalata.
 • Az országos lefedettség kiépítésével párhuzamosan a vállalat jelentős befektetéseket eszközölt a környező országokban, miközben az árbevétele évente kétszámjegyű növekedést mutatott.
 • A vállalat 2010-ben közel 84,7 millió eurós (23 milliárd forintos) árbevételt ért el.
 • A társaság 2008 óta tagja a Budapesti Értéktőzsde Tőzsdeképes Cégek Klubjának, és a világ 13 országában rendelkezik saját tulajdonú leányvállalattal.
 • A vállalat részvényeinek technikai bevezetésére a tervek szerint már idén sor kerül, melyet a piaci környezet függvényében 2012 első felében tőkebevonás követhet.

Eredeti közlemény

A Masterplast-sikertörténet a tőzsdén folytatódik

Fényképek

VideóIdézet

Tibor Dávid, a Masterplast elnök-vezérigazgatója

 • „Az új építkezések helyett a felújításokhoz kötődő termékekre, például a homlokzati hőszigetelő rendszerek fejlesztésére helyeztük a hangsúlyt. Zajlik a zöld forradalom és mi ehhez kapcsolódtunk, amit az eredményeink is igazoltak: az új lakásépítések drasztikus visszaeséséből adódó piacszűkülést lényegében kompenzálta a felújítási igények növekedése.”

Kapcsolódó tartalom

A Masterplast honlapja

Céginformáció

A Masterplast 1997-ben alakult. Mára Kelet-Közép-Európa meghatározó hőszigetelőanyag-gyártó és forgalmazó vállalata, amely 13 országban rendelkezik leányvállalattal, köztük Oroszországban, Ukrajnában és Romániában. A vállalatcsoport forgalmának túlnyomó részét a saját gyártású vagy a saját márkanév alatt bérgyártatott termékek teszik ki.
A vállalat igazgatóságát, illetve igazgatótanácsát nagy üzleti és tőkepiaci tapasztalattal rendelkező üzletemberek  – Bojár Gábor, Szőnyi J. András és Dr. Gara Iván – erősítik, akik már három éve változatlan felállásban segítik a cég működését.


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

 • twitter
 • facebook
 • linkedin
 • youtube
 • flickr

Fotók » Flickr