rss
A zöld gazdaság globális fejlesztését és terjedését támogató nemzetközi szervezet alakult Koppenhágában

A zöld gazdaság globális fejlesztését és terjedését támogató nemzetközi szervezet alakult Koppenhágában

A VELUX Cégcsoport stratégiai partnerként csatlakozott a „Green Growth Leaders” kezdeményezéshez, amely Dániában tartotta meg első konferenciáját

Október közepén tartotta meg első konferenciáját a közelmúltban alakult nemzetközi szervezet, a „Green Growth Leaders” (GGL). A zöld gazdaságot és a fenntartható növekedést konkrét lépésekkel támogató kezdeményezéshez olyan szakemberek adták nevüket, mint a közismert brit szociológus, Anthony Giddens vagy Nobuo Tanaka, a Nemzetközi Energia Ügynökség (IEA) igazgatója. A konferencia „Fenntartható Életmód az Épületekben” című előadása kapcsán született kulcsmegállapítás szerint az energiafelhasználás csökkentésének és az élhető belső környezet kialakításának egymást erősítve, egyensúlyban, egyidejűleg kell megvalósulnia az építkezésben. A fenntartható életmód elkötelezett híveként a VELUX Cégcsoport stratégiai partnerként csatlakozott a szervezethez.

Kulcsinformációk

 • A közelmúltban alakult nemzetközi szervezet, a Green Growth Leaders (GGL) a zöld gazdaságot és a fenntartható növekedést konkrét lépésekkel kívánja támogatni.  
 • A kezdeményezés mellé olyan szakemberek adták nevüket, mint a közismert brit szociológus, Anthony Giddens vagy Nobuo Tanaka, a Nemzetközi Energia Ügynökség (IEA) igazgatója.
 • Október 12-13. között Koppenhágában rendezte meg első konferenciáját a szervezet több száz szakértő részvételével.
 • A VELUX Cégcsoport a fenntartható életmód elkötelezett híveként stratégiai partnerként csatlakozott a kezdeményezéshez: a konferencia „Fenntartható Életmód az Épületekben” című előadásán a Cégcsoport korábban indított, a jövő generáció épülettervezési folyamatait támogató Model Home 2020 program tapasztalatairól is beszámolt.
 • A „Fenntartható Életmód az Épületekben” (Sustainable Living in Buildings) című előadáson elhangzott hasznos információk is részét képezik a konferenciát követően kiadott összefoglalónak: a lényeges megállapítások az élhető otthon, a költségek/haszon és az innováció témakör köré csoportosulnak.
 • Az Európai Unió lakossága idejének 90%-át tölti a négy fal között, ezen épületek 30%-ában azonban nem biztosítottak az egészséges élet feltételei.

Eredeti közlemény

Link: A zöld gazdaság globális fejlesztését és terjedését támogató nemzetközi szevezet alakult Koppenhágában

Idézet

Őz Beáta, a VELUX Magyarország Kft. értékesítési vállalatának ügyvezetője:

 „A VELUX Cégcsoport azért állt a Green Growth Leaders kezdeményezés mellé, mert a szervezet a fenntartható építkezés terén is a gyakorlati megvalósításra kívánja helyezni a hangsúlyt a sokszor szavak és elhatározások szintjén megrekedő hasonló egyesülésekkel szemben. Különösen fontos ez Magyarországon, hiszen, a hazai épületek 80%-a a mostani energetikai szabványoknak sem felel meg, arról nem is beszélve, hogy 2020-tól az EU még az eddigieknél is szigorúbb szabályozást ír majd elő. Cégcsoportunk egyik legfontosabb alapelve, hogy a társadalom számára hasznos termékeket állítsunk elő, és olyan megoldásokat kínáljunk, amelyek alkalmazásával egészséges, magas életminőséget kínáló lakóterek jöhetnek létre, így járulva hozzá egy egészségesebb, fenntarthatóbb jövő kialakításához. Ezért könnyen azonosultunk a kezdeményezés céljával.”

Fényképek

Videó


 

Kapcsolódó tartalmak

A Green Growth Leaders honlapja

 Első ízben rendeznek hazánkban aktívház-konferenciát (közösségimédia-közlemény)

Átadták a Model Home 2020 kísérleti program utolsó előtti, ötödik épületét, a CarbonLight Homes aktívházat (közösségimédia-közlemény)

Megkezdődött az első európai természetes megvilágításra vonatkozó iránymutatás kidolgozása (közösségimédia-közlemény)

Egy éve üzemel a Model Home 2020 kísérletsorozat hat épületéből a másodikként elkészült koppenhágai egyetemi épület (közösségimédia-közlemény)

A tervezett hat aktívházból már a negyedik is elkészült a Model Home 2020 program keretében (közösségimédia-közlemény)

Újabb ház készült el a Model Home 2020 program keretében (közösségimédia-közlemény)

Megalakult az Aktívház Szövetség – nemzetközi összefogás a jövő energiahatékony épületeiért (közösségimédia-közlemény)

A VELUX Magyarország Kft. honlapja

Háttér-információk

A VELUX Magyarország Kft.-ről

A VELUX az építőanyag-ipar egyik vezető világmárkája és vállalata, amely kínálatát közel 40 országban értékesíti. A cégcsoport 11 országban rendelkezik gyártóegységekkel, közöttük Magyarországon, Fertődön, amely a régió egyik legnagyobb munkaadója. A VELUX Magyarország Kft.1986 óta van jelen a hazai piacon – A harmadik legnyereségesebb építőipari vállalat. Piacvezetőként élen jár az innovatív, ugyanakkor energiatakarékos és környezetbarát termékek bevezetése terén. A cég célja, hogy termékeivel – melyek a tetőn keresztül természetes fénnyel és friss levegővel látják el az épületeket – minőségi lakóterek és munkahelyek jöjjenek létre, újításain keresztül lehetővé téve azok energiagazdaságos kialakítását is.

2011-ben a VELUX márka immáron negyedik alkalommal nyerte el az üzleti kommunikáció egyik legrangosabb elismerésének számító Business Superbrands díjat. Az elismeréssel azokat a márkákat tüntetik ki, amelyek joggal szolgálnak rá a vásárlók és az üzleti partnerek bizalmára.

A VELUX Cégcsoportról

A VELUX Cégcsoport küldetése, hogy jobb lakókörnyezetet teremtsen a tetőn keresztül érkező napfénnyel és friss levegővel. Termékprogramja tetőtéri ablakok és lapostetős házakra készült megoldások széles skáláját fedi le. A vállalat számos árnyékolót, beépítőterméket és távvezérlő elemeket, valamint a tetőbe integrálható napkollektorokat is gyárt. A VELUX Cégcsoport a világ mintegy 40 országában képviselteti magát értékesítési vállalattal, 11 országban pedig termékgyártás is folyik. Megközelítően 10.000 alkalmazottat foglalkoztat, és a VKR Holding A/S tulajdonát képezi. A VKR Holding A/S korlátolt felelősségű társaság, amely alapítványok és az alapító család 100%-os tulajdonában van. További részletek: www.velux.com.

Az aktívház koncepció

Az aktívház koncepció azon a vízión alapul, hogy egészségesebb, kényelmesebb épületek jöjjenek létre, melyek nincsenek negatív hatással a környezetünkre. Ez utóbbi többek között annak köszönhető, hogy több energiát termelnek, mint amennyit fogyasztanak, mert minden, a működésükhöz szükséges energiát saját maguk hoznak létre. Az aktívház koncepció egyik fontos eleme, hogy a belső klíma a bőséges napfénynek és friss levegőnek köszönhetően mindig megfelelő és egészséges feltételeket biztosít az épületben tartózkodóknak. További lényeges tényező, hogy pozitív hatással vannak a környezetre is a teljes élettartamuk folyamán. Aktívházak lehetnek új vagy felújított épületek, lakóházak, vagy középületek.

A Model Home 2020 koncepció

A Model Home 2020 koncepció a VELUX Cégcsoport elképzelése a magas életminőséget kínáló, környezetbarát épületekről. A projekt a következő generáció épülettervezési – gyakran az aktívház elnevezéssel illetett – elképzeléseit támogatja. Lényege, hogy a VELUX Cégcsoport több partner közreműködésével hat, a fenntartható építkezés jegyében készülő házat épít fel 2009 és 2010 folyamán Dániában, Ausztriában, az Egyesült Királyságban, Németországban és Franciaországban, melyeket használat közben tesztel. Valamennyi épület három fő alapelv figyelembevételével készül, ezek: hatékony energetikai kialakítás, magas életminőség és minimális környezetre gyakorolt hatás. Mindegyik ház különböző éghajlati, kulturális és építészeti viszonyok között valósul meg, a helyszínt biztosító országok adottságai szerint.

 


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

 • twitter
 • facebook
 • linkedin
 • youtube
 • flickr

Fotók » Flickr