rss
Magyar multicég felügyeli Nigéria legnagyobb olajvállalatának készleteit

Magyar multicég felügyeli Nigéria legnagyobb olajvállalatának készleteit

Online nyomon követhetővé váltak Nigéria legnagyobb olajvállalatának készletei egy magyar fejlesztésű, komplex objektum-távfelügyeleti rendszernek köszönhetően. A két magyar tulajdonú cégcsoport, a Lambda-Com Kft. és a NIVELCO összefogásából született rendszer pontos és folyamatos szintkövetést, és ezzel hatékonyabb készletgazdálkodást tesz lehetővé az olajvállalatnál. A hazai fejlesztésű szolgáltatás segítségével jobban szervezhető az üzemanyag-szállítás, kiszűrhetők a veszteségeket okozó szivárgások és az esetleges csalási kísérletek is.

Kulcsinformációk

  • Nigéria legnagyobb olajtársaságának készleteire felügyel két magyar tulajdonú cégcsoport,a Lambda-Com és a NIVELCO egy közös pilot projekt keretében.
  • A két magyar tulajdonú társaság az OANDO öt üzemanyagtelepén teszteli közösen kifejlesztett, összetett szolgáltatását, amelynek alkalmazását a tervek szerint a későbbiekben a teljes, 400 benzinkútból álló hálózatára kiterjesztik majd.
  • A szolgáltatás lényege, hogy az egyes üzemanyagtartályokban elhelyezett, Nivelco gyártmányú benzinszintmérők adatai a Lambda-Com által kifejlesztett objektum-távfelügyeleti rendszernek köszönhetően  folyamatosan nyomon követhetőek és tárolhatók a megbízó cég központjában.
  • A rendszer előnye, hogy az olajvállalat a korábbiaknál sokkal pontosabb információkat kaphat arról, hogy telepein mennyi üzemanyag fogy, mikor van szükség a tartályok feltöltésére, és ez hogyan oldható meg a lehető legkisebb költséggel és időveszteséggel. Alkalmazásával kiszűrhetőek a lopási kísérletek, illetve az üzemanyagtartályok komoly veszteséget okozó szivárgása is.

Eredeti közlemény

Magyar multicég felügyeli Nigéria legnagyobb olajvállalatának készleteit

Videók

Idézetek

Horváth Gábor, a NIVELCO cégcsoport projektmenedzsere
“A tartályokból származó adatokat a NivoTRACK szintmérőkhöz – az úgynevezett magnetostrikciós szinttávadókhoz – kapcsolt szoftver továbbítja egy központi szerverre. A rendszer előnye, hogy így kiszűrhetőek a Nigériában ma még gyakori lopási kísérletek, illetve az üzemanyagtartályok komoly veszteséget okozó szivárgása is.”

Németh Pál, a Lambda-Com Kft. projektvezetője
“Az egyes benzinkutakról származó pontos adatok elemzésével felállíthatók olyan trendek, amelyek az üzleti hatékonyság és tervezhetőség szempontjából nagyon fontosak lehetnek. Az informatikai kihívást az adatok tárolása, folyamatos hozzáférhetősége és azok minőségi kiértékelése jelenti, de az innovatív technológiai megoldásoknak köszönhetően a rendszer mára akár több száz benzinkút és üzemanyagtelep adatait képes kezelni egy időben. Minél nagyobb az online rendszerbe bekapcsolt benzinkutak hálózata, annál jelentősebb az ésszerűsített működéssel elérhető költségcsökkentés a megbízó olajvállalat számára.”

Céginformáció

Lambda-Com Kft.
A Lambda-Com Kft. fő tevékenysége a közlekedésinformatikai fejlesztés. A Magyarországon piacvezető, Európa 14 országában jelen lévő cégcsoport tagja a nemzetközi értékesítési leányvállalat, a WebEye International Kft., és a közlekedési informatikai profilú Best Way Traffic Kft. A Lambda-Com által kifejlesztett telematikai- (Mobile Resource Management), szállítmányozási biztonságot támogató „WebEye megoldás” a GPS/GPRS technológia alkalmazásával naprakészen,valós időben, a nap 24 órájában teszi lehetővé a járművek mozgásának, útvonalának elemzését. A Best Way Traffic Kft. fő szolgáltatása egy jól működő, felhasználóbarát valós idejű dugófigyelő rendszer, amely mind a nagyobb logisztikai cégek, mind pedig a kis- és nagyvállalatok, illetve a lakosság számára is hasznos közlekedési adatokkal szolgál.


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr