rss
Új utak és régi fenyegetések az energetikai szektorban 2012-ben

Új utak és régi fenyegetések az energetikai szektorban 2012-ben

A Deloitte “Energy & Resources Predictions 2012″ című energetikai előrejelzéseinek legfrissebb, harmadik kiadása szerint a következő év is mozgalmasnak ígérkezik az energetikai szektorban. A területre 2012-ben többek között a nyersanyagárak sűrű ingadozása, a nanotechnológia terén bekövetkező áttörések, és az olajkitermelésben alkalmazott új technológiák terjedése lesz jellemző a Deloitte várakozásai szerint.

Kulcsinformációk

  • A Deloitte jelentése tíz olyan tényezőt emel ki, amelyek várhatóan a legnagyobb hatással lesznek a jövő év során az energetikai szektorra.
  • A Deloitte várakozásai szerint a nanotechnológiai kutatások a következő időszakban szakadatlanul folytatódnak. Becslések szerint a nanotermékek globális piaca a következő 10-15 évben ezermilliárd dollár mértékűre növekedhet.
  • A jelentés szerint több okból is a földgáz lesz a legnépszerűbb energiaforrás a jövőben.
  • A jelentés felhívja továbbá a figyelmet azokra az intézkedésekre, amelyekkel az energetikai vállalatok visszafoghatják az általuk okozott vízszennyezés mértékét.

Az eredeti sajtóközlemény

Új utak és régi fenyegetések az energetikai szektorban 2012-ben

Fotó

Gion Gábor

Kapcsolódó tartalmak

Deloitte Energy & Resources Predictions 2012

Korábbi sajtóanyagok

Idézet

Gion Gábor, a Deloitte Zrt. Energia és energiahordozók szektor iparági csoportjának vezetője
“Az elmúlt tizenkét hónapban számos energetikával kapcsolatos kérdés, így az „arab tavasz” olajpiacokra kifejtett hatása, az emelkedő nyersanyagárak, vagy a nukleáris energia jövőjéről folyó heves viták sora is foglalkoztatta a nyilvánosságot. Legalább ennyire sokfélék és szerteágazóak a Deloitte legújabb energetikai jelentésében foglalt kérdések is.”

Céginformáció

A Deloitte-ról
A Deloitte számos iparágban nyújt könyvvizsgálati, valamint adó-, vezetési és pénzügyi tanácsadási, kockázatkezelési és jogi szolgáltatásokat (ügyfeleinknek együttműködő ügyvédi irodánk, az Ember és Szarvas Ügyvédi Iroda nyújtja a jogi tanácsadási szolgáltatásokat) állami és magáncégek részére egyaránt. Több mint 150 országban jelen lévő hálózatán keresztül a Deloitte világszínvonalú szakértelemmel és a helyi igényeknek megfelelő szaktudással felvértezve áll ügyfelei rendelkezésére világszerte. A Deloitte több mint 170 000 szakértője egytől egyig arra törekszik, hogy a kiválóság mércéjévé váljon.

A Deloitte név az Egyesült Királyságban “company limited by guarantee” formában alapított Deloitte Touche Tohmatsu Limited társaságra és tagvállalatainak hálózatára utal, melyek mindegyike önálló, egymástól elkülönülő jogi személy.
A Deloitte Touche Tohmatsu Limited és tagvállalatai jogi struktúrájának részletes bemutatását a következő link alatt találja: www.deloitte.hu/magunkrol.


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr