rss
Átadták a felsőzsolcai iskola felújított épületét

Átadták a felsőzsolcai iskola felújított épületét

Az MGYOSZ 10 millió forinttal támogatta az újjáépítést, az NGYSZ 2,5 millió forint értékű ajándékkal és gyermekprogramokkal egészítette ki a támogatást.

A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ) 10 millió forinttal járult hozzá a felsőzsolcai általános iskola tornatermének felújításához, míg a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat 2,5 millió forint értékű ajándékkal, valamint gyermekprogramokkal egészítette ki a munkaadói szövetség támogatását. Az intézményben a 2010-es árvíz komoly károkat okozott, az épület használhatatlanná vált. A helyreállítási munkák az MGYOSZ anyagi segítségével, a Gyermekmentő Szolgálat koordinációs és anyagi szerepvállalása mellett valósultak meg.

Kulcsinformációk

 • 2010 tavaszától sorozatos, súlyos esőzések sújtották a Kárpát-medencét. Magyarországon a legkritikusabb állapotok Borsod-Abaúj-Zemplén megyében uralkodtak.
 • A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége adománygyűjtést kezdeményezett tagszervezetei és tagvállalatai körében a károsultak támogatására.
 • Néhány hónap alatt összesen 15 millió forintot, valamint 100 tonna cementet ajánlottak fel a hazai, 20 ezer eurót és 20 tonna cementet az erdélyi árvízkárosultak javára a gyűjtésben résztvevők. 2010-ben ennek köszönhetően sikerült felújítani az esőzések során súlyosan károsodott erdőhorváti általános iskolát.
 • A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) javaslatára döntött úgy a munkaadói szövetség, hogy a már említett felajánlások mellett a Felsőzsolcai Közös Igazgatású Közoktatási Intézmény újjáépítésének finanszírozásában is segítséget nyújt. Az adományok célba juttatásához a munkaadói szervezet az NGYSZ-szel kötött partnerségi megállapodást.
 • Az MGYOSZ által felajánlott 10 millió forintból – és a felhasznált 40 tonna cement segítségével – az elmúlt hónapok során kicserélték az iskola tornatermének nyílászáróit, újraszigetelték az épületet, kialakították a tornaterem körüli járdát, és kifestették a teremhez tartozó öltözőket és mellékhelyiségeket. Az NGYSZ a támogatást logisztikai segítséggel és 2,5 millió forint értékű operaházi, parlamenti és egyéb gyermekprogramokkal, valamint ajándékokkal egészítette ki.
 • Az október 5-én délelőtt megrendezésre kerülő ünnepséget Dr. Kövér László, az NGYSZ Magyar Egyesület elnöke, az Országgyűlés elnöke és Dr. Tóth Lajos Felsőzsolca polgármestere is megtisztelte jelenlétével.
 • Az adományozókat Dr. Futó Péter MGYOSZ-elnök, BUSINESSEUROPE-alelnök és Dr. Edvi Péter NGYSZ-elnök képviselte a rendezvényen. Demeter Ervin, országgyűlési képviselő, kormánymegbízott, Dr. Mengyi Roland, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke és Csöbör Katalin, országgyűlési képviselő is részt vett az eseményen.

Az eredeti közlemény

Átadták a felsőzsolcai iskola felújított épületét

Fényképek

Futó Péter

VideoIdézetek

Dr. Kövér László, az NGYSZ Magyar Egyesület elnöke, az Országgyűlés elnöke

 • Dr. Kövér László az átadás során elmondta, hogy kiemelten fontosnak tartja az állam, a vállalkozók és a civil szervezetek összefogását, ami a felsőzsolcai árvíz esetében nem csak emberéleteket mentett, de családok sorsát és életvitelét is pozitívan befolyásolta.

Dr. Futó Péter, a BUSINESSEUROPE alelnöke, az MGYOSZ elnöke

 • „A kilátástalan helyzetben lévők önzetlen támogatása hatalmas jelentőséggel bír, különösen az ország jelenlegi, nehéz gazdasági helyzetében. Éppen ezért a legnagyobb magyarországi munkaadói szervezetként kötelességünknek éreztük, hogy mi is hozzájáruljunk az árvízkároktól különösen sújtott települések és emberek nehézségeinek enyhítéséhez. Bízom benne, hogy a felsőzsolcai iskola újjáépített tornatermének mai átadása révén is felhívjuk a vállalatok figyelmét a bajbajutottak megsegítésének fontosságára.”

Dr. Edvi Péter, az NGYSZ elnöke

 • „Szervezetünk szívesen segítette a munkaadói szövetség nagylelkű felajánlásának megfelelő célba juttatását. Már hosszú ideje együttműködünk az MGYOSZ-szal, ennek eredményeként adtuk át tavaly az esőzések során súlyosan károsodott, felújított erdőhorváti általános iskolát, most pedig az árvízkároktól sújtott Felsőzsolca általános iskolájának tornatermét.”

Kapcsolódó tartalmak

Az MGYOSZ honlapja

Az NGYSZ honlapja

Átadták az adományokból újjáépített iskolát Erdőhorvátiban

Céginformáció

A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége 1902-ben alakult. A versenyszféra több mint 60%-át képviseli mind a befektetett tőke, mind a forgalom és a munkavállalók számát tekintve. 6000 közép- és nagyvállalatot, 51 szakmai és 15 megyei-regionális szövetséget tömörít. Az MGYOSZ 2005 óta tagja az 1958-ban alakult BUSINESSEUROPE-nak. A BUSINESSEUROPE Európa legbefolyásosabb munkaadói érdekképviseleti szervezeteként 35 ország 41 munkaadói szövetségeit tömöríti, és 25 multinacionális vállalat is közvetlen tagja. A csúcsszervezet által képviselt 20 millió kis-, közép- és nagyvállalat összesen 120 millió embernek ad munkát az Unióban.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesület 1990 májusában alakult a hannoveri szervezet mintájára és támogatásával. Célja a fizikailag és értelmileg sérült, az árva és más rászoruló gyermekek felkarolása, életkörülményeinek javítása, jövőjük megalapozása. A Szolgálatot a Fővárosi Bíróság 1990-ban vette nyilvántartásba, s 1998. január 1-től 2369. sorszám alatt nyilvántartott kiemelten közhasznú szervezet formájában, vallásra, politikára és nemzetiségi hovatartozásra való tekintet nélkül, önkéntes alapon működik. Fő programjai: 1) Egészségügyi program; 2) Gyermekélelmezési program; 3) Nevelőszülői program; 4) Törvény-előkészítési program; 5) Üdültetési program; 6) Képzési és továbbképzési program; 7) Segélyszállítmányok; 8 ) Más szervezeteknek nyújtott segítség, együttműködés; 9) Rendezvények; 10) Információs és tájékoztatási program; 11) Film, televízió és fotódokumentáció; 12) Kortárs Képzőművészeti Gyűjtemény.


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

 • twitter
 • facebook
 • linkedin
 • youtube
 • flickr

Fotók » Flickr