rss
Saját vállalkozásaikból tanulnak a BGF hallgatói

Saját vállalkozásaikból tanulnak a BGF hallgatói

Valós üzleti környezetben próbálhatják ki tehetségüket és tudásukat a Budapesti Gazdasági Főiskola Pénzügyi és Számviteli Karos hallgatói, akik a finn „Team Academy” modell keretein belül önállóan működtetett vállalkozást indítanak tanulmányaik során – derült ki a Főiskola idén bevezetett oktatási-módszertani és hallgatói szolgáltatásfejlesztéseit bemutató szakmai beszélgetésen.

Kulcsinformációk

  • Önállóan működtetett vállalkozást indítanak tanulmányaik során a BGF Pénzügyi és Számviteli Karának azon hallgatói, akik az intézményben most bevezetésre kerülő „Team Academy” nevű innovatív finn modellben részt vesznek.
  • Az európai uniós támogatással induló képzés lehetővé teszi, hogy a hallgatók valós üzleti környezetben sajátíthassák el mindazon ismereteket, melyek az üzleti életben szükségesek.
  • A gyakorlatorientált oktatást a Kar az új képzés mellett a partnervállalataival és szervezeteivel folytatott együttműködés révén is biztosítja, melynek erősítése érdekében Vállalati Kapcsolatok Irodát hozott létre.
  • Az üzleti partnerek, a végzett hallgatók és az intézmény közötti szervezett kapcsolattartás megteremtésére uniós támogatásból Alumni rendszert is épített ki a Kar.
  • A TÁMOP pályázatok keretében megvalósuló “Team Academy” képzést és Alumni rendszert szeptember 29-én szakmai beszélgetés keretében mutatta be az intézmény.

Idézet

Dr. Heidrich Balázs, a BGF Pénzügyi és Számviteli Karának dékánja:

A képzés – melyet nevezhetünk akár »vállalkozók iskolájának« is – újszerűsége abban rejlik, hogy a hallgatók tanulmányaik során egy valódi üzleti vállalkozást indítanak, amelynek minden feladatát és terhét – a megalapítást, fenntartást, működtetést – maguknak kell megoldaniuk. A modell alapelve, hogy a gyakorlaton keresztül ad át minden, üzleti élethez kapcsolódó ismeretet, amely az eddigi módszereknél hatékonyabb és eredményesebb. A hallgatók így nem csupán a valós piaci környezetről szereznek információkat, de megtanulnak csapattagokként együttműködni egymással, motiválni, képezni és értékelni egymást és magukat, használni az üzleti szférában használatos idegen nyelveket. A hallgatók munkáját természetesen jól felkészült egyetemi oktatók és a partnervállalatok szakemberei irányítják.

Eredeti sajtóközlemény

Saját vállalkozásaikból tanulnak a BGF hallgatói

Fotók

 (a fotók a képekre duplán kattintva letölthetők)

Kapcsolódó tartalmak

A BGF honlapja

Intézményi információ

Magyarország legnagyobb, mintegy 20 ezer hallgatót képező főiskolája, a Budapesti Gazdasági Főiskola (BGF) 2000. január elsejétől a három jogelőd intézmény – a Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Főiskola, a Külkereskedelmi Főiskola, valamint a Pénzügyi és Számviteli Főiskola – összevonásával alakult meg. A jogelőd intézményekben végzettek, illetve az elmúlt években BGF-es oklevelet szerzők a hazai munkaerőpiac legelismertebb, legkeresettebb szakemberei, számosan közülük a magyar társadalom és gazdaság vezető személyiségei.
Budapesti Gazdasági Főiskola küldetése az, hogy az üzleti tudományokban, valamint a kapcsolódó tudományágak területén az alapképzés, a mesterképzés, a szakirányú továbbképzés és egyéb felsőfokú szakképzés szintjén az ország és a kelet-közép-európai térség egyik vezető gazdasági felsőoktatási intézménye legyen.
A Budapesti Gazdasági Főiskola 2010 májusában a Felsőoktatási Minőségi Díj elismerésben részesült a minőségfejlesztés terén elért kiemelkedő eredményeinek elismeréséül, míg 2011 júniusában tagságot kapott az Európai Egyetemek Szövetségében (EUA), mely Európa vezető felsőoktatási szervezete.


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr