rss
Az ipari, mezőgazdasági termelésnövekedéshez kapcsolódó beruházások húzhatják magukkal a stagnáló építőipart

Az ipari, mezőgazdasági termelésnövekedéshez kapcsolódó beruházások húzhatják magukkal a stagnáló építőipart

Bár a KSH adatai szerint az építőipar továbbra is mérséklődést mutat, az ipari, mezőgazdasági termelésnövekedéshez kapcsolódó beruházások, fejlesztések segíthetnek az iparágon, különös tekintettel a könnyűszerkezetes épületek, csarnokrendszerek terjedésére – hívja fel a figyelmet a Lindab. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Magasépítési Tanszékének egyetemi docense úgy véli, a könnyűszerkezetes építőipari növekedésnek további lökést adhat a tűzvédelmi szabályok egységes európai szemléletének honosítása.

Kulcsinformációk

  • Az ipari, mezőgazdasági termelésnövekedéshez kapcsolódó beruházások, fejlesztések fellendülést hozhatnak a könnyűszerkezetes építőiparban.
  • Az európai tűzvédelmi szabályok egységesítése is jelentősen hozzájárulhat a könnyűszerkezetes épületek terjedéséhez.
  • A könnyűszerkezetes csarnokrendszerek gyors, gazdaságos beruházást tesznek lehetővé és fenntartási költségei is kezdvezőek.
  • Az ipari beruházásokhoz, termelői-szolgáltatói tevékenységekhez kapcsolódóan az Új Széchenyi Terv számos pályázati lehetőséget kínál többek között új épületek építésére, meglévő épületek átalakítása, bővítésére, korszerűsítésére is.
  • A témával kapcsolatban az itt letölthető Csarnokrendszer Kisokosban olvashatnak interjúkat a kivetelezőkkel, beruházókkal, tippeket, trükköket beruházás, felújítás előtt állóknak.

Idézetek

Kotormán István a Lindab oktatási és fejlesztési vezetője:

Optimizmusunkat az utóbbi időben egyre élénkülő ipari beruházások is alátámasztják, amelyekben aktívan részt vettünk. Több acél könnyűszerkezetes építési rendszereken alapuló nagyberuházás zajlik most is az országban, így például jelenleg Verpeléten bővíti gyártókapacitását a francia érdekeltségű Asia Food tésztagyár, amelynek 5300 m²-es csarnokában több száz munkahely jön létre nemsokára. A Samsonite 1800 m² alapterületű üzemcsarnokot és csaknem 4000 m²-es raktárt épít Szekszárdon, ahol a kapacitásnövekedés vélhetően a foglalkoztatottak további létszámnövelését vonja maga után.”

Dr. Tóth Elek, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Magasépítési Tanszékének egyetemi docense:

Az egységes európai tűzvédelmi szemlélet az acél könnyűszerkezetes építészet reneszánszát hozhatja el Magyarországon. Európában mára sokkal elterjedtebb az acél könnyűszerkezetes építkezés, mint hazánkban, ennek egyik oka lehet, hogy a magyar tűzvédelmi szabályok messze-messze szigorúbbak, mint az európaiak. Hamarosan várható egy egységes európai tűzvédelmi szemlélet kialakulása, amelynek következtében várhatóan még erőteljesebben elterjed hazánkban is ez az építkezési technika.

Eredeti sajtóközlemény

Az ipari, mezőgazdasági termelésnövekedéshez kapcsolódó beruházások húzhatják magukkal a stagnáló építőipart

Fotók

 (a képekre duplán kattintva a fotók letölthetők)

Kapcsolódó tartalmak

A Lindab honlapja

Csarnokrendszer Kisokos – Tippek, tanácsok, referenciamunkák bemutatása

Céginformáció

A skandináv érdekeltségű Lindab céget 1959-ben alapították, a svédországi Bastad városában. Az azóta világszerte érdekeltségekkel bíró nemzetközi cégcsoport építőipari termékeket és épületrendszereket fejleszt, gyárt és forgalmaz finomacéllemezből a Ventiláció és Profil üzletágakban. A Lindab 5000 alkalmazottat foglalkoztat a világ 30 országában.
A Lindab hazánkban az első cég volt, amely a vékonyfalú horganyzott acél alapanyagú, könnyűszerkezetes építési anyagokat a hazai követelményeknek és műszaki előírásoknak megfelelő, komplett rendszerben kínálta. A cég ma már több mint 10 000 négyzetméteren folytat gyártótevékenységet. Az 1992-es alapítást követő töretlen fejlődés tette lehetővé, hogy a Lindab Magyarország a közép-kelet-európai régió központja, kereskedelmi és fejlesztési motorja lett.
 


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr