rss
A környezetet kímélve fűti épületeit a Budapesti Gazdasági Főiskola

A környezetet kímélve fűti épületeit a Budapesti Gazdasági Főiskola

Több mint 400 millió forintos európai uniós támogatásból javította a Budapesti Gazdasági Főiskola Alkotmány utcai és Buzogány utcai épületeinek, valamint a Külkereskedelmi Kar kampuszának energetikai jellemzőit. A beruházás többek között a fűtési rendszerek korszerűsítésére, a nyílászárók cseréjére, a homlokzatok, tetők, padlások hőszigetelésére terjedt ki, jelentősen – akár 88%-kal – csökkentve ezzel az épületek fűtési költségeit. Az energetikai modernizációnak keretet adó KEOP projekt zárórendezvényére szeptember 28-án került sor.

Kulcsinformációk

  • Több mint 400 millió forintos európai uniós támogatásból javította a Budapesti Gazdasági Főiskola épületeinek energetikai jellemzőit.
  • Az energetikai modernizáció eredményeit  szeptember 28-án, a KEOP projekt  zárórendezvényén ismertette Sándorné dr. Kriszt Éva rektor.
  • A modernizáció összesen akár 25 millió forint megtakarítást is eredményezhet évente.
  • A projekt keretében a BGF Alkotmány, Buzogány és Diósy Lajos utcai épületeiben nyílászárócserére, födémszigetelésre, homlokzatfelújításra és fűtési hálózat korszerűsítésére került sor. 

Idézet

Sándorné dr. Kriszt Éva, a Budapesti Gazdasági Főiskola rektora

Igyekszünk hallgatóinknak optimális körülményeket teremteni a tanuláshoz, amelyhez az infrastruktúra folyamatos korszerűsítése elengedhetetlen. Ez természetesen nem csak a taneszközök folyamatos modernizációját foglalja magában, hanem az épületek, közösségi terek fejlesztését is. Ugyanakkor legalább ilyen fontos számunkra, hogy az energetikai modernizációnak köszönhetően jelentős mértékben csökken az épületek energiaigénye, így kevésbé terheljük környezetünket és csökkenthetjük a BGF ÖKO-lábnyomát is.”

Eredeti sajtóközlemény

A környezetet kímélve fűti épületeit a Budapesti Gazdasági Főiskola

Fotók

(A képekre duplán kattintva a fotók letölthetők.)

Kapcsolódó tartalom

A BGF honlapja

Intézményi információ

Magyarország legnagyobb, mintegy 20 ezer hallgatót képező főiskolája, a Budapesti Gazdasági Főiskola (BGF) 2000. január elsejétől a három jogelőd intézmény – a Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Főiskola, a Külkereskedelmi Főiskola, valamint a Pénzügyi és Számviteli Főiskola – összevonásával alakult meg. A jogelőd intézményekben végzettek, illetve az elmúlt években BGF-es oklevelet szerzők a hazai munkaerőpiac legelismertebb, legkeresettebb szakemberei, számosan közülük a magyar társadalom és gazdaság vezető személyiségei.
Budapesti Gazdasági Főiskola küldetése az, hogy az üzleti tudományokban, valamint a kapcsolódó tudományágak területén az alapképzés, a mesterképzés, a szakirányú továbbképzés és egyéb felsőfokú szakképzés szintjén az ország és a kelet-közép-európai térség egyik vezető gazdasági felsőoktatási intézménye legyen.
A Budapesti Gazdasági Főiskola 2010 májusában a Felsőoktatási Minőségi Díj elismerésben részesült a minőségfejlesztés terén elért kiemelkedő eredményeinek elismeréséül, míg 2011 júniusában tagságot kapott az Európai Egyetemek Szövetségében (EUA), mely Európa vezető felsőoktatási szervezete.


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr