rss
Először indul Erdélyben felsőfokú, magyar nyelvű turizmus-vendéglátás szakos közgazdász képzés

Először indul Erdélyben felsőfokú, magyar nyelvű turizmus-vendéglátás szakos közgazdász képzés

Látványosan fejlődött a turizmus az elmúlt években Székelyföldön. Az idegenforgalmi szakemberek iránti megnövekedett keresletre reagálva a Budapesti Gazdasági Főiskola az idei tanévben elindította Erdély első magyar tanítási nyelvű üzleti-turisztikai képzését. A turizmus-vendéglátás alapszak ünnepélyes tanévnyitójára szeptember 23-án került sor Székelyudvarhelyen. A képzést a magyar állam évfolyamonként 50 fős államilag finanszírozott hallgatói létszámkeretet biztosítva támogatja.

Kulcsinformációk

 • Idén először indul magyar nyelvű felsőfokú üzleti-turisztikai képzés Erdélyben.
 • Turizmus-vendéglátás alapszak képzést indított a Budapesti Gazdasági Főiskola Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kara.
 • A képzést a Modern Üzleti Tudományok Főiskolájával együttműködve a Magyar Akkreditációs Bizottság engedélye alapján 2011-től indíthatta a BGF.
 • A határon túli képzést a magyar állam évfolyamonként 50 fős államilag finanszírozott hallgatói létszámkeretet biztosítva támogatja.
 • Az alapszak tartalmában, felépítésében és követelményrendszerében is megegyezik a BGF budapesti képzésével – természetesen az előadók az egyes tantárgyaknál figyelembe veszik a helyi sajátosságokat is.
 • Az alapozó közgazdasági, módszertani és üzleti tantárgyak oktatásában a BGF és a MÜTF oktatói egyaránt szerepet vállalnak.

Idézet

Sándorné dr. Kriszt Éva, a Budapesti Gazdasági Főiskola rektora:

A Budapesti Gazdasági Főiskola tavaly adott otthont a Magyar Professzorok Nemzetközi Szövetsége konferenciájának, melyen az anyaországi intézmények vezetőin kívül minden meghatározó magyar tanítási nyelvű határon túli felsőoktatási intézmény képviselte magát. A konferencia egyik legfontosabb megállapítása az volt, hogy sokat kell tennünk a határon túli magyar fiatalok felsőoktatásáért, hogy anyanyelvük és identitásuk megőrzése mellett válhassanak keresett munkavállalókká. Örömünkre szolgál, hogy a turizmus-vendéglátás alapszak elindításával most egy, a munkaerő-piaci igényeknek megfelelő, gyakorlatorientált, magyar nyelvű képzés indulhat el Székelyudvarhelyen.

Eredeti sajtóközlemény

Először indul Erdélyben felsőfokú, magyar nyelvű turizmus-vendéglátás szakos közgazdászképzés

Kapcsolódó tartalom

A BGF honlapja

Intézményi információ

Magyarország legnagyobb, mintegy 20 ezer hallgatót képező főiskolája, a Budapesti Gazdasági Főiskola (BGF) 2000. január elsejétől a három jogelőd intézmény – a Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Főiskola, a Külkereskedelmi Főiskola, valamint a Pénzügyi és Számviteli Főiskola – összevonásával alakult meg. A jogelőd intézményekben végzettek, illetve az elmúlt években BGF-es oklevelet szerzők a hazai munkaerőpiac legelismertebb, legkeresettebb szakemberei, számosan közülük a magyar társadalom és gazdaság vezető személyiségei.
Budapesti Gazdasági Főiskola küldetése az, hogy az üzleti tudományokban, valamint a kapcsolódó tudományágak területén az alapképzés, a mesterképzés, a szakirányú továbbképzés és egyéb felsőfokú szakképzés szintjén az ország és a kelet-közép-európai térség egyik vezető gazdasági felsőoktatási intézménye legyen.
A Budapesti Gazdasági Főiskola 2010 májusában a Felsőoktatási Minőségi Díj elismerésben részesült a minőségfejlesztés terén elért kiemelkedő eredményeinek elismeréséül, míg 2011 júniusában tagságot kapott az Európai Egyetemek Szövetségében (EUA), mely Európa vezető felsőoktatási szervezete.


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

 • twitter
 • facebook
 • linkedin
 • youtube
 • flickr

Fotók » Flickr