rss
Végleg eldobta vércukornaplóját Erős Antónia

Végleg eldobta vércukornaplóját Erős Antónia

Naponta legalább négyszer-ötször ellenőrzi vércukorszintjét, többé mégsem kell mindenhová magával vinnie kézzel írt vércukornaplóját a népszerű híradós műsorvezetőnek. A Tartsd a szintet! Facebook-mozgalom védnöke, Erős Antónia néhány hete már csak az interneten keresztül rögzíti vércukor-adatait, amelyeket a kezelőorvosa így folyamatosan ellenőrizhet.

Kulcsinformációk

  • Egy a régióban egyedülálló, országos, kockázat-alapú diabétesz-szűrés néhány hete ismertetett eredményei szerint a magyar lakosság 15 százalékánál feltételezhető cukorbetegség, vagy azt megelőző állapot.
  • A cukorbetegek többségének komoly kihívást jelent a napi többszöri vércukorszint-mérés, illetve az értékek rendszeres rögzítése a vércukornaplóba, pedig a rendszeres mérés fontos információkat szolgáltat orvos és páciens számára egyaránt.
  • Ma már léteznek olyan online rendszerek, amelyek segítségével egyszerűbben, élő internetkapcsolat esetén bárhonnan, bármikor, feltöltheti a beteg az aktuális adatait egy adatbázisba. A telemedicinás rendszereket a világ számos országában használják eredményesen.
  • Az internetes információcsere legnagyobb előnye az, hogy a betegek rendszerezettebben követhetik nyomon vércukorszintjüket, vérnyomásukat vagy éppen szénhidrát-anyagcseréjüket, folyamatosan konzultálhatnak orvosaikkal, és állandó szakmai felügyelet alatt állnak.

Az eredeti közlemény

Végleg eldobta vércukornaplóját Erős Antónia

Fotók

Idézetek

Erős Antónia, a Tartsd a szintet! oldal védnöke:
“Szerencsére ma már léteznek olyan online rendszerek, amelyek segítségével egyszerűbben, élő internetkapcsolat esetén bárhonnan, bármikor, pillanatok alatt feltölthetem az aktuális adataimat egy adatbázisba. Az adatokat így könnyebb rendszerezni, áttekinteni és tendenciákat kiolvasni belőlük. Megkönnyebbülést jelent az a tudat, hogy a rendszer »túloldalán« egy hozzáértő orvos folyamatosan figyelemmel kísérheti az eredményeimet, és azonnal lépni, vagy jelezni tud, ha esetleg szükség lenne rá”

“Egy a régióban egyedülálló, országos, kockázat-alapú diabétesz-szűrés néhány hete ismertetett eredményei szerint a magyar lakosság 15 százalékánál feltételezhető cukorbetegség, vagy azt megelőző állapot. A probléma tehát sokakat érint, miközben nagy részük nem is tud betegségéről. Bízom benne, hogy az online megoldások valamelyike másoknak is segítségére lesz néhány alapvető egészségügyi szabály betartásában, hiszen a rendszeres vércukorszint-ellenőrzéssel sokkal könnyebb és biztonságosabb együtt élni a cukorbetegséggel”.

Kapcsolódó linkek

A Tartsd a szintet! Facebook oldal

Háttérinformáció

A Tartsd a szintet! oldal egy össztársadalmi problémára, a cukorbetegségre kívánja felhívni a figyelmet, a cukorbetegekért jött létre.


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr