rss
A gyakorlatorientált képzés jegyében bővíti sokoldalú oktatási módszertanát a BGF

A gyakorlatorientált képzés jegyében bővíti sokoldalú oktatási módszertanát a BGF

Alumni Közösségi Tér, szakértői konzultációk, széleskörű kutatások, és valós üzleti projektekben szerzett tapasztalatok – többek között ezekkel az oktatási, módszertani eszközökkel járul hozzá hallgatói munkaerő-piaci sikereihez a Budapesti Gazdasági Főiskola. A BGF gyakorlatorientált képzéseinek eszköztárát szakmai beszélgetés keretében ismertette a BGF Kereskedelem és Marketing Intézete szeptember 19-én.

Kulcsinformációk

 • A Budapesti Gazdasági Főiskola fennállása óta elkötelezett híve a gyakorlatorientált, piaci igényekkel összhangban lévő oktatásnak.
 • A BGF Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karán szeptember 19-én, szakmai beszélgetés keretében mutatta be a hallgatók munkaerő-piaci sikerét elősegító eszközeit:
  • a 3200 tagot számláló alumni rendszert
  • a Diplomás Pályakövetési Rendszer keretében végzett kutatásokat és eredményeiket
  • egy új, finn tapasztalatokra épülő oktatási formát, az ún. „learning by doing” modellt

Idézetek

Dr. Totth Gedeon, a Kereskedelem és Marketing Intézet vezetője:

A munkaerő-piaci igények és a szakmai trendek változását az Intézet egyfelől saját kutatásai révén követi nyomon, másfelől segítségünkre van egy gyakorlati szakemberekből álló Tanácsadó Testület. E testület tagjai véleményezik az új tananyagokat, javaslatokat tesznek a fejlesztési irányokra, területekre és ezen túlmenően vendégelőadóként megosztják ismereteiket, tapasztalataikat a hallgatókkal is.”

Dr. Zimányi Krisztina, a BGF Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar dékánja:

A BGF sikerének kulcsa a gyakorlatorientált képzésben rejlik. A Diplomás Pályakövetési Rendszer keretében végzett felmérésekből kiderül, hogy hallgatóink döntő többségének ez az elsődleges elvárása az intézménnyel szemben. Ennek oka, hogy az állásinterjúkra szakmailag felkészülten, kellő gyakorlati ismeretek birtokában érkező friss diplomásainkat a munkáltatók is megbecsülik, így hallgatóink közel 80 százaléka már a diploma megszerzése előtt, de legkésőbb három hónapon belül sikeresen el tud helyezkedni.

Eredeti sajtóközlemény

A gyakorlatorientált képzés jegyében bővíti sokoldalú oktatási módszertanát a BGF

Fotók

(A képekre duplán kattintva a fotók letölthetők.)

Kapcsolódó tartalmak

A BGF honlapja

Intézményi információ

Magyarország legnagyobb, mintegy 20 ezer hallgatót képező főiskolája, a Budapesti Gazdasági Főiskola (BGF) 2000. január elsejétől a három jogelőd intézmény – a Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Főiskola, a Külkereskedelmi Főiskola, valamint a Pénzügyi és Számviteli Főiskola – összevonásával alakult meg. A jogelőd intézményekben végzettek, illetve az elmúlt években BGF-es oklevelet szerzők a hazai munkaerőpiac legelismertebb, legkeresettebb szakemberei, számosan közülük a magyar társadalom és gazdaság vezető személyiségei.
Budapesti Gazdasági Főiskola küldetése az, hogy az üzleti tudományokban, valamint a kapcsolódó tudományágak területén az alapképzés, a mesterképzés, a szakirányú továbbképzés és egyéb felsőfokú szakképzés szintjén az ország és a kelet-közép-európai térség egyik vezető gazdasági felsőoktatási intézménye legyen.
A Budapesti Gazdasági Főiskola 2010 májusában a Felsőoktatási Minőségi Díj elismerésben részesült a minőségfejlesztés terén elért kiemelkedő eredményeinek elismeréséül, míg 2011 júniusában tagságot kapott az Európai Egyetemek Szövetségében (EUA), mely Európa vezető felsőoktatási szervezete.


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

 • twitter
 • facebook
 • linkedin
 • youtube
 • flickr

Fotók » Flickr