rss
Növekvő bevételek mellett is maradtak még kihívások-Megjelent a Deloitte idei `Régiós 500` listája

Növekvő bevételek mellett is maradtak még kihívások-Megjelent a Deloitte idei `Régiós 500` listája

Budapest, 2011. szeptember 8. – Továbbra is az energiacégek uralják a régió 500 legnagyobb vállalatát rangsoroló, a Deloitte által évente összeállított toplistát. Az energiaszektor szereplőinek jelenléte a top 10-ben és a teljes rangsort tekintve is meghatározó, a válság vesztesei pedig a technológia, média és telekommunikációs iparág cégei, illetve a fogyasztási cikkeket gyártó és forgalmazó vállalatok voltak a listán elfoglalt pozícióik tanúsága szerint.

Kulcsinformációk

  • 2010-ben az egy évvel korábbi 16 százalék után a cégeknek már csaknem 80 százaléka növekvő bevételt könyvelhetett el.
  • Az idei Deloitte `Régiós 500` listát is a lengyel cégek uralják, a vállalatok több mint egyharmadát Lengyelország adja, összesen 173 vállalattal, míg Csehországot 80, Magyarországot pedig 68 cég képviseli a rangsorban.
  • A régió tíz legnagyobb vállalata között továbbra is a MOL képviseli Magyarországot, rögtön a második helyen, a lengyel PKN Orlen mögött. A top 10-be ugyan nem került be, de 12-dik helyével a térség domináns nagyvállalata az Audi Hungária is.
  • A korábbi évekhez hasonlóan a ranglistát továbbra is a régió energiaipari vállalatai dominálják, a legnagyobb számbeli növekedést mégis a gyáripar produkálta, mely jól tükrözi a 2010-es év export orientált ipari termelésnövekedését.

Eredeti sajtóközlemény

Növekvő bevételek mellett is maradtak még kihívások-Megjelent a Deloitte idei `Régiós 500` listája

Fotó

Seres Béla

Videó

Idézet

Seres Béla, a Deloitte közép-európai pénzügyi tanácsadási üzletágának ügyvezető partnere
“A válságból kilábaló országok – mint például Lengyelország, Csehország és Szlovákia – és a válságot lassabban leküzdő országok – Románia, Magyarország és Horvátország – idén ugyanazokkal a gondokkal szembesülnek: a fogyasztás fokozatos visszaesése; szigorú költségmegszorítás a cégeknél; az exportlehetőségek fenyegetettsége a nyugati gazdaságok lassulása miatt.”

Kapcsolódó linkek

Korábbi sajtóanyagok

Deloitte `Régiós 500` lista

Céginformáció

A Deloitte-ról

A Deloitte számos iparágban nyújt könyvvizsgálati, valamint adó-, vezetési és pénzügyi tanácsadási, kockázatkezelési és jogi szolgáltatásokat (ügyfeleinknek együttműködő ügyvédi irodánk, az Ember és Szarvas Ügyvédi Iroda nyújtja a jogi tanácsadási szolgáltatásokat) állami és magáncégek részére egyaránt. Több mint 150 országban jelen lévő hálózatán keresztül a Deloitte világszínvonalú szakértelemmel és a helyi igényeknek megfelelő szaktudással felvértezve áll ügyfelei rendelkezésére világszerte. A Deloitte több mint 170 000 szakértője egytől egyig arra törekszik, hogy a kiválóság mércéjévé váljon.
A Deloitte név az Egyesült Királyságban “company limited by guarantee” formában alapított Deloitte Touche Tohmatsu Limited társaságra és tagvállalatainak hálózatára utal, melyek mindegyike önálló, egymástól elkülönülő jogi személy.
A Deloitte Touche Tohmatsu Limited és tagvállalatai jogi struktúrájának részletes bemutatását a következő link alatt találja: www.deloitte.hu/magunkrol.


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr