rss
Sikerrel zárult az I. Budavári Sörfesztivál

Sikerrel zárult az I. Budavári Sörfesztivál

Közel 44 ezren látogattak el az I. Budavári Sörfesztiválra a nyár utolsó hétvégéjén. A négy nap alatt mintegy 140 ezer korsó sör fogyott: a nagy sörgyárak és importőrök ismert márkái mellett a kis sörfőzdék termékei is rendkívül népszerűnek bizonyultak. A legtöbben pénteken voltak kíváncsiak a rendezvényre, melyre a köztársasági elnök mellett Michelisz Norbert túraautó-versenyző, és számos magyar celeb is ellátogatott. Sokak tetszését nyerte el a betétdíjas, egyedi söröskorsó, melyből összesen 15 ezer darabot vittek haza a látogatók.

Kulcsinformációk

  • Közel 44 ezer embert vonzott a várba az I. Budavári Sörfesztivál, legtöbben pénteken látogattak el a rendezvényre.
  • A négy nap alatt mintegy 140 ezer korsó sör fogyott el.
  • A klasszikus lager típusú sörök mellett a barna, szűrt és szűretlen, valamint gyümölcsös, karamelles, tökös ízvilágú sörök is sokak érdeklődését felkeltették.
  • A fesztivál egyedi, betétdíjas söröskorsója sokak tetszését elnyerte: közel 15 ezer darabot vittek haza a látogatók.
  • A programok közül legtöbben Ganxta Zolee és a Kartel koncetjére voltak kíváncsiak, de sokan hallgatták Jamie Winchester és a Dumaszínház fellépőinek előadásait is, míg a Mystery Gang, a Paddy and the Rats és a Firkin koncertjén is nagy tömeg táncolt.

Idézetek

Kurucz Gergely és Kurucz Dániel, a Sörfesztivál Kft. ügyvezetői, a fesztivál főszervezői:

“Nagyon örülünk, hogy ekkora érdeklődés övezte a fesztivált, mert ez garanciát jelent arra, hogy jövőre megismételhetjük a rendezvényt. Rekord mennyiségű sör fogyott a kisüzemi sörfőzdéknél, ezért a legtöbbjük már jelezte is, hogy jövőre is szívesen részt venne a Budavári Sörfesztiválon. Ugyanakkor már most sok új kisfőzde is jelentkezett a többiek sikerén felbuzdulva. Természetesen az eredmények a nagy hazai sörgyárak érdeklődését is felkeltették, így reményeink szerint jövőre már kétszer ekkora területen rendezhetjük meg a fesztivált.”

Benedek László, a Heineken Hungária értékesítési igazgatója

“Amikor elképzeltem, hogyan nézzen ki az első olyan rendezvény, ahol csodálatos díszletek között a kézműves sörkészítőkkel, a hazánkban népszerű import márkákkal és persze az erre fogékony közönséggel közösen ünnepeljük a sör kultúra varázslatos világát, épp az a kép jelent meg előttem, ami az I. Budavári Sörfesztivál négy napján megvalósult. A Vár csodás környezetén túl a sörök sokszínűsége, a sok jó muzsika, a tisztaság és az emberek felhőtlen társasági érintkezése ragadott meg leginkább. Mégis, csak akkor érzem majd, hogy a rendezvény hozta a hozzáfűzött reményeket, ha egy év múlva még több sör márka lesz jelen és azt követően is minden évben magától értetődő módon valósul meg ez a páratlan gasztronómiai esemény.”

Eredeti sajtóközlemény

Sikerrel zárult az I. Budavári Sörfesztivál

Fotók

 

(A képre duplán kattintva a fotók letölthetők.)

VideóKapcsolódó tartalmak

Az I. Budavári Sörfesztivál honlapja

Az I. Budavári Sörfesztivál Facebook oldala

Malackaraj blog

A Heineken Hungária honlapja


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr