rss
Megnyílt a Budavári Sörfesztivál – Vasárnapig minden a sör körül folyik a Várban

Megnyílt a Budavári Sörfesztivál – Vasárnapig minden a sör körül folyik a Várban

Csütörtöktől négy napon át a Budai Várban minden a sör körül folyik – megkezdődött az I. Budavári Sörfesztivál – A sör ünnepe. Vasárnapig az Oroszlános- és Hunyadi Udvaron közel 100 féle ismert, népszerű és kevésbé ismert, különleges kézműves sör, koncertek, stand-up fellépők, valamint számos sörrel kapcsolatos attrakció várja a sörbarátokat. A felelős alkoholfogyasztás fontosságára egy speciálisan erre az alkalomra készített, különleges élmény-vetítésen hívja fel a figyelmet a Heineken, sörcsapolást tanulhatnak a vállalkozó kedvűek, s mind a nagyobb gyártók, mind a kézműves főzdék készülnek exkluzív, csak a Sörfesztiválon megkóstolható sörökkel is.

Kulcsinformációk

 • Augusztus 25-28. között a Budai Várban zajlik az I. Budavári Sörfesztivál.
 • A látogatók több nagy gyártó és forgalmazó, valamint számos kézműves sörfőzde söreivel találkozhatnak.
 • Közel 100 féle ismert, népszerű és kevésbé ismert, különleges sör várja az érdeklődőket.
 • A fesztiválon számos fellépő szóraköztatja a közönséget, többek között Jamie Winchester, Ganxta Zolee és a Kartel, a Bin-Jip, a Firkin, a Mystery Gang, a Joe Cocker Cover Band, illetve a Doors Emlékzenekar, továbbá Aranyosi Péter, Hadházi László és Dombóvári István.
 • A sörfesztivál nagyköveti tisztséget Aranyosi Péter, a Dumaszínház és a Showder Klub állandó fellépője tölti be.

Praktikus információk

 • Napijegy: 1690.-, amely egy korsó sört is tartalmaz (4 napos bérlet – 4990.-)
 • Sörárak: 400.-, 500.-, és 800.- (egy korsó, 0,4 L)
 • A sörfogyasztás betétdíjas, egyedi söröskorsóban (600 Ft), amely igény szerint visszaváltható vagy hazavihető. A fesztivál ideje alatt a korsópontokon bármikor cserélhető lesz a használt korsó, ha valaki tisztát szeretne.

Idézetek

Benedek László, a Heineken Hungária értékesítési igazgatója

 • “Közel 10 éves tervezgetést követően állt elő az a vágyott helyzet, hogy a nagyobb sörfőzdék a családi vállalkozásokkal közösen megindíthatnak egy olyan hagyományt, aminek mentén népszerűbb lehet Magyarországon a sör, elfogadottabb a sör kultúra. “
 • Hazánkban egyszerre van jelen a világ élvonalában jegyzett technológia a házi sörfőzdékkel. Örüljünk együtt a grandiózus választéknak és tudatosuljon, hogy a kizárólag természetes alapanyagokból és természetes folyamatokkal készülő nedű mennyivel jobb megítélésre érdemes, mint amilyet az elmúlt fél évszázadban Magyarországon elért.”

Bors László, a Győrzámolyi Serfőzde tulajdonosa

 • “Olyan esemény tanúi vagyunk, amelyekre közel 20 évet kellett várnunk. Eddig nem volt lehetőség arra, hogy egymás mellett mutathassuk be termékeinket, nagyok és kicsik, ezzel erősítve a magyar sörkultúrát, a sör közös népszerűsítését. A kis serfőzdék ereje termékeik különlegességében rejlik, nem a mennyiségében. Folyamatosan fejlesztjük technológiánkat a szűkös keretek között, mert tudjuk, hogy ez a sikeres serfőzde alapja. Sörünk tiszta, kizárólag az ősi alapanyagok felhasználásával készülő, adalékmentes ital. Mi főleg láger söröket készítünk világos és barna változatban, de a búzasörünk is egyre nagyobb érdeklődéssel bír. Többnyire szűretlen, manufakturális palackozással készítjük.”

Kecskés István, a Gyertyános Sörfőzde igazgatója

 • “A különleges sörök igazán nagy élményt tudnak nyújtani fogyasztóiknak, itt a Budavári Sörfesztiválon pedig igazán széles kínálatból válogathatnak majd a látogatók, amit különösen üdvözlendőnek tartunk. A Gyertyános Serfőzde 1993-ban alakult, először főztünk Magyarországon Meggysört, s a mostani, I. Budavári Sörfesztivál tiszteletére, amerikai recept szerint Magyarországon elsőként megfőztünk egy töksört, amit Amerikában idényjelleggel szívesen fogyasztanak. Ez a különleges nedű sütőtökvelő- és püré hozzáadásával, szegfűbors, szerecsendió, fahéj fűszerezéssel, búzadara, búzamaláta és karamellmaláta felhasználásával készül. Elmondhatjuk, hogy kitűnően sikerült!”

Péter Anna, a Budavári Sörfesztivál szóvivője, a népszerű Malackaraj blog főszerkesztője

 • “A Hunyadi udvaron és az Oroszlános udvaron található kiszolgáló egységeknél közel 100 féle sör társaságában hűsölhetnek a látogatók, a Delirium Nocturnum és a Delirimum Tremenstől kezdve a Krusovice-n és a Carlsbergen vagy az Edelweissen át az erre az alkalomra készült »A sörünnep söréig«. “

Eredeti sajtóközlemény

Megnyílt a Budavári Sörfesztivál – Vasárnapig minden a sör körül folyik a Várban

Fotók


(A képre duplán kattintva a fotók letölthetők.) 

Kapcsolódó tartalmak

Az I. Budavári Sörfesztivál honlapja

Az I. Budavári Sörfesztivál Facebook oldala

Twitter

Malackaraj blog

A Heineken Hungária honlapja


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

 • twitter
 • facebook
 • linkedin
 • youtube
 • flickr

Fotók » Flickr