rss
A VELUX Magyarország Kft. szakmai javaslatokkal támogatja a Nemzetgazdasági Minisztérium Otthonteremtési stratégiáját

A VELUX Magyarország Kft. szakmai javaslatokkal támogatja a Nemzetgazdasági Minisztérium Otthonteremtési stratégiáját

A Nemzetgazdasági Minisztérium Otthonteremtési Tanácsadó Testülete ez év májusában hozta nyilvánosságra Otthonteremtési stratégiáját. A szakmai vitairat a Testület konkrét megoldási javaslatait, támogatási felvetéseit tartalmazza, ugyanakkor kitér a bérlakás-programra, a hitelpiac konszolidációjának lehetőségeire, valamint fejlesztési és élénkítési javaslatokat is tartalmaz. A VELUX Magyarország Kft. nemzetközi tapasztalatai alapján konkrét szakmai javaslatokat megfogalmazva kívánja támogatni a stratégia gyakorlati megvalósítását.    

Kulcsinformációk

  • A Nemzetgazdasági Minisztérium Otthonteremtési Tanácsadó Testülete idén májusban hozta nyilvánosságra Otthonteremtési stratégiáját; ennek kapcsán a minél hatékonyabb és kiterjedtebb kommunikáció és együttműködés érdekében szakmai konzultációt kezdeményezett a Testület.
  • A magyar piacon 25 éve jelen lévő VELUX Magyarország Kft. a vitairat tanulmányozását követően konkrét szakmai javaslatokkal, meglátásaival és észrevételeivel kívánja támogatni a stratégia megvalósítását.
  • A vásárlók hitelfelvételi kedvét alapvetően a makrogazdaság stabilitása, valamint a munkaerőpiac konszolidációja határozza meg. Ehhez kapcsolódóan a VELUX Magyarország Kft. szektor-specifikus lépésekkel, fenntartható tetőfelújítási, tetőtér-felújítási és fűtés-hűtés korszerűsítési hitelkonstrukciókkal ösztönözné a program megvalósítását.
  • A stratégia kiemelt figyelmet szentel a fiatal családoknak; a VELUX Magyarország Kft. az állami támogatások túlnyomó részét – az éves keret 70%-át – az állampolgárok számára biztosítaná, az önkormányzatokat és a bérlakás építő nonprofit cégeketet kisebb hányaddal támogatná. A vitairatban szereplő kedvezményes áfa kulcs bevezetésével a vállalat a magánszférának kedvezne.
  • Az Otthonteremtési stratégia az építési engedélyek kiadását életciklus elemzéshez kötné, a VELUX Magyarország Kft. meglátása szerint ugyanakkor a beltéri klíma és a megújuló passzív energia hasznosításának lehetőségei is fontos szerephez kell, hogy jussanak a megvalósítás során. 

Eredeti közlemény

Link: A VELUX Magyarország Kft. szakmai javaslatokkal támogatja a Nemzetgazdasági Minisztérium Otthonteremtési stratégiáját     

Idézet

Őz Beáta, a VELUX Magyarország Kft. értékesítési vállalatának ügyvezetője    

Meglátásunk szerint a rendelet előírásaiban a hatékony energiafelhasználás elvei mellett a beltéri klíma és a megújuló energia passzív hasznosítása is fontos szerephez kell, hogy jusson. Optimális esetben a gazdaságosság és energiatakarékosság mellett az épületeken belüli kiváló életminőségre és környezettudatosságra való törekvés is prioritást élvez. Csak ezen szempontok együttes érvényesítésével valósíthatók meg olyan fenntartható otthonok, melyek valóban élhetők is.”     

Fényképek

  

    

Kapcsolódó tartalmak

 A fenntartható életmód és építkezés iránt érdeklődők számára indított tematikus oldalt honlapján a VELUX Magyarország Kft. (közösségimédia-közlemény)    

2011-től új lendületet kap a napkollektor-gyártás (közösségimédia-közlemény)    

Megkezdődött az első európai természetes megvilágításra vonatkozó iránymutatás kidolgozása (közösségimédia-közlemény)    

Idén is 100 000 eurós elismerést kapott a természetes fény építésze (közösségimédia-közlemény)    

A VELUX Magyarország Kft. honlapja     

Háttér-információk

  

A VELUX Magyarország Kft.-ről    

A VELUX az építőanyag-ipar egyik vezető világmárkája és vállalata, amely kínálatát közel 40 országban értékesíti. A cégcsoport 11 országban rendelkezik gyártóegységekkel, közöttük Magyarországon, Fertődön, amely a régió egyik legnagyobb munkaadója. A VELUX Magyarország Kft.1986 óta van jelen a hazai piacon – a 200 legnagyobb profitú vállalat egyike. Piacvezetőként élen jár az innovatív, ugyanakkor energiatakarékos és környezetbarát termékek bevezetése terén. A cég célja, hogy termékeivel – melyek a tetőn keresztül természetes fénnyel és friss levegővel látják el az épületeket – minőségi lakóterek és munkahelyek jöjjenek létre, újításain keresztül lehetővé téve azok energiagazdaságos kialakítását is.    

2011-ben a VELUX márka immáron negyedik alkalommal nyerte el az üzleti kommunikáció egyik legrangosabb elismerésének számító Business Superbrands díjat. Az elismeréssel azokat a márkákat tüntetik ki, amelyek joggal szolgálnak rá a vásárlók és az üzleti partnerek bizalmára.    

A VELUX Cégcsoportról    

A VELUX Cégcsoport küldetése, hogy jobb lakókörnyezetet teremtsen a tetőn keresztül érkező napfénnyel és friss levegővel. Termékprogramja tetőtéri ablakok és lapostetős házakra készült megoldások széles skáláját fedi le. A vállalat számos árnyékolót, beépítőterméket és távvezérlő elemeket, valamint a tetőbe integrálható napkollektorokat is gyárt. A VELUX Cégcsoport a világ mintegy 40 országában képviselteti magát értékesítési vállalattal, 11 országban pedig termékgyártás is folyik. Megközelítően 10.000 alkalmazottat foglalkoztat, és a VKR Holding A/S tulajdonát képezi. A VKR Holding A/S korlátolt felelősségű társaság, amely alapítványok és az alapító család 100%-os tulajdonában van. További részletek: www.velux.com.


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr