rss
Öt trend, amely megrengeti a vállalati információk biztonságát

Öt trend, amely megrengeti a vállalati információk biztonságát

A számítógépes bűnözés ma komolyabb fenyegetettséget jelent a cégekre nézve, mint eddig bármikor – világszerte megnőtt a könnyű haszon által vezérelt bűnözői csoportok aktivitása. A rosszindulatú támadások célpontjaivá egyre gyakrabban válnak nagyvállalatok, amelyek egy-egy véghezvitt támadás következtében nem csak tetemes anyagi, hanem komoly reputációs károkat is szenvedhetnek. A Deloitte szakértői összeállították napjaink öt meghatározó trendjét, amelyek gyökeresen alakítják át a vállalatok információbiztonsággal kapcsolatos kihívásait.

Kulcsinformációk

  • Az információtechnológiai fejlődése egyre nehezebbé teszi a bizalmas, üzleti szempontból értékes vállalati adatok védelmét.
  • A legtöbb vállalat még mindig az alap biztonsági kontrollok (például az erős jelszavak, naplózás, felhasználói tudatosság stb.) implementálásával, működtetésével küzd.
  • Fontos lenne, hogy a következő aktuális, fenyegető tendenciákat – célzott támadások, szervezett bűnözés térnyerése, növekvő belső veszély, törvényi előírások szigorítása, globális támadások – is figyelembe vegyék, és mielőbb megtegyék a szükséges ellenlépéseket.

Az eredeti sajtóközlemény

Öt trend, amely megrengeti a vállalati információk biztonságát

Fotó

Antal Lajos

Idézet

Antal Lajos, a Deloitte Zrt. Informatikai biztonság és adatvédelem üzletágának vezetője
“A magas szintű vállalati információbiztonsághoz elengedhetetlen az együttműködés az IT-oldal és a cég üzleti döntéshozói között, ugyanakkor nagyobb hangsúlyt kell fektetni a szakemberek képzésére, az alkalmazottak információtudatosságának növelésére, illetve a vállalati incidenskezelési képesség fejlesztésére is, amiben már egy vállalaton belüli bejelentő vonal működtetése is komoly segítséget jelent.”

Kapcsolódó tartalmak

Korábbi sajtóanyagok

Céginformáció

A Deloitte-ról

A Deloitte számos iparágban nyújt könyvvizsgálati, valamint adó-, vezetési és pénzügyi tanácsadási, kockázatkezelési és jogi szolgáltatásokat (ügyfeleinknek együttműködő ügyvédi irodánk, az Ember és Szarvas Ügyvédi Iroda nyújtja a jogi tanácsadási szolgáltatásokat) állami és magáncégek részére egyaránt. Több mint 150 országban jelen lévő hálózatán keresztül a Deloitte világszínvonalú szakértelemmel és a helyi igényeknek megfelelő szaktudással felvértezve áll ügyfelei rendelkezésére világszerte. A Deloitte több mint 170 000 szakértője egytől egyig arra törekszik, hogy a kiválóság mércéjévé váljon.

A Deloitte név az Egyesült Királyságban “company limited by guarantee” formában alapított Deloitte Touche Tohmatsu Limited társaságra és tagvállalatainak hálózatára utal, melyek mindegyike önálló, egymástól elkülönülő jogi személy.
A Deloitte Touche Tohmatsu Limited és tagvállalatai jogi struktúrájának részletes bemutatását a következő link alatt találja: www.deloitte.hu/magunkrol.


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr