rss
Megújult, korszerű tető védi a Néprajzi Múzeum értékes freskóit – Még ősz előtt érdemes figyelmet fordítanunk a tetőkarbantartásra

Megújult, korszerű tető védi a Néprajzi Múzeum értékes freskóit – Még ősz előtt érdemes figyelmet fordítanunk a tetőkarbantartásra

A Néprajzi Múzeum értékes freskóit a tető elöregedése és a gyakori beázások miatt komoly veszély fenyegette. A korszerűsítési program keretében Lindab termékekből megvalósult felújítás során fontos szempont volt a műemlék épülethez illeszkedő hagyományos, egyedi megjelenés, a biztos vízzárás, valamint a freskók védelmét szolgáló páraelvezetés.
Akár családi otthonról, akár középületről van szó, az ősz közeledtével érdemes már most a tetőszerkezet átvizsgálására, karbantartására gondolni, hiszen a munkálatokat még az esős, szeles időjárás előtt érdemes elvégezni – hangsúlyozza Kotormán István, a Lindab fejlesztési és oktatási vezetője.
   

 Kulcsinformációk

  • Felújították a Néprajzi Múzeum tetejét, mert a gyakori beázások komoly veszélyt jelentettek az épületben található freskókra nézve.
  • A beruházás Lindab termékek felhasználásával valósult meg, mert a minőség és tartósság mellett fontos szempont volt a tetőhéjazat biztos vízzárása, valamint a páramegkötés biztosítása. A tetőelemeknek ezen kívül megjelenésükben is illeszkedniük kellett az épület díszítőelemeihez.
  • A Lindab testreszabott, költséghatékony tetőmegoldások széles választékát kínálja magánszemélyek számára is.
  • Az esztétikai okokból végzett tető-átalakításokat, javítási munkákat, vagy esetleges bővítést még a nyári szezonban, az esős és szeles őszi időjárás előtt érdemes elvégezni.
  • A Lindab tetőfelújító rendszere segítségével a meglévő lapostető magastetővé alakítható, az elöregedett palatetők esetében a tetőszerkezet megbontása nélkül megoldható a teljes felújítás, valamint a panelépületeknél jelentkező tető-problémákat is eredményesen lehet orvosolni.

Eredeti sajtóközlemény 

 Megújult, korszerű tető védi a Néprajzi Múzeum értékes freskóit 

 Fotók  

         

Kapcsolódó tartalmak 

 A Lindab honlapja 

A Néprajzi Múzeum honlapja 

Céginformációk

A skandináv érdekeltségű Lindab céget 1959-ben alapították, a svédországi Bastad városában. Az azóta világszerte érdekeltségekkel bíró nemzetközi cégcsoport építőipari termékeket és épületrendszereket fejleszt, gyárt és forgalmaz horganyzott svéd acéllemezből a Ventiláció és Profil üzletágakban. A Lindab 5000 alkalmazottat foglalkoztat a világ több mint 30 országában. A Lindab hazánkban az első cég volt, amely az acél alapanyagú, könnyűszerkezetes építési anyagokat egy hazai követelményeknek megfelelő, Magyar Szabvány szerint kialakított, komplett rendszerben kínálta. A cég ma már több mint 10 000 négyzetméteren folytat gyártótevékenységet. Az 1992-es alapítást követő töretlen fejlődés tette lehetővé, hogy a Lindab Magyarország a kelet-európai régió központja, kereskedelmi és fejlesztési motorja lett.


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr