rss
Fenntarthatóbb, de kényelmes otthon drága megoldások helyett okos döntésekkel – praktikus tanácsok a fenntartható életmódról a velux.hu tematikus oldalain

Fenntarthatóbb, de kényelmes otthon drága megoldások helyett okos döntésekkel – praktikus tanácsok a fenntartható életmódról a velux.hu tematikus oldalain

Sokan szeretnénk egyre környezettudatosabban, divatos szóval „fenntarthatóbban” élni, de hogyan is kell ezt csinálni, az élet mely területein milyen lépések szükségesek ehhez? Mit elégséges tennünk és mit lehetne még? Tetőtéri otthonunk energiatudatosabb kialakítása például nagyobb beruházás nélkül, odafigyeléssel is megtehető, miközben tekintettel vagyunk a környezetünkre, de a kényelmünkről sem mondunk le. A megvalósításhoz nyújtanak segítő kezet a VELUX Magyarország Kft. honlapjának „Fenntartható Életmód” oldalai, melyek logikus rendszerbe foglalják a téma kapcsán felmerülő kérdéseket.

Kulcsinformációk:

 • A VELUX Magyarország Kft. honlapját “Fenntartható Életmód” aloldalakkal bővítette: a feltöltött tartalmak segítségével kíván választ adni a fenntartható életmód gondolata kapcsán felmerülő kérdésekre.
 • A napjainkban oly népszerű fenntartható szemléletmód tudatosítása az építkezések során azért is különösen fontos, mert az Európai Unió előírásai szerint 2020-tól minden újépítésű háznak közel 0%-os energiafelhasználásúnak és széndioxid-kibocsátásúnak kell lennie, vagyis nem lehetnek negatív hatással a környezetre.
 •  A napenergia napkollektorok segítségével állítható az emberek szolgálatába, melyek a használati melegvíz akár 70%-ának előállításában és fűtési energia 30%-os rásegítésében is jeleskedhetnek.
 • Ha az otthonokat napkollektorokkal szerelnénk fel, annyi olajat takaríthatnánk meg, ami évente 20 millió autó fogyasztásának felel meg. A szolárrendszer költsége 6-8 év után megtérülhet, a hőenergia ezt követően nagyjából ingyenesnek tekinthető.
 • Ennél még tovább mutat az aktívház gondolata, mely az energiatudatos építkezés legújabb irányzata. A VELUX Cégcsoport a Model Home 2020 elnevezésű projekt keretein belül Európa-szerte hat kísérleti aktívházat épít fel.
 • Nemcsak az újépítésű lakások, hanem a már meglévő otthonok is könnyen és egyszerűen környezetkímélőbbé tehetőek például energiatakarékos nyílászárók választásával: a tematikus oldalakon erre vonatkozó információk is találhatóak.

Eredeti közlemény:

Fenntarthatóbb, de kényelmes otthon drága megoldások helyett okos döntésekkel – praktikus tanácsok a fenntartható életmódról a velux.hu tematikus oldalain

Fényképek:

Kapcsolódó tartalmak:

Fenntartható Életmód – a VELUX Magyarország Kft. tematikus oldala

A VELUX Magyarország Kft. honlapja

 2011-től új lendületet kap a napkollektor-gyártás  (közösségimédia-közlemény)

 VELUX árnyékolók a milánói Karim Rashid életműkiállításon (közösségimédia-közlemény)

A VELUX Cégcsoport Karim Rashid világhírű dizájnerrel terveztetett árnyékoló kollekciót (közösségimédia-közlemény)

Csökkentette széndioxid-kibocsátását a VELUX Magyarország Kft. fertődi gyártóbázisa egy fenntarthatósági beruházás nyomán (közösségimédia-közlemény)

Egy éve üzemel a Model Home 2020 kísérletsorozat hat épületéből a másodikként elkészült koppenhágai egyetemi épület (közösségimédia-közlemény)

A tervezett hat aktívházból már a negyedik is elkészült a Model Home 2020 program keretében (közösségimédia-közlemény)

Újabb ház készült el a Model Home 2020 program keretében (közösségimédia-közlemény)

Háttér-információk:

A VELUX Magyarország Kft.-ről

A VELUX az építőanyag-ipar egyik vezető világmárkája és vállalata, amely kínálatát közel 40 országban értékesíti. A cégcsoport 11 országban rendelkezik gyártóegységekkel, közöttük Magyarországon, Fertődön, amely a régió egyik legnagyobb munkaadója. A VELUX Magyarország Kft.1986 óta van jelen a hazai piacon – a 200 legnagyobb profitú vállalat egyike. Piacvezetőként élen jár az innovatív, ugyanakkor energiatakarékos és környezetbarát termékek bevezetése terén. A cég célja, hogy termékeivel – melyek a tetőn keresztül természetes fénnyel és friss levegővel látják el az épületeket – minőségi lakóterek és munkahelyek jöjjenek létre, újításain keresztül lehetővé téve azok energiagazdaságos kialakítását is.

2011-ben a VELUX márka immáron negyedik alkalommal nyerte el az üzleti kommunikáció egyik legrangosabb elismerésének számító Business Superbrands díjat. Az elismeréssel azokat a márkákat tüntetik ki, amelyek joggal szolgálnak rá a vásárlók és az üzleti partnerek bizalmára.

A VELUX Cégcsoportról

A VELUX Cégcsoport küldetése, hogy jobb lakókörnyezetet teremtsen a tetőn keresztül érkező napfénnyel és friss levegővel. Termékprogramja tetőtéri ablakok és lapostetős házakra készült megoldások széles skáláját fedi le. A vállalat számos árnyékolót, beépítőterméket és távvezérlő elemeket, valamint a tetőbe integrálható napkollektorokat is gyárt. A VELUX Cégcsoport a világ mintegy 40 országában képviselteti magát értékesítési vállalattal, 11 országban pedig termékgyártás is folyik. Megközelítően 10.000 alkalmazottat foglalkoztat, és a VKR Holding A/S tulajdonát képezi. A VKR Holding A/S korlátolt felelősségű társaság, amely alapítványok és az alapító család 100%-os tulajdonában van. További részletek: www.velux.com.


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

 • twitter
 • facebook
 • linkedin
 • youtube
 • flickr

Fotók » Flickr