rss
Négy napon át sörünnep a Budai Várban – Közel 100 féle sör először együtt egy helyen az I. Budavári Sörfesztiválon

Négy napon át sörünnep a Budai Várban – Közel 100 féle sör először együtt egy helyen az I. Budavári Sörfesztiválon

Hagyományteremtő jelleggel, első alkalommal rendezik meg augusztus 25-28. között az I. Budavári Sörfesztivált. A négynapos rendezvényen közel 100 féle hazai és nemzetközi, ismert és kevésbé ismert különleges sör mutatkozik be a Budai Várban. A sör ünnepére meglepetésekkel, színes kóstolókkal készül az egyik legnagyobb hazai sörgyártó, a Heineken Hungária, valamint számos kisebb sörfőzde is. Sörsátrak, sörfalu, gasztronómiai különlegességek, valamint koncertek várják a sörkedvelőket. A sörkóstolással egybekötött bemutató sajtótájékoztatón a fesztivál szóvivője, Péter Anna hangsúlyozta: a gasztronómiai forradalom immár a sörre, a hazánkban talán legnépszerűbb italfajtára is végre átterjedni látszik.

Kulcsinfomációk

 • Hagyományteremtő jelleggel, első alkalommal rendezik meg augusztus 25-28. között az I. Budavári Sörfesztivált.
 • Az elmúlt húsz évben nem került sor olyan átfogó, minden nagyobb és számos kisebb márkát, sörfőzdét együtt, egy helyen felvonultató eseményre, mint amilyen augusztus végén várható.
 • A fesztivál a Budai Vár két impozáns helyszínén, a Hunyadi udvarban és az Oroszlános udvarban zajlik majd négy napon keresztül.
 • A négynapos rendezvényen közel 100 féle hazai és nemzetközi, ismert és kevésbé ismert különleges sör mutatkozik be. A nyári fesztiválsorozat záró rendezvényén a „főszereplő” sör mellett koncertekkel, ismert és népszerű fellépők hosszú sorával is várják majd a sörbarátokat.
 • A fesztivál szóvivője Péter Anna, a népszerű Malackaraj blog főszerkesztője lesz, a sörnagyköveti tisztséget pedig Aranyosi Péter, a Dumaszínház és a Showder Klub állandó fellépője tölti be.
 • A Heineken Hungária széles termékpalettájából a világos és barna söröket, valamint az idei év újdonságait, a radlereket is meg lehet majd kóstolni a Fesztiválon. A sörgyár egyik kampánya keretében a vendégek a sörcsapolás technikáját is eltanulhatják.

Idézetek

Péter Anna, az I. Budavári Sörfesztivál szóvivője, a Malackaraj blog főszerkesztője:

„A gasztronómiában az utóbbi években tapasztalható, látványos, pozitív változások érzékelhető mértékben átterjedtek a sörre is, ez a többi között köszönhető a sörgyárak gasztronómia felé nyitásának, a blogok érdeklődésének és eseményeket gyorsító szerepének. A hazánkban évtizedekig egyeduralkodó világos lágerek mellé egyre több izgalmas és különleges sört lehet beszerezni, sőt itthon is készülnek ilyenek.”

Aranyosi Péter, az I. Budavári Sörfesztivál sörnagykövete:

„Általában minőségi, ritkábban mennyiségi sörfogyasztóként úgy érzem, a sörnagykövetség nem áll messze a torkomtól, és persze az sem baj, ha a vesém mindeközben tisztul.”

Eredeti sajtóközlemény

Négy napon át sörünnep a Budai Várban – Közel 100 féle sör először együtt egy helyen az I. Budavári Sörfesztiválon

Fotók

Kapcsolódó tartalmak

Az I. Budavári Sörfesztivál honlapja

Az I. Budavári Sörfesztivál Facebook oldala

Twitter

Malackaraj blog

A Heineken Hungária honlapja


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

 • twitter
 • facebook
 • linkedin
 • youtube
 • flickr

Fotók » Flickr