rss
Deloitte: A közép-európai pénzügyi vezetők mérsékelten optimisták, és kerülik a kockázatot

Deloitte: A közép-európai pénzügyi vezetők mérsékelten optimisták, és kerülik a kockázatot

A Deloitte cseh, lengyel, horvát, román, szlovák és magyar vállalatok pénzügyi igazgatóinak megkérdezésével végzett friss felméréséből kiderül, hogy a régió legnagyobb vállalatainak pénzügyi vezetői általában optimisták cégük kilátásai tekintetében, azonban még mindig jellemző rájuk az óvatosság. Jelentős többségük szerint a jelenlegi időszak nem alkalmas arra, hogy a cégek nyilvánvaló kockázatokat vállaljanak.

Kulcsinformációk

  • A Deloitte legújabb felmérése szerint általánosságban megállapítható, hogy a pénzügyi igazgatók (CFO-k) egyelőre nem szívesen teszik kockára a nehezen beindult gazdasági fellendülés első vállalati eredményeit.
  • A megkérdezettek 95 százaléka a következő évben kiemelkedő (54%) vagy közepes (41%) prioritású feladatnak ítélte cége esetében a költségek lefaragását.
  • A felmérés azt mutatja, hogy a régió vállalati pénzügyi vezetői többnyire elégedettek cégük jelenlegi céltartalékaival.
  • Érdekes, és talán a konzervatív vezetői szemléletnek tudható be, hogy a magyar pénzügyi igazgatók a hitel iránti kereslet változatlanságát, vagy csekély csökkenését jósolják hazánkban.
  • Az eurózóna pénzügyi igazgatóinak optimizmusa lényegesen csökkent a növekvő spanyol munkanélküliség, a görög és ír válság, és a Belgiumban emelkedő infláció miatt.

Eredeti sajtóközlemény

Deloitte: A közép-európai pénzügyi vezetők mérsékelten optimisták, és kerülik a kockázatot

Fénykép

Szép Péter

Idézet

Szép Péter, a Deloitte Zrt. Üzletviteli tanácsadás üzletágának partnere

“Valóban úgy tűnik, hogy az idő nem kedvez semmilyen radikális változtatásnak, hiszen az előrejelzések szerint számos területen mozdulatlanság, vagy csak enyhe növekedés várható, beleértve a cégek teljes hitelállományát, illetve a vállalatok adósságszolgálati és költség-finanszírozási képességét. ”

Kapcsolódó tartalmak

Korábbi sajtóanyagok

Céginformáció

A Deloitte-ról

A Deloitte számos iparágban nyújt könyvvizsgálati, valamint adó-, vezetési és pénzügyi tanácsadási, kockázatkezelési és jogi szolgáltatásokat (ügyfeleinknek együttműködő ügyvédi irodánk, az Ember és Szarvas Ügyvédi Iroda nyújtja a jogi tanácsadási szolgáltatásokat) állami és magáncégek részére egyaránt. Több mint 150 országban jelen lévő hálózatán keresztül a Deloitte világszínvonalú szakértelemmel és a helyi igényeknek megfelelő szaktudással felvértezve áll ügyfelei rendelkezésére világszerte. A Deloitte több mint 170 000 szakértője egytől egyig arra törekszik, hogy a kiválóság mércéjévé váljon.

A Deloitte név az Egyesült Királyságban “company limited by guarantee” formában alapított Deloitte Touche Tohmatsu Limited társaságra és tagvállalatainak hálózatára utal, melyek mindegyike önálló, egymástól elkülönülő jogi személy.
A Deloitte Touche Tohmatsu Limited és tagvállalatai jogi struktúrájának részletes bemutatását a következő link alatt találja: www.deloitte.hu/magunkrol.


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr