rss
Egyedülálló kiállítás a Magyar Nemzeti Galériában

Egyedülálló kiállítás a Magyar Nemzeti Galériában

„Privát labirintusok” címmel nyílik kiállítás június 3-tól a Magyar Nemzeti Galériában (MNG). A tárlaton autista alkotók és a kortárs képzőművészet meghatározó képviselőinek alkotásai láthatóak. Magyarországon első alkalommal kerül bemutatásra olyan országos szintű válogatás, mely jelentős részben autizmussal élő alkotók műveiből áll. A három hónapig megtekinthető kiállítás a Mosoly Otthon Alapítvány együttműködésében, a Concorde Értékpapír Zrt. támogatásával jött létre.

Kulcsinformációk

  • A “Privát labirintusok” kiállításon autista alkotók munkáit és a kortárs képzőművészet néhány meghatározó képviselőjének műveit lehet megtekinteni.
  • A kiállítás a képek közötti párbeszéd lehetőségének megteremtését hangsúlyozza, ami éppúgy vezethet a kortárs képzőművészetről alkotott vélemények árnyaltabbá tételéhez, mint az autizmussal kapcsolatos kép sztereotípiáktól való megtisztításához.
  • A kiállítás főtámogatója, a Concorde Értékpapír Zrt. széles körű CSR-tevékenysége során három fő területre koncentrál: a hátrányos szociális helyzetű csoportok támogatására, a pénzügyi tudatosság kialakításának elősegítésére és nem utolsó sorban a kortárs képzőművészet támogatására.

Eredeti sajtóközlemény

Egyedülálló kiállítás a Magyar Nemzeti Galériában

Fotók

Idézetek

Jaksity György, a Concorde Értékpapír Zrt. és a Mosoly Otthon Alapítvány elnöke

  • „A most kiállított képek közül számos még tavaly kelt el azon az aukción, ahol közel 26 millió forintért vásároltak festményeket. Az, hogy az akkori vásárlók művészetnek ítélték meg, amit láttak, vagy csak a jó szándék vezérelte őket nem tudhattuk. A mostani kiállítással azonban úgy gondolom végleg bebizonyította, igenis a segítséggel élő, autista embertársaink is képesek komoly, abszolút mércével is művészi értéket képviselő alkotásokat létrehozni.”

Szücs György, a Magyar Nemzeti Galéria főigazgató-helyettese

  • „Ilyen jellegű, országos szintű kiállításra eddig nem volt példa Magyarországon, a Galéria pedig büszke arra, hogy otthont adhat ennek a kezdeményezésnek. Remélem, hogy a következő 3 hónap során sokan tekintik majd meg a tárlatot, és látva ezeket a képeket talán az autizmussal szembeni előítéletek is mérséklődnek egyúttal.”

Kapcsolódó tartalmak

A Concorde honlapja

A Magyar Nemzeti Galéria kiállításai 2011

Céginformációk

A Mosoly Otthon Alapítványról
A Concorde Értékpapír Zrt. és a Mosoly Alapítvány által 2006-ban közösen létrehozott szervezet célja, hogy az autista, értelmileg sérült, illetve halmozottan sérült gyerekek és fiatal felnőttek számára nappali intézményeket, bentlakásos otthonokat hozzanak létre, illetve hozzájáruljanak a már meglévő intézmények fejlesztéséhez. Ezenkívül speciális programokat és kulturális eseményeket is szerveznek, művészi csoportokat támogatnak – mindezt az érdekvédelmi tevékenység területén dolgozó civil szervezetekkel együttműködésben.
További információk a Mosoly Otthon Alapítványról a http://www.mosolyotthon.hu/ok_alapitvany.html oldalon találhatóak.

A Concorde Értékpapír Zrt.-ről
A Concorde Magyarország vezető független befektetési banki tevékenységet végző társasága, melyet 18 éve indítottak el magyar tulajdonosai, és ez idő alatt egy kereskedéssel és elemzéssel foglalkozó pénzügyi cégből vált integrált befektetési szolgáltatásokat nyújtó vállalatcsoporttá. A Concorde Értékpapír Zrt. a Budapesti, Frankfurti és Varsói Értéktőzsde és a Befektetési Szolgáltatók Szövetségének tagja.


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr