rss
Új pénzügyi közgazdaságtan tankönyvet mutattak be, és Concorde-ösztöndíjat adtak át az ELTEcon közgazdász hallgatóinak

Új pénzügyi közgazdaságtan tankönyvet mutattak be, és Concorde-ösztöndíjat adtak át az ELTEcon közgazdász hallgatóinak

Május 31-én két örömteli eseménynek adott helyszínt az ELTE TáTK Közgazdaságtudományi Tanszéke, az ELTEcon.

Kulcsinformációk

 • Május 31-én átadták a Concorde Értékpapír Zrt. és a Polányi Károly Társadalomtudományi Kutatásért és Képzésért Alapítvány által létrehozott ösztöndíjat.
 • A négy díjazott kiemelkedő teljesítményt nyújtott pályázatában, amiért egy évre szóló támogatást kapnak a vállalattól. A négy ösztöndíjból három kifejezetten szakmai fókuszú, míg egyet a pályázó szociális helyzetét is figyelembe véve ítéltek meg a nyertesnek.
 • Emellett Major Klára, az ELTE adjunktusa és Harmati László, az FHB Jelzálogbank Nyrt. üzleti vezérigazgatója bemutatta a Pénzügyek közgazdaságtana című 2011-ben megjelent tankönyvet. A könyv bevezető jellegének köszönhetően széles körben segítheti a lakosság pénzügyi ismereteinek fejlesztését.

Eredeti sajtóközlemény

Új pénzügyi közgazdaságtan tankönyvet mutattak be, és Concorde-ösztöndíjat adtak át az ELTEcon közgazdász hallgatóinak

Fényképek

Idézetek

Pál Árpád, a Concorde Értékpapír Zrt. vezérigazgatója

 • „A felsőoktatásban hallgatóként, majd pedig óraadóként eltöltött évek alatt nyilvánvalóvá vált számomra, hogy milyen komoly löketet adhat egy hallgatónak egy ösztöndíj elnyerése. Az ELTEconnal közösen indított ösztöndíj-programunk ráadásul a tanulmányaik elején járó hallgatókat segíti, ami reményeink szerint hozzájárul ahhoz, hogy biztos alapot tudjanak teremteni későbbi tanulmányaikhoz.”

Pete Péter, az ELTE TáTK Közgazdaságtudományi Tanszék vezetője

 • „Mikor négy évvel ezelőtt megalapítottuk az ELTE TáTK Közgazdaságtudományi Tanszékét, sokan teljes értetlenséggel néztek ránk. Mi azonban egyértelműen látjuk, hogy szükség van arra a szemléletre, amit a nemzetközi standardok, a nyugati egyetemeken is használt szakirodalom és a meglehetősen intenzív, fókuszált elemzői közgazdászképzés során átadunk.”
 • „Ez a színvonal és ez a forma – mivel kis csoportokban zajlik az oktatás – meglehetősen költséges, így elengedhetetlen, hogy támogatókat találjunk. Az FHB Bank, a Concorde és a BROKERNET támogatása nagyon fontos visszajelzés számunkra, mert ha ilyen, szakmailag magas szinten működő vállalatok bíznak bennünk, akkor jó úton járunk.”

Kapcsolódó tartalmak

A Concorde honlapja

Céginformációk

A Concorde Csoport Magyarország vezető független befektetési banki tevékenységet végző társasága, melyet 17 éve indítottak el magyar tulajdonosai, és ez idő alatt egy kereskedéssel és elemzéssel foglalkozó pénzügyi cégből vált integrált befektetési szolgáltatásokat nyújtó vállalatcsoporttá. A Concorde a Budapesti, Frankfurti és Varsói Értéktőzsde és a Befektetési Szolgáltatók Szövetségének tagja. A Concorde Csoport négy tagvállalatból áll, ezek: a Concorde Értékpapír Zrt., a Concorde Alapkezelő zrt., a Concorde Vállalati Pénzügyek Kft. és a Concorde Pénzügyi Tanácsadó Kft. A csoporthoz tartozó vállalatok szolgáltatásai az értékpapír forgalmazástól, a vagyonkezelésen és az elemzési tevékenységen, valamint a vállalati pénzügyi és befektetési tanácsadáson át a tőkepiaci tranzakciók szervezéséig terjednek.


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

 • twitter
 • facebook
 • linkedin
 • youtube
 • flickr

Fotók » Flickr