rss
2011-től új lendületet kap a napkollektor-gyártás

2011-től új lendületet kap a napkollektor-gyártás

Új, 1 millió euró értékű beruházást valósított meg a VELUX Magyarország Kft., melynek köszönhetően továbbfejlesztette napkollektor-gyártását.  Ennek köszönhetően a napkollektorok gyártásához szükséges napfényelnyelő elemet, az abszorbert is a fertőszentmiklósi egységben állítják elő. A bővítés gyorsabb és hatékonyabb munkavégzést, az előállítási költségek csökkentését teszi lehetővé.   

Kulcsinformációk

  • A VELUX Magyarország Kft. a fenntarthatóság jegyében tett fejlesztéseinek következő állomásaként új, 1 millió euró értékű beruházást valósított meg: az abszorber-előállításhoz szükséges eszközökkel bővítette ki napkollektor-gyártósorát
  • A gyártósor bővítése az elmúlt hónapok második jelentős beruházása volt, korábban a faforgácselszívó-berendezést telepítették újra 1,5 millió euró ráfordítással: ez a fejlesztés 40%-os energia-megtakarítást eredményezett
  • A vállalatcsoport profiljához már több mint 13 éve hozzátartozik a napkollektor-gyártás, előállításukat az energiafelhasználás csökkentésének jegyében kezdte meg a Cégcsoport
  • A magyar gyártóbázis több mint 10 éve vesz részt a napkollektorok gyártásában, azóta folyamatosan bővült a hazánkban előállított alkatrészek száma, ennek a folyamatnak vált az utolsó lépésévé az abszorbergyártás megvalósítása

Eredeti közlemény

Link: 2011-től új lendületet kap a napkollektor-gyártás   

Fényképek

Az alábbi képre kattintva lapozhat a kapcsolódó galériában, illetve eljuthat a nyomdai minőségű eredeti képekhez is.   

   

Idézetek

Vincze Zoltán, a VELUX Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója   

„A napkollektorok gyártását a fenntarthatóság jegyében kezdte meg a VELUX Cégcsoport, hiszen ez egy olyan építészeti elem, mely hatékonyan járul hozzá a széndioxid-kibocsátás csökkentéséhez – ez pedig központi jelentőségű számunkra. Kialakításuk miatt ráadásul tökéletesen illeszkednek a tetőfelületbe, mert az ablakok burkolókeretével építhetők be, és ebből adódóan egységes összképet nyújtanak. Ez a termékünk tehát a fenntartható életmódba való illeszkedésének és a formai megoldásának köszönhetően harmonikusan egészíti ki alaptevékenységünket.”   

„Ezek a projektek nem csak azért fontosak számunkra, mert általuk tovább erősödünk és még szilárdabbá válik piaci pozíciónk, hanem azért is, mert a számunkra kulcsfontosságú fenntarthatóság elvének érvényesítéséhez járulnak hozzá. Általuk hatékonyabban és gazdaságosabban állíthatjuk elő termékeinket, ugyanakkor folyamatosan csökkentjük a környezetre rótt terheket is.”   

Kapcsolódó tartalmak

Mind árbevételét, mind létszámát tekintve növekedést könyvelt el 2010-ben a VELUX Magyarország Kft (közösségimédia-közlemény) 

Csökkentette széndioxid-kibocsátását a VELUX Magyarország Kft. fertődi gyártóbázisa egy fenntarthatósági beruházás nyomán (közösségimédia-közlemény)   

A VELUX Magyarország Kft. honlapja   

A VELUX Cégcsoport klímastratégiája (angol nyelvű)   

Céginformációk

A VELUX Magyarország Kft.-ről   

A VELUX az építőanyag-ipar egyik vezető világmárkája és vállalata, amely kínálatát közel 40 országban értékesíti. A cégcsoport 11 országban rendelkezik gyártóegységekkel, közöttük Magyarországon, Fertődön, amely a régió egyik legnagyobb munkaadója. A VELUX Magyarország Kft.1986 óta van jelen a hazai piacon – a 200 legnagyobb profitú vállalat egyike. Piacvezetőként élen jár az innovatív, ugyanakkor energiatakarékos és környezetbarát termékek bevezetése terén. A cég célja, hogy termékeivel – melyek a tetőn keresztül természetes fénnyel és friss levegővel látják el az épületeket – minőségi lakóterek és munkahelyek jöjjenek létre, újításain keresztül lehetővé téve azok energiagazdaságos kialakítását is.   

2010-ben a VELUX márka harmadik alkalommal nyerte el az üzleti kommunikáció egyik legrangosabb elismerésének számító Business Superbrands díjat. Az elismeréssel azokat a márkákat tüntetik ki, amelyek joggal szolgálnak rá a vásárlók és az üzleti partnerek bizalmára.   

A VELUX Cégcsoportról   

A VELUX Cégcsoport küldetése, hogy jobb lakókörnyezetet teremtsen a tetőn keresztül érkező napfénnyel és friss levegővel. Termékprogramja tetőtéri ablakok és lapostetős házakra készült megoldások széles skáláját fedi le. A vállalat számos árnyékolót, beépítőterméket és távvezérlő elemeket, valamint a tetőbe integrálható napkollektorokat is gyárt. A VELUX Cégcsoport a világ mintegy 40 országában képviselteti magát értékesítési vállalattal, 11 országban pedig termékgyártás is folyik. Megközelítően 10.000 alkalmazottat foglalkoztat, és a VKR Holding A/S tulajdonát képezi. A VKR Holding A/S korlátolt felelősségű társaság, amely alapítványok és az alapító család 100%-os tulajdonában van. További részletek: www.velux.com.


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr