rss
Megkezdődött az első európai természetes megvilágításra vonatkozó iránymutatás kidolgozása

Megkezdődött az első európai természetes megvilágításra vonatkozó iránymutatás kidolgozása

Eredményes volt a negyedik VELUX Természetes Fény Szimpózium

Negyedik alkalommal rendezték meg a VELUX Természetes Fény Szimpóziumot, ahol a több mint 300 résztvevő szakértő egybehangzó véleménye azt volt, hogy az építészeknek és mérnököknek sokkal nagyobb hangsúlyt kell fektetniük arra, hogy a lehető legtöbb belső térben elkerülhető legyen a mesterséges fény kizárólagos használata. A rendezvény fontos eredménye, hogy kidolgozták az első európai természetes megvilágításra vonatkozó iránymutatás alapjait, melyet egy nyilvános szakmai vitát követően 2013-ban fognak véglegesíteni. A cél, hogy a jövőben ne épüljenek olyan házak, melyekbe kevés fény jut be.

Kulcsinformációk

  • Negyedik alkalommal rendezték meg a VELUX Természetes Fény Szimpóziumot, amelynek központi témája a természetes fény emberre gyakorolt jótékony hatása volt.
  • A természetes megvilágítás építészetben való használatának elméleti alapjait a legkülönbözőbb szakmai területekről származó vizsgálatok és kutatások segítségével dolgozták ki.
  • A VELUX Cégcsoport támogatásával létrejött tanácskozáson felállították az első európai természetes megvilágításra vonatkozó iránymutatás alapjait, amelyet egy nyilvános szakmai vitát követően 2013-ban fognak véglegesíteni.

Eredeti közlemény

Link: Megkezdődött az első európai természetes megvilágításra vonatkozó iránymutatás kidolgozása

Idézet

Tornóczky Mónika, a VELUX Magyarország Kft. építésze

„Tetőtéri ablakaink és az olyan speciális építészeti elemek, mint a fénycsatorna vagy a felülvilágító kupola mind arra szolgálnak, hogy kellemes és egyben egészséges belső terek kialakítását tegyék lehetővé. Fontos eredménynek tartom az iránymutatás kidolgozását, mert ha elkészül, hozzájárulhat ahhoz, hogy kevesebb sötét és ezáltal lakhatatlan épületrész szülessen a jövőben. Ez az építésztársadalom felelőssége is, ebben kívánunk nekik segíteni szakmai ajánlásainkkal.”

Fényképek

Az alábbi képre kattintva lapozhat a kapcsolódó galériában, illetve eljuthat a nyomdai minőségű eredeti képekhez is.

Kapcsolódó tartalmak

Idén is 100 000 eurós elismerést kapott a természetes fény építésze (közösségimédia-közlemény)

Dél-koreai diákcsapat kapta az építészhallgatóknak szóló Nemzetközi VELUX Díj 8.000 eurós fődíját (közösségimédia-közlemény)

A VELUX Magyarország Kft. honlapja

Céginformációk

A VELUX Magyarország Kft.-ről

A VELUX az építőanyag-ipar egyik vezető világmárkája és vállalata, amely kínálatát közel 40 országban értékesíti. A cégcsoport 11 országban rendelkezik gyártóegységekkel, közöttük Magyarországon, Fertődön, amely a régió egyik legnagyobb munkaadója. A VELUX Magyarország Kft. 1986 óta van jelen a hazai piacon – a 200 legnagyobb profitú vállalat egyike. Piacvezetőként élen jár az innovatív, ugyanakkor energiatakarékos és környezetbarát termékek bevezetése terén. A cég célja, hogy termékeivel – melyek a tetőn keresztül természetes fénnyel és friss levegővel látják el az épületeket – minőségi lakóterek és munkahelyek jöjjenek létre, újításain keresztül lehetővé téve azok energiagazdaságos kialakítását is.

2010-ben a VELUX márka harmadik alkalommal nyerte el az üzleti kommunikáció egyik legrangosabb elismerésének számító Business Superbrands díjat. Az elismeréssel azokat a márkákat tüntetik ki, amelyek joggal szolgálnak rá a vásárlók és az üzleti partnerek bizalmára.

A VELUX Cégcsoportról

A VELUX Cégcsoport küldetése, hogy jobb lakókörnyezetet teremtsen a tetőn keresztül érkező napfénnyel és friss levegővel. Termékprogramja tetőtéri ablakok és lapostetős házakra készült megoldások széles skáláját fedi le. A vállalat számos árnyékolót, beépítőterméket és távvezérlő elemeket, valamint a tetőbe integrálható napkollektorokat is gyárt. A VELUX Cégcsoport a világ mintegy 40 országában képviselteti magát értékesítési vállalattal, 11 országban pedig termékgyártás is folyik. Megközelítően 10.000 alkalmazottat foglalkoztat, és a VKR Holding A/S tulajdonát képezi. A VKR Holding A/S korlátolt felelősségű társaság, amely alapítványok és az alapító család 100%-os tulajdonában van. További részletek: www.velux.com.


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr