rss
Ismeritek Terézanyut? – Húsz év válogatott írásai Rácz Zsuzsa új kötetében

Ismeritek Terézanyut? – Húsz év válogatott írásai Rácz Zsuzsa új kötetében

Rácz Zsuzsa, az „Állítsátok meg Terézanyut!” és a „Nesze Neked Terézanyu!” sikerkönyvek szerzője húsz éve ír. Ennek apropóján tett eleget olvasói kérésének és rendezte egy kötetbe a két évtized során megjelent írásait.

Kulcsinformációk

  • A Sanoma Media gondozásában megjelent „Ismeritek Terézanyut?” című új kötetében Rácz Zsuzsa húsz év terméséből szemezget.
  • Újraolvashatjuk a Maximában megjelent írásait, a Magyar Rádióban elhangzott jegyzeteit,  sőt, eddig kiadatlan szövegeket is tartalmaz a könyv.
  • Ez a kötet nem csupán a szerzőről szól, hanem a vele, benne, körülötte élő nőkről, a nagymamájáról, édesanyjáról, barátnőiről, és talán rólunk is.
  • A válogatáskötet május 10-i bemutatóját a Libri Allee bevásárlóközpontban található könyvesboltjában tartották.

Eredeti sajtóanyag

Ismeritek Terézanyut?- Húsz év válogatott írásai Rácz Zsuzsa új kötetében

Fotók

 

Idézetek

Rácz Zsuzsa, a Terézanyu-könyvek szerzője
“Ez a kötet nem posztumusz, köszönöm, jól vagyok és örülök, hogy húsz éve írhatok. Meglepetésemre ez a válogatás sokkal inkább önéletrajzi jellegű lett, mint a két Terézanyu-regényem, ezért a kérdésfelvetés a címben: ismeritek? Bár ez nem regény, akik már olvasták, állítják, hogy a végére a mozaikokból összeáll a kép. Hálával ajánlom ezt a könyvet mindazoknak, akik olvasóként vagy kollégaként két évtizede kísérnek és támogatnak a pályámon.”

Tóth Krisztina, író, költő
“Ezek az írások mindenekelőtt szerethető szövegek. Nem markolnak nagyot, nem nagyképűsködnek, és szerencsére sohasem zárulnak konklúzióval, tanulsággal: úgy bölcsek, hogy közben sohasem bölcselkednek.”

Háttérinformáció

Rácz Zsuzsa
Rácz Zsuzsa író. 1972-ben Miskolcon született, az ELTE bölcsész karán végzett, tíz éven át volt külsős munkatársa a Magyar Rádiónak. Első könyve 1998-ban jelent meg Kábítószeretet címmel. Az írás mellett segítő szakemberként, szupervízorként és coachként is dolgozik.

Terézanyu-könyvek
Rácz Zsuzsa első regénye 2002-ben jelent meg Állítsátok meg Terézanyut! címmel, amelynek szingli főhősnője gyorsan az olvasók szívébe lopta magát. A könyv rövid időn belül bestseller lett, több mint 140 000 eladott példánnyal. 2004-ben játékfilmet készítettek, 2005-ben pedig a Nagy Könyv Vetélkedő során beszavazták a száz legnépszerűbb regény közé. Az olvasók 2010-ben az évtized legszórakoztatóbb regényének választották a Libri Aranykönyv-szavazáson. 2009-ben jelent meg a folytatás, Nesze Neked Terézanyu! címmel, amely már nem a szingli-lét krónikája, hanem a “holtomiglan- holtodiglan”- kérdését, vagyis az elköteleződés dilemmáit járja körbe pimasz humorral.
A “terézanyuság” fogalommá vált: 2011 tavaszán a Richter  Gedeon Nyrt. támogatásával Terézanyu Klub néven országos, női támogató közösség alakult, melynek célja a nők önbecsülésének és társadalmi megbecsülésének javítása, az egyéni életpályák közösségi támogatása.
További információ: www.terezanyu.hu és http://www.facebook.com/terezanyu


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr