rss
Konvergencia program: az MGYOSZ a fő irányokkal egyetért, de néhány ponton korrekciót tart szükségesnek

Konvergencia program: az MGYOSZ a fő irányokkal egyetért, de néhány ponton korrekciót tart szükségesnek

Az MGYOSZ a konvergencia program fő irányaival egyetért: támogatja az államadósság csökkentésére, a költségvetési hiány 3% alá szorítására és a munkahelyteremtésre irányuló lépéseket. A különadók részleges fenntartása és a társasági adó, illetve a munkát terhelő járulékok csökkentésének elhalasztása ugyanakkor a növekedést gátló tényező lehet a jövőben az MGYOSZ szerint.

Kulcsinformációk

  • A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége üdvözli, hogy a konvergencia program alapján a kormány csökkentené az államadósságot és a költségvetési hiányt.
  • Az MGYOSZ támogatja a munkahelyteremtésre irányuló törekvéseket, a nagy ellátórendszerek (egészségügy, nyugdíj, oktatásügy) átalakítását és a szociális és a családtámogatási rendszer megreformálását.
  • A kormányprogram és az Új Széchenyi Terv ösztönző hatása a beruházások gyorsabb bővülését eredményezheti.
  • A különadók részleges fenntartása, a társasági adó csökkentésének elhalasztása és a munkát terhelő járulékok mérséklésének hiánya jelenthet problémát az MGYOSZ szerint.

Eredeti sajtóközlemény

Konvergencia program: az MGYOSZ a fő irányokkal egyetért, de néhány ponton korrekciót tart szükségesnek

Fényképek

Futó Péter

Idézetek

Dr. Futó Péter, a BUSINESSEUROPE alelnöke, az MGYOSZ elnöke

  • „A konvergencia programban megfogalmazott intézkedések az államadósság csökkentése és a költségvetési hiány leszorítása mellett növekedés- és beruházásbarát környezetet teremtenek, ami segíti az új munkahelyek létrejöttét. E célok teljesülése érdekében ugyanakkor kiemelten fontos lenne az is, hogy a jelenleginél több forrás maradjon a vállalkozásoknál.”

Kapcsolódó tartalmak

Az MGYOSZ honlapja

A BUSINESSEUROPE honlapja

Céginformációk

A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége 1902-ben alakult. A versenyszféra több mint 60%-át képviseli mind a befektetett tőke, mind a forgalom és a munkavállalók számát tekintve. 6000közép- és nagyvállalatot, 51 szakmai és 15 megyei-regionális szövetséget tömörít. Az MGYOSZ 2005 óta tagja az 1958-ban alakult BUSINESSEUROPE-nak.

A BUSINESSEUROPE Európa legbefolyásosabb munkaadói érdekképviseleti szervezeteként 34 ország 40 munkaadói szövetségeit tömöríti, és 25 multinacionális vállalat is közvetlen tagja. A csúcsszervezet által képviselt 20 millió kis-, közép- és nagyvállalat összesen 106 millió embernek ad munkát az Unióban. A BUSINESSEUROPE 2010 júliusában Dr. Futó Pétert nevezte ki alelnökévé.

Dr. Futó Péter matematikusként végzett az ELTE-n, a matematikai tudományok kandidátusa. Az üzletember által alapított Fundy a kilencvenes években Magyarország és a régió egyik vezető édesipari vállalkozása volt, majd 1999-ben szintén matematikus fiával együtt megalapította az ingatlanfejlesztéssel és tőkebefektetéssel foglalkozó Futureal Cégcsoportot, mely Európa tizedik legnagyobb ingatlanfejlesztőjévé vált (PropertyEU 2010.Jan/Feb.). A Futureal Corvin Sétány projektje nyerte el Európa legjobb vegyes funkciós fejlesztése címet (International Property Awards 2010. szept.). Dr. Futó Péter a Futureal Cégcsoport elnöke, a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének elnöke, a BUSINESSEUROPE alelnöke.


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr