rss
Generali: akár felével olcsóbb a biztosítás a nemdohányzóknak

Generali: akár felével olcsóbb a biztosítás a nemdohányzóknak

Manapság egyre több szó esik az egészséges életmód, a sportolás és a megfelelő táplálkozás fontosságáról. Azonban az, hogy tudjuk, mit kellene tennünk egészségünk megőrzéséért, még nem jelenti, hogy ennek megfelelően is éljük mindennapjainkat. Ma a túlsúly és a dohányzás jelenti a két legnagyobb egészségügyi kockázatot. A Generali legújabb kutatásában 20 és 55 év közöttieket kérdezett arról, mit tesznek azért, hogy egészségesen éljenek és azok is maradjanak.

Kulcsinformációk

 • A kutatásban résztvevők az egészség megőrzése kapcsán a legfontosabbak között említették a helyes táplálkozást, a rendszeres sportolást, a stressz-mentes életet és a dohányzás kerülését.
 • A megkérdezettek több mint fele (56%) egyáltalán nem sportol, és csak 24%-uk véli úgy, hogy változtatna életmódján és többet sportolna, mozogna.
 • A válaszadók kevesebb, mint fele (41%) étkezik naponta háromszor, és eszik naponta meleg ételt, az egészséges ételeket mindössze 30%-uk részesíti előnyben, de csak 8% változtatna ezen.
 • Bár a felmérésben résztvevők elismerik az egészségtudatos életvitel jelentőségét, mégis nagy arányuk – a férfiak 28%-a, a nők 42%-a – úgy gondolja, nincs módja változtatni annak érdekében, hogy egészségesebben éljen.
 • Akik változtatnának életvitelükön, elsősorban többet sportolnának, stressz-mentesen élnének, kipihennék magukat és diétáznának.
 • A legnagyobb egészségügyi kockázatot a túlsúly és a dohányzás jelenti. A kutatásban résztvevők közel egyharmada tartotta magát túlsúlyosnak. A válaszok jóval kedvezőbb képet mutattak a KSH 2009. évi Egészségfelmérésénél. Ez utóbbi eredménye szerint a 15 év feletti lakosság több mint felének magasabb a testsúlya a kívánatosnál, és minden ötödik felnőtt elhízott.
 • A Rákellenes Liga adatai szerint Magyarországon évente 30 ezer ember hal meg a dohányzás okozta betegségek miatt. A felmérésben résztvevők között is jelentős arányt képviseltek a dohányosok, a válaszadók 39%-a dohányzik rendszeresen, 16%-nak sikerült leszoknia, és 45%, aki sosem gyújtott rá.
 • A Generali a kutatás eredményei alapján megújította TestŐr egészség- és baleset-biztosítását. A biztosítótársaság célja, hogy felhívja a figyelmet az egészséges életmód jelentőségére, ezért díjazza azokat az ügyfeleket, akik tesznek saját egészségük megérzőséért.

Eredeti sajtóközlemény

Generali: akár felével olcsóbb a biztosítás a nemdohányzóknak

Fényképek

Schaub Erika

Idézetek

dr. Mucsi János, a Gödöllői Tüdőbeteg-gondozó Intézet tüdőgyógyász szakorvosa

 • „A dohányzás a légzőszervi megbetegedések mellett számos más egészségügyi problémát is okozhat. A Magyarországon népbetegségnek számító szív- és érrendszeri betegségek kiváltójaként is gyakran emlegetik a dohányzást. Hazánkban kb. 19 percenként hal meg valaki ilyen betegségek következtében.”

Schaub Erika, a Generali biztosító személybiztosítási üzletágának vezetője

 • A lakosság egészségi állapota sajnos nem javul: a Generali biztosító az elmúlt tíz évben több mint 2,8 milliárd forintot fizetett ki egyéni egészség-, baleset- és kockázati életbiztosításokra.
 • A Generali felelős vállalatként feladatának tekinti, hogy felhívja az emberek figyelmét az egészséges életmód és az egészség megőrzésének jelentőségére.
 • „Az idén május 1-jén életbelépő táppénz-szabály változása miatt pedig további nehézséggel is szembe kell néznünk. A táppénz maximális napi összege jelentősen csökkenni fog: a korábbi mintegy tízezres limit körülbelül ötezer forintra csökken. Emiatt a betegséggel járó pluszköltségek jelentős terhet jelenthetnek a családoknak, ezért érdemes még időben egészségbiztosítást kötni, mely betegség esetén jelentős segítséget nyújt.”

Kapcsolódó tartalmak

A Generali honlapja

A Generali TestŐr biztosítása

Céginformációk

A Generali-Providencia ötszörös Kiváló Márka, az Euromoney brit gazdasági-üzleti magazin felmérése alapján 2005-ben Kelet-Közép-Európában a szektor legjobb vállalata, a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetségének véleménye alapján többszörös szolgáltatás minőségi verseny győztes. 2006-ban megkapta a legjobb kelet-közép-európai biztosítónak járó elismerést a Nemzetközi Alkusz Szövetségtől. Ugyanebben az évben elnyerte a European Foundation for Quality Management „Elismerés a Kiválóságért” nemzetközi elismerését. 2007-ben General Casco terméke magyar minőség díjas lett, e-oktatás kategóriában Magyar Minőség Háza díjat nyert, weblapja pedig elnyerte az Év Honlapja 2007 elismerést. 2008-ban a magyarországi Good CSR Program keretében társadalmi felelősségvállalás díjat nyert. Az 1,2 millió ügyféllel rendelkező Generali-Providencia Biztosító Zrt. a hazai biztosítási piac második legnagyobb biztosítótársasága, a 14 közép-kelet-európai országban működő Generali PPF Holding B.V. leányvállalata. A Holding leányvállalatain keresztül 15 milliárd euró értékű vagyont kezel, és a régióban 13 millió ügyféllel rendelkezik. A Hollandiában bejegyzett Generali PPF Holding szervezeti központja a Cseh Köztársaság területén, Prágában van. A Generali PPF Holding B.V. az  Assicurazioni Generali (51%) és a PPF Csoport (49%) közös vállalata.


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

 • twitter
 • facebook
 • linkedin
 • youtube
 • flickr

Fotók » Flickr