rss
Egymillió új munkahelyre számít Európában a BUSINESSEUROPE

Egymillió új munkahelyre számít Európában a BUSINESSEUROPE

Folyamatosan javuló exportadatokkal, GDP-növekedéssel, stabilizálódó munkaerőpiacokkal és egymillió új munkahely megteremtésével számol 2011-ben az európai munkaadói szervezet, a BUSINESSEUROPE nemrég bemutatott uniós gazdasági előrejelzése. Ahhoz, hogy a jelenlegi pozitív trendek hosszú távon is fenntarthatóak legyenek, az európai munkáltatói szövetségek – köztük az MGYOSZ – véleménye szerint minden uniós országban szükség van olyan átfogó, az államadósságot jelentősen csökkentő, gazdaságstabilizációs programokra, mint amelyet hazánkban mutatott be a kormány nemrég.

Kulcsinformációk

 • A BUSINESSEUROPE 2011. tavaszi jelentése szerint a korábban vártnál gyorsabb ütemben zajlik az EU gazdasági stabilizációja.
 • Az európai munkaadók GDP-növekedési prognózisukat a javuló adatok fényében 1,8%-ra módosították az EU27 vonatkozásában.
 • A BUSINESSEUROPE adatai alapján Németországban, Svédországban, Lengyelországban és Finnországban leglendületesebb a válságból való kilábalás.
 • Azonban az olyan országok, mint Spanyolország, Portugália vagy Görögország jelentősen lenyomják az összesített európai GDP-növekedési várakozásokat.
 • Míg egyes európai országokban csökkenő tendenciák melletti alacsony munkanélküliséget tapasztalunk, más országokban kiugróan magas a munkanélküliségi ráta. A legnagyobb probléma Spanyolország estében tapasztalható, ahol 2011-re 20% feletti adattal számol a BUSINESSEUROPE.
 • A BUSINESSEUROPE márciusban kiadott elemző kimutatása alapján elmondható, szinte minden tagországnak sokat kell tenni a világgazdasági válság előtti GDP-növekedési és foglalkoztatási szint eléréséhez.

Eredeti sajtóközlemény

Egymillió új munkahelyre számít Európában a BUSINESSEUROPE

Fényképek


Idézetek

Dr. Futó Péter, a BUSINESSEUROPE alelnöke, az MGYOSZ elnöke

 • „Az Európai Unió tagországai – több-kevesebb sikerrel – megtalálják a megfelelő válaszokat a világgazdasági kihívásokra, ám az ennek érdekében hozott intézkedések – adópolitika, foglalkoztatási és gazdaságélénkítő programok – európai szinten csak minimális összhangot mutatnak. A jövőben a jelenleginél összehangoltabb gazdaságpolitikára van szükség ahhoz, hogy Európa továbbra is a világ egyik meghatározó gazdasági szereplője maradhasson.”
 • Az Európai Unió vezetésének a magyar elnökség alatt is különös figyelmet kell fordítania a vállalatok pénzügyi forrásokhoz jutásának biztosítására és a termék-, munkaerő- és tőkepiacokat egyaránt érintő, mélyreható strukturális reformok kidolgozására. Ha körbenézünk a világgazdaság meghatározó szereplői között, Európa talán csak egy területen tud előnyre szert tenni, ez pedig az innováció, a kutatás-fejlesztés. Éppen ezért különösen fontos a K+F támogatások európai és nemzeti rendszerének összehangolása, ami ideális esetben versenyelőnyünk lehet a világ más, meghatározó gazdasági szereplőivel szemben.”

Kapcsolódó tartalmak

Az MGYOSZ honlapjaA BUSINESSEUROPE honlapja

A gazdasági növekedés erősítése és a munkahelyteremtés a legfontosabb kihívás a magyar elnökség számára az európai munkaadók szerint (közösségimédia-közlemény)

Céginformációk

A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége 1902-ben alakult. A versenyszféra több mint 60%-át képviseli mind a befektetett tőke, mind a forgalom és a munkavállalók számát tekintve. 6000közép- és nagyvállalatot, 51 szakmai és 15 megyei-regionális szövetséget tömörít. Az MGYOSZ 2005 óta tagja az 1958-ban alakult BUSINESSEUROPE-nak.

A BUSINESSEUROPE Európa legbefolyásosabb munkaadói érdekképviseleti szervezeteként 34 ország 40 munkaadói szövetségeit tömöríti, és 25 multinacionális vállalat is közvetlen tagja. A csúcsszervezet által képviselt 20 millió kis-, közép- és nagyvállalat összesen 106 millió embernek ad munkát az Unióban. A BUSINESSEUROPE 2010 júliusában Dr. Futó Pétert nevezte ki alelnökévé.

Dr. Futó Péter matematikusként végzett az ELTE-n, a matematikai tudományok kandidátusa. Az üzletember által alapított Fundy a kilencvenes években Magyarország és a régió egyik vezető édesipari vállalkozása volt, majd 1999-ben szintén matematikus fiával együtt megalapította az ingatlanfejlesztéssel és tőkebefektetéssel foglalkozó Futureal Cégcsoportot, mely Európa tizedik legnagyobb ingatlanfejlesztőjévé vált (PropertyEU 2010.Jan/Feb.). A Futureal Corvin Sétány projektje nyerte el Európa legjobb vegyes funkciós fejlesztése címet (International Property Awards 2010. szept.). Dr. Futó Péter a Futureal Cégcsoport elnöke, a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének elnöke, a BUSINESSEUROPE alelnöke.


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

 • twitter
 • facebook
 • linkedin
 • youtube
 • flickr

Fotók » Flickr