rss
Generali: megduplázódó viharkárok

Generali: megduplázódó viharkárok

A tavasz beköszöntével nemcsak a jó időre, de a hirtelen érkező, heves viharokra is fel kell készülnünk. Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, évről évre együtt növekszik az extrém erejű viharok és az ingatlanokban-ingóságokban keletkezett károk száma: 2010-ben több mint százezer bejelentés érkezett a társasághoz. A Generali kérésre SMS-ben értesítést küld a közelgő viharokról, és lakásbiztosításai mellé most kármegelőzési beruházásokat is finanszíroz. A megfelelő óvintézkedések mellett biztosítással is érdemes időben gondoskodni otthonunk és vagyontárgyaink biztonságáról.

Kulcsinformációk

 • A Generalihoz beérkezett adatok alapján az elmúlt tíz évben évről évre emelkedtek a szélsőséges viharok miatt keletkezett károk száma Magyarországon.
 • 2000-ben mindössze 6 430 kárbejelentés érkezett a biztosítótársasághoz, ez a szám tavaly már meghaladta a 100 ezret, ami közel duplája a 2009-ben regisztrált károknak.
 • A bejelentett viharkárok száma összesen 57 442 darab volt. Ezen felül 23 735 káreset a felhőszakadás, 15 343 a villám, 48 872 a jégeső, 2 379 pedig az árvíz miatt keletkezett.
 • 2010-ben a legnagyobb értékű vihar- és árvízkárok Borsod-Abaúj-Zemplén megyét sújtották, itt a 11 822 bejelentésre több mint 1,5 milliárd forintot fizetett ki a biztosító.
 • A legtöbb kárbejelentés – összesen 16 506 darab – Budapestről érkezett a Generalihoz, a kárkifizetés összege meghaladta az 1,1 milliárd forintot.
 • Jelentős számú kárbejelentés érkezett Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is, ahol a 8 461 káresetre több mint 610 millió forintot fizetett a biztosító, valamint Pest megyében, ahonnan – a budapesti adatokat leszámítva – 10 722 kárbejelentés érkezett, 1,155 milliárd forint értékben.
 • A Generali – e-kommunikációt engedélyező – lakossági ügyfelei díjmentesen igényelhetik a biztosító SMS veszélyjelzőjét, aminek segítségével időben fel tudnak készülni az érkező viharokra.
 • A Generali április 15. és szeptember 15. között 5 illetve 10 ezer forint értékű kármegelőzési kupont ad a nála lakásbiztosítást kötőknek, melyet a lakástulajdonosok felhasználhatnak túlfeszültségvédő, CO vagy füstérzékelő, tűzoltó készülék vásárlására, gázkészülékeik átvizsgáltatására, kéményellenőriztetésre, dugulás elhárításra, zár- vagy szerelvénycserére, illetve a fürdőszoba baleset-mentesítésére.

Eredeti sajtóközlemény

Generali: megduplázódó viharkárok

Fénykép

Hajas_Gábor

Idézetek

Hajas Gábor, a Generali-Providencia Biztosító vagyonbiztosítási üzletágának vezetője

 • „A tavaly tapasztalt szélsőséges időjárási jelenségek után kijelenthetjük, hogy már hazánkban is számolnunk kell olyan extrém viharokkal, melyek eddig elkerülték országunkat. A tavalyi viharok, jégesők és árvizek rendkívül sok kárt okoztak országszerte. A viharok során keletkezett károk egy része kis odafigyeléssel elkerülhető lett volna, ezért is fontos, ha tudunk az eső, szél, jégeső érkezéséről, tegyük meg a szükséges biztonsági intézkedéseket. Természetesen nem tudunk minden helyzetre előre felkészülni, ezért szükséges, hogy még időben biztosítsuk értékeinket, hogy ha bekövetkezik a baj, tudjunk kihez segítségért fordulni.”

Kapcsolódó tartalmak

A Generali honlapja

Generali SMS Viharjelző

Céginformációk

A Generali-Providencia ötszörös Kiváló Márka, az Euromoney brit gazdasági-üzleti magazin felmérése alapján 2005-ben Kelet-Közép-Európában a szektor legjobb vállalata, a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetségének véleménye alapján többszörös szolgáltatás minőségi verseny győztes. 2006-ban megkapta a legjobb kelet-közép-európai biztosítónak járó elismerést a Nemzetközi Alkusz Szövetségtől. Ugyanebben az évben elnyerte a European Foundation for Quality Management „Elismerés a Kiválóságért” nemzetközi elismerését. 2007-ben General Casco terméke magyar minőség díjas lett, e-oktatás kategóriában Magyar Minőség Háza díjat nyert, weblapja pedig elnyerte az Év Honlapja 2007 elismerést. 2008-ban a magyarországi Good CSR Program keretében társadalmi felelősségvállalás díjat nyert. Az 1,2 millió ügyféllel rendelkező Generali-Providencia Biztosító Zrt. a hazai biztosítási piac második legnagyobb biztosítótársasága, a 14 közép-kelet-európai országban működő Generali PPF Holding B.V. leányvállalata. A Holding leányvállalatain keresztül 15 milliárd euró értékű vagyont kezel, és a régióban 13 millió ügyféllel rendelkezik. A Hollandiában bejegyzett Generali PPF Holding szervezeti központja a Cseh Köztársaság területén, Prágában van. A Generali PPF Holding B.V. az  Assicurazioni Generali (51%) és a PPF Csoport (49%) közös vállalata.


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

 • twitter
 • facebook
 • linkedin
 • youtube
 • flickr

Fotók » Flickr