rss
Elindult a VELUX 5 Oceans vitorlásverseny negyedik szakasza

Elindult a VELUX 5 Oceans vitorlásverseny negyedik szakasza

Negyedik etapjához érkezett a VELUX 5 Oceans, az öt kontinenst érintő egyéni vitorlásverseny. Elsőként a lengyel Zbigniew ‘Gutek’ Gutkowski hagyta el Punta del Este kikötőjét, de összességében a versenyt jelenleg az amerikai Brad Van Liew vezeti.

Kulcsinformációk

  • Punta del Este kikötőjéből indult az öt kontinenst érintő egyéni vitorlásverseny, a VELUX 5 Oceans negyedik etapja
  • Az első helyet a lengyel Zbigniew ‘Gutek’ Gutkowski szerezte meg
  • A negyedik szakaszban lehetőséget kapnak a kapitányok arra, hogy „radar alatt”, láthatatlan módban vitorlázhassanak, azaz versenytársaik és a közönség elől rejtve maradhassanak 24 órára
  • A jelenlegi állás szerint a VELUX 5 Oceans versenyt Brad Van Liew vezeti, őt követi sorrendben Zbigniew ‘Gutek’ Gutkowski, Derek Hatfield és Chris Stanmore-Major

Eredeti sajtóközlemény

Link: Elindult a VELUX 5 Oceans vitorlásverseny negyedik szakasza

Fénykép

Videók

Idézet

Brad Van Liew, a VELUX 5 Oceans első három etapjának győztese

„Ez az a szakasz, ahol egy rossz taktikai döntés azt eredményezheti, hogy végleg lemaradsz. Ugyanakkor, ha a mezőny élén jó döntést hozol, messze elhagyhatod a többieket. Nagyon nagy a verseny és csak egyre keményebb lesz. A nagy harc azonban dulakodásból most sakkjátszmává változik vissza.”

Kapcsolódó tartalmak

Közlemény a VELUX 5 Oceans rajtjáról

Közlemény a VELUX 5 Oceans első etapjának eredményéről

A VELUX 5 Oceans honlapja (angol nyelvű)

A VELUX Magyarország Kft. honlapja

Háttérinformációk

A VELUX 5 Oceans-ről
A 2010. október 17-én indult, 2010-2011-es VELUX 5 Oceans szólóvitorlás verseny a második, amelyet a VELUX Cégcsoport támogatásával rendeznek meg. Az első mezőny 1982-ben rajtolt el, ám gyökerei ennél is korábbra nyúlnak vissza: David White szólóvitorlázó 1979-ben vetette fel egy világkörüli verseny ötletét, s az első 17 hajó 1982 őszén hagyta el a kikötőt (Goat Island, Newport, Rhode Island). A BOC Challenge (British Oxygen Corporation) során négy főbb megállót érintettek a részt vevők, Fokvárost, Sydney-t, Rio de Janeiro-t, majd végül ismét Newport kikötőjét. 1998-tól a verseny „A világ körül egyedül” nevet vette fel (Around Alone), s 2006 óta viseli a VELUX 5 Oceans nevet.
A verseny embert próbáló, a fedélzeten naponta 7000 Kcal-ra van szüksége a kapitányoknak a magányos teljesítményhez, és mindössze 30 percet töltenek átlagosan egyhuzamban alvással. A rendezvény 28 éves történetében eddig két ember vesztette életét a nem mindennapi megmérettetésen, és hét hajó süllyedt el a tengeren. A legidősebb versenyző 67 évesen teljesítette a távot, s mindössze az indulók 65%-a, 73 kapitány ért célba a 28 év alatt.

Brad Van Liew-ről
Az amerikai versenyző, Brad Van Liew nevezése egyértelműen emeli a verseny fényét. Először 1998-ban állt a startvonalhoz, majd mikor újra elindult 2002-ben, meg is nyerte a versenyt. A 42 éves Brad magát csak ‘adrenalin-junkie’-nak aposztrofálja: búvárkodik, krosszmotorozik, lovagol, vadászik. Ma, nyolc évvel a szóló-vitorlázást követően, Brad visszatért. Ezúttal, elismerve a fenntarthatóság kérdéskörének fontosságát, a világon elsőként fosszilis üzemanyag használata nélkül kísérli meg körülvitorlázni a földet– csakúgy, mint Derek Hatfield.

A VELUX Magyarország Kft.-ről
A VELUX az építőanyag-ipar egyik vezető világmárkája és vállalata, amely kínálatát közel 40 országban értékesíti. A cégcsoport 11 országban rendelkezik gyártóegységekkel, közöttük Magyarországon, Fertődön, amely a régió egyik legnagyobb munkaadója. A VELUX Magyarország Kft.1986 óta van jelen a hazai piacon – a 200 legnagyobb profitú vállalat egyike. Piacvezetőként élen jár az innovatív, ugyanakkor energiatakarékos és környezetbarát termékek bevezetése terén. A cég célja, hogy termékeivel – melyek a tetőn keresztül természetes fénnyel és friss levegővel látják el az épületeket – minőségi lakóterek és munkahelyek jöjjenek létre, újításain keresztül lehetővé téve azok energiagazdaságos kialakítását is.
2010-ben a VELUX márka harmadik alkalommal nyerte el az üzleti kommunikáció egyik legrangosabb elismerésének számító Business Superbrands díjat. Az elismeréssel azokat a márkákat tüntetik ki, amelyek joggal szolgálnak rá a vásárlók és az üzleti partnerek bizalmára.

A VELUX Cégcsoportról
A VELUX Cégcsoport küldetése, hogy jobb lakókörnyezetet teremtsen a tetőn keresztül érkező napfénnyel és friss levegővel. Termékprogramja tetőtéri ablakok és lapostetős házakra készült megoldások széles skáláját fedi le. A vállalat számos árnyékolót, beépítőterméket és távvezérlő elemeket, valamint a tetőbe integrálható napkollektorokat is gyárt. A VELUX Cégcsoport a világ mintegy 40 országában képviselteti magát értékesítési vállalattal, 11 országban pedig termékgyártás is folyik. Megközelítően 10.000 alkalmazottat foglalkoztat, és a VKR Holding A/S tulajdonát képezi. A VKR Holding A/S korlátolt felelősségű társaság, amely alapítványok és az alapító család 100%-os tulajdonában van. További részletek: www.velux.com.


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr