rss
Idén is 100 000 eurós elismerést kapott a természetes fény építésze

Idén is 100 000 eurós elismerést kapott a természetes fény építésze

A francia Lacaton & Vassal építészcsapat nyerte idén a VELUX Alapítványok Természetes Fény és Épületelem Díját. Az évente kiosztott nemzetközi díj 100 000 eurós elismerésben részesíti azokat az építészeket, akik a tervezési folyamatok során kiemelt hangsúlyt fektetnek a természetes fény alkalmazására.

Kulcsinformációk

  • A minden évben odaítélt VELUX Alapítványok Természetes Fény és Épületelem Díját ez alkalommal a francia Lacaton & Vassal építészcsapat  nyerte
  • A 100 000 eurós díj adományozója a VILLUM Alapítvány és a VELUX Alapítvány, mely egy 1971-ben alapított nonprofit alapítványcsoport
  • A szakmai zsűri azért döntött a két tervező, Anne Lacaton és Jean-Philippe Vassal mellett, mert a díjazottak munkájuk során nemcsak a természetes fény alkalmazására fektetnek hangsúlyt, hanem kiemelten kezelik a társadalmi ügyek támogatását is, csakúgy, mint a VELUX Alapítványok
  • A francia építészek által alapított Lacaton & Vassal iroda tagjai mindig is arra törekedtek, hogy megfelelő egyensúlyt alakítsanak ki a természetes fény, az energiafelhasználás, valamint az alacsony költségvetésű megoldások között; ezt a gondolatot emelte ki Jean-Philippe Vassal is. Véleménye szerint előnyös lenne, ha „a régi épületek lebontása helyett a szociális építészet kerülne a trendek fókuszába”

Eredeti sajtóközlemény

Link: Idén is 100 000 eurós elismerést kapott a természetes fény építésze

Fényképek

Az alábbi képre kattintva lapozhat a kapcsolódó galériában, illetve eljuthat a nyomdai minőségű eredeti képekhez is.

Videó

Idézetek

Őz Beáta, a VELUX Magyarország Kft. értékesítő vállalatának ügyvezetője
„Nemcsak azért jelentős a VELUX Alapítványok díja, mert az anyagi elismerés újabb nagyszabású projektek létrehozását teszi lehetővé a díjazottak számára, hanem egyúttal méltón fejezi ki a VELUX Cégcsoport elkötelezettségét a fény- és energiaközpontú fenntartható építészet iránt.”

Jean-Philippe Vassal, a Lacaton & Vassal építészeti iroda egyik alapítója
 „Gazdasági szempontból előnyös lenne, ha a régi épületek lebontása helyett a szociális építészet kerülne a trendek fókuszába. A felújítás mindig költséghatékonyabb, mint egy-egy új ház felépítése, ráadásul a lakó- és középületek átalakításában, a terek átfogalmazásában rendkívüli potenciál rejlik.”

Kapcsolódó tartalmak

A VELUX Magyarország Kft. honlapja

VELUX Alapítványok bemutatása

VELUX Alapítványok (angol nyelvű)

A Lacaton & Vassal építész iroda honlapja (angol nyelvű)

Céginformációk

A VELUX Magyarország Kft.-ről
A VELUX az építőanyag-ipar egyik vezető világmárkája és vállalata, amely kínálatát közel 40 országban értékesíti. A cégcsoport 11 országban rendelkezik gyártóegységekkel, közöttük Magyarországon, Fertődön, amely a régió egyik legnagyobb munkaadója. A VELUX Magyarország Kft. 1986 óta van jelen a hazai piacon – a 200 legnagyobb profitú vállalat egyike. Piacvezetőként élen jár az innovatív, ugyanakkor energiatakarékos és környezetbarát termékek bevezetése terén. A cég célja, hogy termékeivel – melyek a tetőn keresztül természetes fénnyel és friss levegővel látják el az épületeket – minőségi lakóterek és munkahelyek jöjjenek létre, újításain keresztül lehetővé téve azok energiagazdaságos kialakítását is.
2010-ben a VELUX márka harmadik alkalommal nyerte el az üzleti kommunikáció egyik legrangosabb elismerésének számító Business Superbrands díjat. Az elismeréssel azokat a márkákat tüntetik ki, amelyek joggal szolgálnak rá a vásárlók és az üzleti partnerek bizalmára.

A VELUX Cégcsoportról
A VELUX Cégcsoport küldetése, hogy jobb lakókörnyezetet teremtsen a tetőn keresztül érkező napfénnyel és friss levegővel. Termékprogramja tetőtéri ablakok és lapostetős házakra készült megoldások széles skáláját fedi le. A vállalat számos árnyékolót, beépítőterméket és távvezérlő elemeket, valamint a tetőbe integrálható napkollektorokat is gyárt. A VELUX Cégcsoport a világ mintegy 40 országában képviselteti magát értékesítési vállalattal, 11 országban pedig termékgyártás is folyik. Megközelítően 10.000 alkalmazottat foglalkoztat, és a VKR Holding A/S tulajdonát képezi. A VKR Holding A/S korlátolt felelősségű társaság, amely alapítványok és az alapító család 100%-os tulajdonában van. További részletek: www.velux.com.


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr