rss
Kormánytagokkal és az MGYOSZ vezetőivel egyeztetett a magyar elnökség kiemelt feladatairól a BUSINESSEUROPE főigazgatója

Kormánytagokkal és az MGYOSZ vezetőivel egyeztetett a magyar elnökség kiemelt feladatairól a BUSINESSEUROPE főigazgatója

Az európai innováció és K+F ösztönzésének lehetőségeiről, valamint a kkv-k helyzetéről tárgyalt budapesti látogatása során a BUSINESSEUROPE főigazgatója az MGYOSZ elnökségi tagjaival, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkáraival, valamint az Európai Innovációs Intézet igazgatójával. Philippe de Buck és Dr. Futó Péter a tárgyalások során egyetértett abban, hogy üzlet-orientált innovációs politikára van szüksége az EU-nak ahhoz, hogy felzárkózhasson az USA és Japán kimagasló innovációs eredményeihez.

Kulcsinformációk

  • A BUSINESSEUROPE főigazgatója, Philippe de Buck március 1-jén tárgyalt Budapesten az MGYOSZ képviselőivel, Dr. Futó Péter elnökkel, Dr. Vadász Péter társelnökkel, Dr. Niklai Ákos és Dr. Orosz Csaba alelnökökkel, valamint Wimmer István főtitkárral.
  • A főigazgató egyúttal találkozott Cséfalvay Zoltán és Czomba Sándor államtitkárokkal, illetve Dr. Ronald de Bruinnal, az Európai Innovációs és Technológiai Intézet megbízott igazgatójával is.
  • Az áprilisi informális Versenyképességi Tanácsülés főbb kérdéseinek előzetes megvitatása mellett a júniusi budapesti BUSINESSEUROPE elnökségi ülés előkészületeit is áttekintette Philippe de Buck.
  • A találkozó során elhangzott, hogy a BUSINESSEUROPE és az MGYOSZ ajánlásai szerint az adminisztratív terhek csökkentésére, az Európai Vállalat (EPC) tervezetének irányvonalaira, valamint a kkv-k nemzetközi piacokra történő könnyebb bejutására kell helyezni a hangsúlyt.
  • A június 9-10-i budapesti BUSINESSEUROPE elnökségi ülés előtt Philippe de Buck és Dr. Futó Péter számára a májusi European Business Summit során is alkalom nyílik majd a kkv-szektor versenyképességének hangsúlyozására és a magyar EU-elnökség eredményeinek informális áttekintésére.

Eredeti sajtóközlemény

Link: Kormánytagokkal és az MGYOSZ vezetőivel egyeztetett a magyar elnökség kiemelt feladatairól a BUSINESSEUROPE főigazgatója

Fényképek

Videó

Idézetek

Dr. Futó Péter, a BUSINESSEUROPE alelnöke, az MGYOSZ elnöke
„A tudásalapú gazdaság és a versenyképesség megteremtésére tett EU-s erőfeszítések is elősegíthetik a kkv-k fejlődését.”
„Fontos tényező az EU stratégiájában az innovációs alkalmazások felgyorsítása, tekintve, hogy e téren mind az Amerikai Egyesült Államok, mind Japán megelőzi Európát. A magyar elnökség kezében tehát ott a lehetőség, hogy sikerre vigye az innovációs politikát, hiszen annak egyik kritikus elemét, az EU-szabadalom dossziéját – tíz év után – végre hazánk vezetése alatt véglegesíthetik a szakemberek.”

Philippe de Buck, a BUSINESSEUROPE főigazgatója
„Az EU versenyképessége az európai kkv-k versenyképességének függvénye. A kis- és középvállalkozások növekedésének elősegítését elsődleges prioritásként szükséges kezelni, ezért véleményünk szerint a döntéshozásban most a ’Gondolj Először a Kicsikre’ elvnek kellene érvényesülnie.”

Kapcsolódó tartalmak

Az MGYOSZ honlapja
A BUSINESSEUROPE honlapja
A gazdasági növekedés erősítése és a munkahelyteremtés a legfontosabb kihívás a magyar elnökség számára az európai munkaadók szerint (közösségimédia-közlemény)

Céginformációk

A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége 1902-ben alakult. A versenyszféra több mint 60%-át képviseli mind a befektetett tőke, mind a forgalom és a munkavállalók számát tekintve. 6000 közép- és nagyvállalatot, 51 szakmai és 15 megyei-regionális szövetséget tömörít. Az MGYOSZ 2005 óta tagja az 1958-ban alakult BUSINESSEUROPE-nak.

A BUSINESSEUROPE Európa legbefolyásosabb munkaadói érdekképviseleti szervezeteként 34 ország 40 munkaadói szövetségeit tömöríti. A csúcsszervezet által képviselt 20 millió kis-, közép- és nagyvállalat összesen 106 millió embernek ad munkát az Unióban. A BUSINESSEUROPE 2010 júliusában Dr. Futó Pétert nevezte ki alelnökévé.

Dr. Futó Péter matematikusként végzett az ELTE-n, a matematikai tudományok kandidátusa. Az üzletember által alapított Fundy a kilencvenes években Magyarország és a régió egyik vezető édesipari vállalkozása volt, majd a Fundy értékesítését követően 1999-ben szintén matematikus fiával együtt megalapította az ingatlanfejlesztéssel és tőkebefektetéssel foglalkozó Futureal Cégcsoportot, amelyik 10 év alatt Európa tizedik legnagyobb ingatlanfejlesztőjévé vált (PropertyEU 2010.Jan/Feb.). A Futureal Corvin Sétány projektje nyerte el a European Commercial Property Awards díjat, az Európa legjobb vegyes funkciós fejlesztése címet (International Property Awards 2010. szept.). Futó Péter a Futureal Cégcsoport elnöke, a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének elnöke, a BUSINESSEUROPE alelnöke.


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr