rss
Új, önálló Gazdálkodási Kart avatott a BGF Zalaegerszegen

Új, önálló Gazdálkodási Kart avatott a BGF Zalaegerszegen

Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg néven folytatja oktatási-tudományos tevékenységét a Budapesti Gazdasági Főiskola Pénzügyi és Számviteli Karának Zalaegerszegi Intézete. A Kar 2011. február 23-i ünnepélyes avatásán Dr. Kövér László, a Magyar Országgyűlés elnöke, Zala megye országgyűlési képviselője hangsúlyozta, az ország versenyképessége szempontjából kiemelkedő jelentőségű a felsőoktatás fejlesztése, Szalai Annamária, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöke pedig a Főiskola és a város példamutató együttműködésére hívta fel a figyelmet. Az új, önálló Kar a korábbiaknál is rugalmasabb képzésfejlesztéssel, a régió tudományos életében betöltött aktívabb szerepvállalással kíván fokozottan hozzájárulni a térség gazdasági-társadalmi fejlődéséhez.

Kulcsinformációk

 • Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg néven folytatja oktatási-tudományos tevékenységét a Budapesti Gazdasági Főiskola Pénzügyi és Számviteli Karának Zalaegerszegi Intézete.
 • Az új, önálló Gazdálkodási Kar avató ünnepségére 2011. február 23-án került sor.
 • Az új intézményi forma lehetővé teszi, hogy:
  • a Gazdálkodási Kar a korábbiaknál is rugalmasabb képzésfejlesztéssel reagálhasson a helyi munkaerő-piaci igényekre
   • mellyel hozzájárul a helyi fiatalság megtartásához
   • a régió társadalmi-gazdasági fejlődéséhez
  • A Kar a jövőben folyamatosan bővíti képzési palettáját:
   • szeptemberben gazdaságinformatikus alapképzési szak
   • web programozó felsőfokú szakképzés
   • hamarosan közszolgálati szak, illetve pénzügy mesterszak indul
 • Az átalakuláshoz jelentős mértékben hozzájárul Zalaegerszeg Megyei Jogú Város önkormányzata:
  • három éven keresztül anyagi támogatást – idén 24,2 millió forintot, összességében pedig 77,3 millió forintot – nyújt az új Kar működéséhez
  • segíti a városban letelepedni kívánó fiatal oktatókat.

Eredeti sajtóközlemény

Új, önálló Gazdálkodási Kart avatott a BGF Zalaegerszegen

Fényképek

 

Idézetek

Sándorné dr. Kriszt Éva, a Budapesti Gazdasági Főiskola rektora, a Magyar Rektori Konferencia elnöke:

 „A BGF elmúlt években megvalósuló fejlődésével, szakmai területeinek bővítésével és országos jelenlétének erősítésével jól harmonizál a Zalaegerszegi Intézet Karrá válása. Reméljük, hogy a Kar képzései komoly vonzerőt jelentenek majd a régió fiataljai számára.

Dr. Kövér László, a Magyar Országgyűlés elnöke, Zala megye országgyűlési képviselője:

Gyarapodó nemzet nem létezhet kiművelt emberfők sokasága nélkül! A jövő Magyarországának versenyképessége és Zala megye, illetve Zalaegerszeg helyzete a Nyugat-Dunántúli Régióban a felsőoktatástól is függ, hiszen az egyik nagy kitörési lehetőség hazánk számára a tudás lehet az elkövetkező időszakban. Ezért nagyon örülök a karrá válás sikerének.

Szalai Annamária, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöke (2001-2004 között a Zalaegerszeg Felsőfokú Oktatásáért Közalapítvány elnöke):

Az Intézet mindig is kiemelt szerepet játszott Zalaegerszeg, de Zala megye életében is, mint szellemi bázist nyújtó felsőoktatási képzőhely. Az elmúlt évtizedek alatt a főiskola a megye és a város szellemi életének, értelmiség megtartó erejének egyik legerősebb támaszává vált és ezt a szerepet az önkormányzatok mindig is elismerték, valamint kiemelten támogatták a karrá válás folyamatát.

Manninger Jenő, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke:

A gazdasági és államigazgatási szervek munkaerő ellátásának biztosításával az intézmény mindig fontos szerepet játszott a megye életében. Az önálló Gazdálkodási Kar új kitörési pontot jelenthet a régió számára a cégekkel való kapcsolatteremtés, illetve a fiatalok megtartása szempontjából is.

Gyutai Csaba, Zalaegerszeg Megyei Jogú Város polgármestere:

Talán hangsúlyozni sem kell, hogy városunk számára milyen fontos, kiemelt stratégiai cél a helyi felsőoktatás működése és fejlesztése. Egy 40 éves álom válik valóra azzal, hogy Zalaegerszegen végre kari szintű felsőoktatási intézmény működhet.

Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg Megyei Jogú Város alpolgármestere (2001-2010 között a Zalaegerszeg Felsőfokú Oktatásáért Közalapítvány igazgatója)

A zalaegerszegi önkormányzat 2002-ben alkotta meg a város felsőoktatási koncepcióját, amelyben az egyik legfontosabb, stratégiai célként fogalmaztuk meg az Intézet önálló karrá válását. Az elmúlt években következetes munka zajlott a feltételek biztosítása érdekében és a Főiskola, a megye, a város, valamint a kormányzat összefogását végül siker koronázta, 2011-ben létrejött a BGF zalaegerszegi Gazdálkodási Kara!

Kapcsolódó tartalmak

A BGF honlapja

Zala megye honlapja

Zalaegerszeg honlapja

Zalaegerszeg Felsőfokú Oktatásáért Közalapítvány honlapja

Intézményi információ

BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA
Magyarország legnagyobb, mintegy 20 ezer hallgatót képező főiskolája, a Budapesti Gazdasági Főiskola (BGF) 2000. január elsejétől a három jogelőd intézmény – a Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Főiskola, a Külkereskedelmi Főiskola, valamint a Pénzügyi és Számviteli Főiskola – összevonásával alakult meg. A jogelőd intézményekben végzettek, illetve az elmúlt években BGF-es oklevelet szerzők a hazai munkaerőpiac legelismertebb, legkeresettebb szakemberei, számosan közülük a magyar társadalom és gazdaság vezető személyiségei.
Budapesti Gazdasági Főiskola küldetése az, hogy az üzleti tudományokban, valamint a kapcsolódó tudományágak területén az alapképzés, a mesterképzés, a szakirányú továbbképzés és egyéb felsőfokú szakképzés szintjén az ország és a kelet-közép-európai térség egyik vezető gazdasági felsőoktatási intézménye legyen.
A Budapesti Gazdasági Főiskola 2010 májusában a Felsőoktatási Minőségi Díj elismerésben részesült a minőségfejlesztés terén elért kiemelkedő eredményeinek elismeréséül.


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

 • twitter
 • facebook
 • linkedin
 • youtube
 • flickr

Fotók » Flickr