rss
Előnyök és buktatók az IFRS-ben

Előnyök és buktatók az IFRS-ben

Számos vállalatnak kell, vagy érdemes áttérnie a nemzetközi pénzügyi beszámolási standardok alkalmazására, ám sokan nem gondolnak arra, hogy ez az átállás nem csak időigényes, hanem alapos felkészülést is igényel. Az IFRS alkalmazására áttérő vállalatoknak ahhoz, hogy beszámolójuk a nemzetközi előírásoknak teljes mértékben megfeleljen, három évet kell szánniuk a teljes átállási folyamatra, és közben nem árt odafigyelniük néhány buktatóra.

Kulcsinformációk

  • A környező országokban (például Szlovákia, Románia, Szlovénia, Horvátország, Szerbia, Bulgária) már csak IFRS szerint készít a cégek kisebb/nagyobb köre beszámolókat, Magyarországon erre csak a konszolidált beszámolónál van lehetőség.
  • A vállalatoknak a beszámolót professzionálisan, a nemzetközi előírásokat betartva kell elkészíteniük, azaz önmagában nem elég az, ha a magyar beszámolót ültetik át IFRS-re.
  • A lényegi eltérések miatt az új beszámolási standardra történő átállás során számos olyan komplex feladatot kell elvégezni, amelyhez érdemes szakértő segítségét is igénybe venni.

Eredeti sajtóközlemény

Előnyök és buktatók az IFRS-ben

Fénykép

Molnár Gábor

Idézet

Molnár Gábor, a Deloitte Kft. Számviteli tanácsadás üzletágának szenior menedzsere
“A tapasztalatok szerint a vállalatok gyakran nem kezdik meg időben az átállásra való felkészülést, pedig a folyamat igen időigényes, hiszen a teljes átállásra ideális esetben három évet kell fordítani.”

Kapcsolódó tartalmak

Korábbi sajtóanyagok

Céginformáció

A Deloitte-ról

A Deloitte számos iparágban nyújt könyvvizsgálati, valamint adó-, vezetési és pénzügyi tanácsadási, kockázatkezelési és jogi szolgáltatásokat (ügyfeleinknek együttműködő ügyvédi irodánk, az Ember és Szarvas Ügyvédi Iroda nyújtja a jogi tanácsadási szolgáltatásokat) állami és magáncégek részére egyaránt. Több mint 150 országban jelen lévő hálózatán keresztül a Deloitte világszínvonalú szakértelemmel és a helyi igényeknek megfelelő szaktudással felvértezve áll ügyfelei rendelkezésére világszerte. A Deloitte több mint 170 000 szakértője egytől egyig arra törekszik, hogy a kiválóság mércéjévé váljon.

A Deloitte név az Egyesült Királyságban “company limited by guarantee” formában alapított Deloitte Touche Tohmatsu Limited társaságra és tagvállalatainak hálózatára utal, melyek mindegyike önálló, egymástól elkülönülő jogi személy.
A Deloitte Touche Tohmatsu Limited és tagvállalatai jogi struktúrájának részletes bemutatását a következő link alatt találja: www.deloitte.hu/magunkrol.


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr