rss
A növekedéshez összehangolt üzleti és IT funkciókra van szükség

A növekedéshez összehangolt üzleti és IT funkciókra van szükség

A cégek többsége látszólag túljutott a szigorú válságkezelés és a költségcsökkentés időszakán, egyre többen ismerik fel, hogy az üzleti előnyök érdekében célszerű  megkezdeniük az IT és üzleti területek összehangolását. Továbbra is elhanyagolt, és ezért kiemelten kockázatos terület azonban a vállalati adatbiztonság – derül ki a Deloitte “IT Business Balance Survey” felméréséből.

Kulcsinformációk

  • Az informatikai vezetők legfontosabb feladata, hogy professzionálissá, és az üzleti területek számára hasznossá tegyék az IT szolgáltatásokat.
  • A vállalatoknál még mindig jóval nagyobb hangsúlyt kapnak a napi működésre fordított kiadások, szemben az üzletet is támogató fejlesztésekkel és projektekkel, amelyeket sok esetben nem az IT költségvetés, hanem az üzleti költségvetés részeként kezelnek.
  • A vállalatoknak ma már egyre gyakrabban nem csak informatikai biztonsági veszélyekkel, hanem adatbiztonsági kihívásokkal is szembe kell nézniük. Ennek következtében az információbiztonsági igazgató (CISO) funkciójában egyre inkább eltávolodik az IT részlegtől, amely egyúttal azt is jelenti, hogy az üzleti terület is mind nagyobb teret kap az informatikai biztonsági és adatvédelmi kérdésekben.
  • Az információbiztonságra vonatkozó kérdésekből az is kiderült azonban, hogy sok esetben sem az IT, sem az üzleti terület nincsen tisztában az adatbiztonságot érintő kockázatok jellegével vagy súlyával, ami rendkívül megnehezíti a biztonsági és adatvédelmi funkciókba történő befektetések létjogosultságának igazolását.

Eredeti sajtóközlemény

A növekedéshez összehangolt üzleti és IT funkciókra van szükség

Fényképek

Antal Lajos

Idézet

Antal Lajos, a Deloitte Zrt. Informatikai biztonság és adatvédelem üzletágának vezetője

“A Deloitte 2011-es vállalati felmérésének eredményei egyértelműen alátámasztják azt az alapállítást, hogy minél nagyobb szerepet kap az IT terület az üzleti stratégiában, és minél hatékonyabb az együttműködés az IT és üzleti területek között a vállalaton belül, annál jobb lesz a szervezet teljesítménye a versenytársakéhoz képest.”

Kapcsolódó tartalmak

A Deloitte IT Business  Balance felmérése

Korábbi sajtóanyagok

Céginformáció

A Deloitte-ról

A Deloitte számos iparágban nyújt könyvvizsgálati, valamint adó-, vezetési és pénzügyi tanácsadási, kockázatkezelési és jogi szolgáltatásokat (ügyfeleinknek együttműködő ügyvédi irodánk, az Ember és Szarvas Ügyvédi Iroda nyújtja a jogi tanácsadási szolgáltatásokat) állami és magáncégek részére egyaránt. Több mint 150 országban jelen lévő hálózatán keresztül a Deloitte világszínvonalú szakértelemmel és a helyi igényeknek megfelelő szaktudással felvértezve áll ügyfelei rendelkezésére világszerte. A Deloitte több mint 170 000 szakértője egytől egyig arra törekszik, hogy a kiválóság mércéjévé váljon.

A Deloitte név az Egyesült Királyságban “company limited by guarantee” formában alapított Deloitte Touche Tohmatsu Limited társaságra és tagvállalatainak hálózatára utal, melyek mindegyike önálló, egymástól elkülönülő jogi személy.
A Deloitte Touche Tohmatsu Limited és tagvállalatai jogi struktúrájának részletes bemutatását a következő link alatt találja: www.deloitte.hu/magunkrol.


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr