rss
A mobilplatformok adhatnak új löketet a közösségi médiából származó bevételeknek

A mobilplatformok adhatnak új löketet a közösségi médiából származó bevételeknek

Jelentős, részben még kiaknázatlan üzleti lehetőségek rejlenek a közösségi média és a mobilpiac összefonódásának erősödésében – derül ki a TM Capital által készített tanulmányból. A Concorde Vállalati Pénzügyek amerikai partnercége szerint a következő években folytatódhat a két szektorban a felvásárlási hullám, amely friss tőkét pumpálhat az egyébként is szárnyaló ágazatba.

Kulcsinformációk

  • Két jelentős akvizíció adta meg a kezdőlöketet az M&A-aktivitásoknak a mobilhirdetési piacon: a Google 2009-ben 750 millió dollárért vásárolta meg az AdMob-ot, az Apple pedig tavaly tett szert a Quattro-ra.
  • A TM Capital, a Concorde Vállalati Pénzügyek amerikai partnerének felmérése szerint a következő években az okostelefonok terjedése végleg eltörli a határvonalat a mobilok és a közösségi média között.
  • A tanulmány szerint a hirdetők még személyesebb kapcsolatba kerülhetnek célközönségükkel, ezért reklámköltségeiket is fokozatosan ide fogják átcsoportosítani.
  • A tavalyi év a közösségi oldalak közül nem csak a Facebook számára hozott növekedést: a Foursquare geolokációs alkalmazást például ma már 95 millió dollárra becsülik, míg a tavalyi év során még csupán 6 millió dolláros értékelést tudott elérni. 2010-ben a Yahoo és a Facebook is ajánlatot tett felvásárlására.
  • Nem mindig a profitmaximalizálás a cél az akvizíciók során: Mark Zuckerberg is beismerte, hogy a Facebook több esetben elsősorban azért vásárolt fel más vállalatokat, hogy az ott dolgozók hozzáértésére és professzionalitására szert tegyenek.

Eredeti sajtóközlemény

Link: A mobilplatformok adhatnak új löketet a közösségi médiából származó bevételeknek

Fénykép

Idézetek

Nagy Kálmán, a Concorde Vállalati Pénzügyek ügyvezető igazgatója

“2011 a közösségi média és a mobilalkalmazások közötti kapcsolat szilárdabb üzleti alapokra helyezéséről fog szólni. Valószínűsíthető, hogy idén tovább élénkülnek e két iparághoz kapcsolódó M&A-műveletek (fúziók és felvásárlások) – azaz koncentrálódni fog a piac. Mindezeken felül az elkövetkezendő években jelentős kockázatitőke-beáramlásra számíthatunk a piaci szereplőknél, amely nagyban elősegítheti az iparág fejlődését és erősítheti innovációs potenciálját. Összességében tehát komoly befektetésekkel, látványos változásokkal számolhatunk 2011-ben. ”

“A közösségi szájtok használatának mindennapivá válása a reklámipar súlypontját is áthelyezi a hagyományos médiumokról új konkurenseikre.”

“A felvásárlások hátterében nem minden esetben közvetlenül a profitszerzés áll. Az üzleti élet más szegmenseiben is igaz az a megállapítás, hogy egyes vállalatok nem feltétlenül kizárólag azért vásárolnak meg más cégeket, hogy profitjukat maximalizálják, hanem az ott felgyülemlett tudástőke is szerepet játszhat az ilyen döntések meghozatalában.”

Kapcsolódó tartalmak

A Concorde Értékpapír Zrt. honlapja

A TM Capital kutatása (angol nyelvű)

Céginformációk

A Concorde Vállalati Pénzügyek Kft. vállalatfelvásárlási és fúziós (M&A), valamint tőkepiaci tranzakciókkal kapcsolatos tanácsadási szolgáltatásokat nyújt ügyfelei számára. Megalapítása óta több mint 1000 milliárd forint értékű ügylet sikeres zárásában működött közre, egyebek mellett az eddigi legnagyobb hazai online tranzakció, a Netrisk.hu többségi tulajdonrészének értékesítésében, illetve a legsikeresebb magyar aukciós portál, a Vatera.hu eladásában.

A Concorde Vállalati Pénzügyek csapata egyedülálló tapasztalatokkal rendelkezik vállalatfelvásárlási, vállalatértékesítési, tőkebevonási, valamint tőkepiaci ügyletek – nyilvános és zártkörű forgalomba hozatalok, tőzsdei bevezetések, nyilvános vételi ajánlatok és tőzsdei kivezetések – szervezése és lebonyolítása terén.

A Concorde Vállalati Pénzügyek Kft. az M&A International (www.mergers.net), kizárólagos magyar tagja, így ügyfeleit a határokon túlnyúló ügyletek lebonyolítása során 38 országban 42 partnercég több mint 400 elkötelezett szakemberének tapasztalata és helyismerete is támogatja.

A Concorde Csoport Magyarország vezető független befektetési banki tevékenységet végző társasága, melyet 17 éve indítottak el magyar tulajdonosai, és ez idő alatt egy kereskedéssel és elemzéssel foglalkozó pénzügyi cégből vált integrált befektetési szolgáltatásokat nyújtó vállalatcsoporttá. A Concorde a Budapesti, Frankfurti és Varsói Értéktőzsde és a Befektetési Szolgáltatók Szövetségének tagja. A Concorde Csoport négy tagvállalatból áll, ezek: a Concorde Értékpapír Zrt., a Concorde Alapkezelő zrt., a Concorde Vállalati Pénzügyek Kft. és a Concorde Pénzügyi Tanácsadó Kft. A csoporthoz tartozó vállalatok szolgáltatásai az értékpapír forgalmazástól, a vagyonkezelésen és az elemzési tevékenységen, valamint a vállalati pénzügyi és befektetési tanácsadáson át a tőkepiaci tranzakciók szervezéséig terjednek.


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr